Over mij

Foto door Angélica Vis

Mijn naam is Lisa van Campenhout, ik ben 31 jaar en schrijver van young adult-romans Anders, Beter (juni 2022) en Bijna Echt (2020). Daarnaast werk ik ook als copywriter/content creator. (Zo, hebben we de belangrijkste informatie ook weer gehad!)

Sinds mijn zestiende heb ik op diverse blogs stukjes geschreven en online gegooid. De eerste vier jaar deed ik dit vrij onregelmatig (en bazelde ik toch alleen maar over zaken die niemand begreep, zoals Franse vampiermusicals), maar de laatste tien jaar post ik regelmatig op vijfkoffiegraag.nl. Ik schrijf omdat ik graag aan zinnen knutsel, omdat ik hou van schrijven en herschrijven en weer herschrijven. En omdat ik graag mijn mening ventileer – ook niet onbelangrijk.

Nóg meer informatie nodig? Geboren en getogen in Rotterdam, voor m’n studie naar Amsterdam vertrokken, toen voor een half jaar naar Parijs gegaan (en daar heb ik zelfs studiepunten gehaald), lang gewoond op de hoogste verdieping van een behoorlijk hoge flat in Amsterdam-Noord, nu naar Amsterdam-Oost verhuisd en hier zit ik voorlopig wel goed. Ik ben fervent lijstjesmaker, hartstochtelijk tofu-liefhebber en best wel idealistisch. Ik instagram, maar met mate. Mijn allerfavorietste lievelingsfilm is Velvet Goldmine, iedereen die van Patrick Wolf houdt is mijn vriend en naar mijns inziens bestaat er geen beter boek dan The picture of Dorian Gray, al ben ik ook groot fan van We need to talk about Kevin, The Perks of being a wallflower en alles van Renate Dorrestein. Als ik niets aan het lezen of typen ben, ben ik waarschijnlijk koffie aan het drinken, aan het sporten, RuPaul’s Drag Race aan het kijken, mijn Frans aan het bijspijkeren of gewoon een beetje voor me uit aan het staren. Ook besteed ik verdacht veel tijd aan de afwas. (Trek zelf je conclusies.)

IMGP9119Foto door mijn vader

Meer weten? Lees deze interviews:

Lisa van Campenhout onthult sleutel tot succesvol eerste boek – Schrijven Magazine (16 september 2021)

Get to know: Lisa van Campenhout – Young Adults (19 juli 2021)

Interview met Lisa van Campenhout – Blossom Books (8 juli 2021)

Interview Lisa van Campenhout: ‘Voor Bijna echt heb ik research gedaan op roddelfora’ – Boekenkrant (6 juli 2021)

Koffie met… Lisa van Campenhout – Leeshoekje (1 november 2020)

10 vragen aan Lisa van Campenhout – Hebban (16 september 2020)

Literair Vragenvuur met Lisa van Campenhout – Literair Vragenvuur (23 februari 2020)

26 Responses to Over mij

 1. Maarten van Krimpen

  Ik ga dit ook doen, zo’n log. En met drie glazen rode wijn, 1 vitamine c-bruistablet, lichte zenuwen voor mijn theorie-examen rijen en het verheugen op het kopen van een boek morgen: jij kan schrijven. Ik laat het hierbij, voordat ik mezelf belachelijk ga maken.

 2. Waarom ‘vijfkoffiegraag’ ?

  • Volgens mij had mijn ex dat verzonnen tijdens een telefonische brainstormsessie. Ik wilde iets leegs, ‘neebedankt’ oid, maar alles wat ik verzon was al bezet. Op een gegeven moment zaten we met getallen en toen kwam er ineens die koffie en die graag bij, ik weet het niet meer precies. Oh en uiteraard zijn we allebei dol op koffie 😉

 3. Ik zie eerst je post over je haar en dan ineens een leuke spontane meid op die foto, waarom komt dat niet overeen bij mij?

 4. Weet je dat ik dit nu pas lees? Ik heb me eigenlijk nooit afgevraagd wie er precies achter de stukjes zat, ze waren leuk genoeg op zichzelf (en met hospiteerleed begreep ik wel hoe oud je ongeveer moest zijn) 😉
  En wat een leuke foto, uit onverwachte hoek 🙂

  • Echt? Wat grappig! Ik wil altijd meteen weten wie er achter de stukjes zit. Ben altijd heel teleurgesteld als het nergens staat 😉 En bedankt! Over de foto: volgens mij had ik ook nog eens niet door dat-ie genomen werd 😀

 5. Sjeez. Ik ben gewoon gerickrolled.

 6. Wow, wat leuk dat je Nederlands studeert. Ik moet volgend jaar kiezen, en ben dol op schrijven. Vroeger wou ik misschien lerares Nederlands worden, maar doordat ik nogal veel dingen leuk vind, is Nederlands in mijn lijstje van “mogelijke studiekeuzes” naar plaats zes gezakt. 😛

  • Er zijn dus minstens zes dingen die je interessant vindt/ misschien zou willen doen? Dat is al heel wat, zo ver kwam ik niet hoor! 😉 Succes met je studiekeuze!

 7. Linda

  Ik kwam via Femke (van Afgeschreven) bij je blog terecht en vind ‘m erg leuk. Leuke titel ook, ‘vijf koffie graag’. Origineel, haha!
  Ik heb intussen een aantal van je stukjes gelezen, erg leuk! (:

  • Oké ik heb nooit gemerkt dat ik hier niet op gereageerd had! Waarschijnlijk is deze reactie nu dan ook totaal nutteloos, maar in ieder geval: dankjewel! 😀

 8. Wat onwijs leuk om te zien dat je deze blog hebt Lisa! Ik vind je stukjes erg leuk. Grappig om je zo een beetje beter te ‘leren kennen’. Veel succes en ik ga zo nu en dan een kijkje nemen!

 9. Pingback: Tous met idéaux dets mots: een avondje literair doen in Perdu | Books & Bubbles

 10. Ik heb je getagged voor de 5 reasons why I smile tag! Als je het leuk vindt kun je hem invullen :).

 11. Je schrijft leuke artikelen, ik ga je volgen 😉
  En Patrick Wolf <3 <3 <3

 12. Pingback: Tous mes idéaux des mots: een avondje literair doen in Perdu ⋆ Books & Bubbles

 13. Pingback: Postmoderne valkuilen in Perdu – Literary hub voor schrijvers & boekenliefhebbers

 14. Pingback: Lisa van Campenhout – Anders, Beter – Literary hub

Leave a Reply

Your email address will not be published.