ilovemynvriendinnetjesdiekniheb :hearteyes:

Meisjes van dertien hebben het goed voor elkaar. Een stuk beter dan ik toen ik dertien was, en als ik alles wat ze het internet opslingeren moet geloven, misschien nog wel beter dan ik het nu heb. Ze hebben aardig veel bff’s (voor de écht oude rotten onder ons: bff betekent best friend forever) die allemaal in hun hyvesbio moeten worden vermeld. Hun vriendschap wordt geïllustreerd met wat foto’s van enkele finest moments van de beste vriendinnen voor altijd.
Foto’s hebben meisjes van dertien sowieso veel. Hun Hyves (al doen enkele vroegrijpe meisjes aan Facebook) staan vol met geposeerde, negen van de tien keer zelfgemaakte foto’s van… henzelf. Dat is op die leeftijd kennelijk niet genânt. Sommige foto’s zijn erg mooi en sereen en gephotoshopt, maar een enigszins spottende blik doet het ook goed als profielfoto. Zolang je je ogen nog steeds maar wijd open spert zodat iedereen kan zien wat voor prachtige grote ogen je hebt, is het goed. Een rare trek om je mond laat zien dat je jezelf en Hyves niet serieus neemt. Je vriendinnetjes vinden je met rare bek toch nog steeds mooi: de LOVEYA4EVERs, :hearteyes:supermooiiiiiiiiii sgatje zie je maandag:hearteyes:‘s en m y n s e x i i c h i c k‘s blijven nooit uit.

Het maakt mij allemaal een beetje neerslachtig. Dat heeft twee redenen:

1.) Het is zo ontzettend leeg. Die kinderen die op internet aan iedereen laten zien hoeveel ze van elkaar houden, roddelen net zo makkelijk over dat andere meisje bij wie ze vijf minuten wjnmk hebben gekrabbeld. Kunnen liefdesbetuigingen niet gewoon heilig blijven?
2.) Bovendien maakt het me een beetje jaloers. Toen ik dertien was krabbelde niemand dat soort dingen op mijn Hyves. Niemand ‘brak in’ bij mijn bio. Ik had wel ‘melige’ gesprekken met vriendinnen, maar er was niemand die mij vertelde dat we siinds 1996 niet teh breken! zijn. En dat lag heus niet aan de hoeveelheid foto’s die ik van mezelf maakte door mijn arm zo ver mogelijk van me uit te strekken en in de spiegel te kijken of ik er überhaupt wel op stond. Ik bedoel, het is niet zo alsof ik me daar nooit schuldig aan heb gemaakt. Wat is er misgegaan? Heeft er een cultuuromslag plaatsgevonden? Ik kan me ook niet herinneren dat andere meisjes van mijn leeftijd dat wel bij elkaar krabbelden. Of ben ik nog onpopulairder dan ik altijd al dacht?

35 Comments

Filed under rare wereld

35 Responses to ilovemynvriendinnetjesdiekniheb :hearteyes:

 1. Hahaha ik kan er wel hard om lachen eigenlijk. Het is gewoon pure puberteit: ergens bij willen horen en bevestiging krijgen. Dat is via internet natuurlijk een stuk makkelijker.

 2. Ik vind het prachtig om te zien, dit is inderdaad pure puberteit. Prachtig!

 3. Toen ik 13 was was er in ieder geval nog geen Hyves, dus krabbelen viel dan ook niet mee. (Elkaar de ogen uitkrabben op het schoolplein daarentegen was de gewoonste zaak van de wereld.)

 4. Awesome, die dingen waar jongens zich nooit druk om hoefden te maken… 😛

 5. Nou, ik begrijp helemaal wat je bedoelt! Hyves verwijderen een paar jaar geleden is een goede keus geweest.

 6. Zucht ik word oud… wjnmk???!!!

 7. Wel herkenbaar eigenlijk. Aan de ene kant lachte ik heel hard om al die meisjes die in de zogenaamde ‘breezertaal’ vertelden hoe lief al hun “BFF’s” wel niet waren, maar aan de andere kant was ik ook best jaloers. Ik wilde ook best BFF’s hebben namelijk.

