bevroren water lost niet alles op, esra

Ik voel me suf. Zo ontzettend suf dat ik nauwelijks iets kan typen. Dat overkomt me ook echt eh, nooit. Misschien heeft het iets te maken met het feit dat ik gisteravond tot één uur met een vriendin in het café in onze flat heb gezeten (ja, er zit een café in onze flat) en ‘s ochtends vroeg wakker werd van het geluid van getimmer aan de Noord-Zuidlijn, vlak achter diezelfde flat. Niet dat ik zonder dat getimmer wel uit had kunnen slapen, want het was toch al licht en ik heb nog steeds geen gordijnen.

Misschien heeft het feit dat ik van zes tot acht college had er iets mee te maken – het idee alleen al is ontzettend vermoeiend. Vermoeiender nog was dat dit college, wetenschapsfilosofie, een soort van in twee zalen gegeven werd: de docent zat in de ene zaal, de andere zaal kreeg het college vanaf een scherm geprojecteerd. Drie keer raden waar ik zat. Helaas werkte dat scherm niet en was het mannetje dat het scherm had aangezet meteen vertrokken. Beetje jammerlijk. Na meer dan een half uur zijn we maar weggegaan om koffie met slagroom te drinken en over de bevroren grachten van Amsterdam te lopen. Denk daar eens over na: het was in het centrum van Amsterdam, donker met allemaal lichtjes, en we liepen gewoon onder de bruggetjes door. Dat was wel redelijk awesome. In theorie zelfs zo awesome dat de conclusie van deze blog zou moeten zijn dat alles perfect is en dat ik nu helemaal vervuld ben met nieuwe energie. Maar helaas is dat niet zo. Ik heb koppijn. Ik ga naar bed.

34 Comments

Filed under de ongemakken des levens

34 Responses to bevroren water lost niet alles op, esra

 1. Klinkt inderdaad ontzettend awesome. Ik zag vandaag een lief stelletje hand in hand over het ijs wandelen. Ook heel awesome. Beetje jammer dat ik zonder muts maar mét een mand met boodschappen erlangs heen fietste en het vooral heel koud had.
  Welterusten (:

  • Aaaw fietsen zonder muts kan echt niet! Uit dit verhaal maak ik op dat je wel handschoenen droeg? Zonder handschoenen met boodschappen is namelijk nog net iets pijnlijker…

 2. Hahahaha, die titel 😀

  Wel irritant van dat college. Maar je hebt dan toch op de Amsterdamse grachten gelopen. Ooit (als je het tentamen hebt gehaald enzo) denk je hieraan terug met een glimlach 😉

  Nog één tip: hang gordijnen op!

 3. Lijkt mij inderdaad leuk om over die grachten te lopen, alleen is het wat ver voor mij. 🙂

 4. Oh, dat klinkt echt heel vet, dat onder de bruggetjes door lopen. Wat raar trouwens, dat college.

 5. Amsterdam is sowieso een geniale stad ^^

 6. Heel tof! Slaap lekker 😉

 7. Hmm, je brengt me op ideeën! (over grachten lopen)

 8. Hoog tijd voor gordijnen!

 9. Cause I can’t do this on my own ..
  Wat een geweldig, sfeervol, herkenbaar, prachtig beschreven Amsterdamsgenotslogje!!

 10. Ohh meis, heb je wel lekker geslapen? 😀

 11. Bah, moe zijn is nooit fijn. Gelukkig helpt koffie soms! En lopen op grachten in Amsterdam lijkt me ook wel heel tof 🙂

 12. Haha, dat systeem van een college in twee zalen volgen ken ik van een vriendin die psychologie studeert, het systeem blijkt opvallend vaak te falen door krakende microfoontjes, slecht/geen beeld en studenten die jammer genoeg hun mond niet dicht kunnen houden in de zaal met het scherm 😛

  • Nee, dat lijkt me ook niet. De druk om stil te zijn is wel heel laag als de docent er niet bij is en als één iemand eenmaal begint met praten… Volgende keer zorg ik dat ik in de andere zaal zit, anders kijk ik het maar gewoon thuis!

 13. Over bevroren Amsterdamse grachten lopen… als ik een todolijstje zou hebben, stond het er zeker op!

 14. Haha, ja, oké, wat jij daar allemaal opnoemt, ik zou me ook suf voelen! En ik ben blij dat er aan de hogescholen/universiteiten in Nederland ook wat schort, bij ons zijn er ook altijd technische problemen!
  Maar goed, wat ik eigenlijk zeggen wou, ik snap echt niet wat jullie in het noorden hebben met ijs, schaatsen en die dingen 😀

 15. Jeetje zo laat een hoorcollege? Ik zou ook vreselijk suf zijn! De afloop klinkt wel heel erg gezellig 🙂

 16. Ik las toevallig net bij een vriendin dat ze gaat schaatsen op de grachten. Dat lijkt me zo gaaf!

 17. Een café in de flat vind ik toch ook wel heel erg tof klinken!

 18. Wat een stomme manier om een hoorcollege te geven, geen wonder dat je zo suf bent!

 19. Beetje negatief op het eind, maar wel leuk geschreven ! 🙂

 20. Oh wat ben ik eigenlijk jaloers! Ik heb zoveel foto’s gezien van mensen op de grachten en woon er te ver vandaan om er eventjes heen te gaan! Dat je nu hoofdpijn hebt is natuurlijk minder 🙁 En een cafe in een flat? Ideaal!

 21. Ellen

  Je liep onder een brug
  tijdje terug
  stond in de krant
  artikel, aanverwant

  Vrouw verliest macht
  over stuur en belandt
  met auto op ijs
  en onwijs zo onwijs

  De auto zakte er niet door!
  De vrouw had niks hoor
  Maar misschien
  Heb jij haar auto
  onder een bruggetje gezien?

 22. Ellen

  Nou het stond echt in het plaatselijke krantje, maar ik kon het ook niet geloven eigenlijk! Vraag me ook af hoe ze vervolgens die auto van het ijs halen, ja slepen, maar ik zie voor me dat die auto er dan alsnog doorheen zakt of zo.

 23. Des

  goh. ik vind jou best wel leuk schrijven. ik ga je bij m’n linkjes zetten, if u dont mind
  (and if u do: lekker pech voor je)

Leave a Reply

Your email address will not be published.