de verjaardagsblog zonder winactie

Vandaag ben ik jarig! En ik trakteer lekker niet. (Moet je nou weer meteen nadruk op het negatieve leggen, Lisa? Kun je er niet gewoon overheen praten en hopen dat ze niets doorhebben?)

Verder ga ik sowieso niet zo veel doen. Vanavond uit eten met allemaal andere buitenlanders, maar die komen heus niet speciaal voor mij want er is ook een meisje dat morgen terug naar Ierland verhuist, maar goed, het is alsnog beter dan de hele dag huilend thuiszitten. Sowieso vinden anderen jouw verjaardag nooit zo belangrijk, tenzij je a) je hun kind/kleinkind/enige neefje bent of b) ze je superlief vinden en daarbij mega sentimenteel zijn/zich om één of andere reden schuldig voelen.

Je zou je af kunnen vragen waarom ik deze blog überhaupt schrijf.
Het heeft iets te maken met de vluchtigheid van de gelegenheid, met het idee dat ik nú mijn kans moet grijpen omdat het anders al voorbij is, net zoals dat ik altijd geneigd ben om over Kerstmis en nieuwjaar te schrijven. Rond kerst lukt het me meestal wel om me in te houden, maar nieuwjaar vind ik zo’n spannend concept dat ik er altijd minstens twee stukjes over moet tikken. En mijn verjaardag vind ik, aan het feit dat ik dit schrijf te zien, kennelijk ook wel leuk.

Dus goed, gefeliciteerd met mij, jongens.
Ik hoop dat jullie allemaal een leuke dag hebben.

25 Comments

Filed under de ongemakken des levens

25 Responses to de verjaardagsblog zonder winactie

 1. Amai, wat klink jij vrolijk zeg op je verjaardag 😉
  Geniet er toch maar van vandaag! En ‘n dikke proficiat gewenst!

 2. Ah, ik vind het toch wel een beetje sneu als ik dit zo lees 😉 Maar: GEFELICITEERD! En je verjaardag vieren in Parijs is toch stiekem wel echt heel speciaal, dus ga er gewoon van genieten. Ga lekker door Parijs struinen, ga overal heen waar je nog niet geweest was, en maak heel veel foto’s… (die je dan vervolgens weer blogt natuurlijk)

 3. Daar mag best over geblogd worden hoor, lang leve verjaardagen! En vooral: gefeliciteerd! Maak er een fijne dag van, met zonder winactie en/of buitenlanders 😉

 4. Gefeliciteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerd met jou!

 5. Gefeliciteerd! ;D die winactie mis ik niet hoor 🙂

 6. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Lisa! Ik vind dat je jezelf moet trakteren op taart en cadeautjes, dat mag best. 😉 Heb een heeeele fijne verjaardag, maak er een leuke dag van met alleen maar dingen die JIJ leuk vind!

  • Dat is moeilijk, maar tot nu toe lukt het aardig! 😀 Dank je! En zojuist heeft iemand anders een cake/taartachtig iets voor me meegebracht dus dat gaat ook lekker 🙂

 7. Hieperdepiep hoera, gefeliciteerd met je verjaardag! Hopelijk heb je een hele leuke dag! X

 8. Van harte gefeliciteerd met jezelf!

 9. Ik vind verjaardagen wel superbelangrijk trouwens hoor. Die van mezelf natuurlijk (over precies een half jaar, onthouden!), maar ook van anderen. En ik onthoud het ook van iedereen.
  Tis gewoon een dag waarin je even stilstaat bij je eigen vergankelijkheid, de wereld, het bestaan en heel veel taart. Dus ja. Best wel een big deal.

  • Ik sta iedere dag stil bij mijn vergankelijkheid :'(

   Wel chill dat je precies over een halfjaar jarig bent. De enige persoon buiten mijn directe familie wiens verjaardag ik ook onthou, is ook op die datum jarig, dus jij kunt er ook nog wel bij :’) (wat een oken toch weer)

 10. Hahaha je weet het wel op uiterst droge toon te brengen. Ik hoop dat het heeeeel sarcastisch is. Gefeliciteerd!!!

  • Haha nou…
   Het is wel een beetje sarcastisch…
   Maar ook niet helemaal.
   Het is in ieder geval minder cynisch dan het lijkt. Meer berustend. En bedankt! 😉

 11. Gefeliciteerd 🙂 hopelijk hoor je als kadootje dat je dat vak gehaald hebt? (laat je het ergens op dit blog nog even weten? Na de brief aan mevrouw D. hoop ik het heel hard voor je!)

  • Dank je! En het zou heel fijn zijn geweest als ik dat had gehoord, maar ik moet nog even wachten op de uitslag. Ik zal het laten weten, bedankt! 🙂

 12. Aaah, wat balen dat ik niet in Parijs ben, ik had dat discoafwassen echt te gek gevonden 😉

  Gefeliciteerd he!

 13. Nog van harte gefeliciteerd!

  Liefs!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.