 8. Haha geweldig, ik ken het fenomeen inderdaad. Meisje waar ik vroeger op paste zit nu in de tweede klas en is precies zo inderdaad. Is ook dertien dus zal vast de leeftijd zijn. Ze heeft ook elke week een andere vriendje haha…

 9. Toen ik 13 was, was er nog geen Facebook ofzo. Dus konden ze ook niet inbreken en zeggen dat we van elkaar houden enzo. Maar het hele “bff” gebeuren was er toen wel al en ik had er ook een paar, maar ook nu weet ik dat dat enorm oppervlakkig was!

  • Haha, ik had op de basisschool trouwens ook een meisje dat heel graag met mij een vriendschapskettinkje wilde kopen om te laten bevestigen dat we ‘hartsvriendinnen’ (wat een hopeloos ouderswetse term is dat inmiddels), maar ik was doodsbang voor dat kind!

 10. Helaas, toen ik dertien was, kwam ik hier aardig in de buurt. Maar dan emo. Gelukkig ben ik ervan genezen, dus er is nog hoop 😛

 11. Maar Lisaaaaa, wij zijn toch ntb? Wjnmk! Je bent mijn bff f0r3f@Hh!

 12. Hahahaha ik vind dat je het goed omschrijft. Ik vind het allemaal nogal nep en overdreven om aan iedereen te vertellen van ‘wobbit’ (wie ons breekt, breek ik terug – weer wat geleerd!) en ‘wjnmk’ en ‘hvj’ en ‘ily’. Bah.

 13. Volgens mij is het wel al een aantal jaar aan de gang. Maar het lijkt wel of het steeds erger wordt.

 14. In mijn tijd – oei wat klinkt ik nu oud 😉 – was dit gelukkig nog niet zo. Toen hadden we nog CU2 profielen.. Ik vind het allemaal een beetje oppervlakkig.

  Liefs!!

 15. Ook ik voel me oud… Ik verbaas me bijvoorbeeld ook over de steeds jongere leeftijd waarop kinderen een mobiele telefoon krijgen.

 16. Ik heb een dochter van 14 en het is niets anders van dat. De gesprekken op msn zijn ook al van dat, I love you forever, en van die zever. Ze kunnen ook niet meer zonder msn, zelfs geen uur, laat staan een dag. Ik zou graag eens willen dat het internet voor een week uitviel.

 17. Erg leuke blog, goed geschreven!

 18. Allemaal bullshit, die meisjes van 13 hebben net zo’n crappy leven als anderen af en toe!

 19. Anouk

  Haha, wij deden dat altijd heel overdreven voor de grap 😛 Om de generatie onder ons te irriteren, zeg maar. Maar ben het met je eens, het slaat echt nergens op!

 20. Brrrrr, ik heb een hékel aan die meisjes :’)

 21. Des

  hahaha, beschrijf je toch wel heel treffend. Ik heb 2 nichtjes van die leeftijd, en men, wat word ik gek van ze op Facebook (ja daar kunnen ze er ook wat van).

  Ik denk trouwens dat het vroeger ook zo was hoor. Maar toen noemden we Hyves nog een vriendenschriftje

 22. Ha, mijn zusje is 12 en ik zie dat zij en haar vriendinnen inderdaad steeds meer dit gedrag gaan vertonen. Ik deed dat in mijn tijd ook niet. Zo klef, zo makkelijk met ‘hvj’ en ‘wjnmk’ ben ik nooit geweest. Raar dat de huidige generatie er wel helemaal vol van is.

 23. haha, je schrijft het precies zoals het is!
  ik ben benieuwd of die meisjes deze mening gaan delen, over een aantal jaar?

Leave a Reply

Your email address will not be published.