een ouderwets gezellig dit-is-mijn-nieuwe-weblog postje

Toen ik besloot te stoppen met mijn web-log.nl-blog en een wordpressaccount aan te maken, was het eigenlijk de bedoeling dat ik met ingang van het nieuwe schooljaar direct zou beginnen met schrijven. Nieuwe herfst, nieuwe studie, nieuwe blog; het was zo’n mooi plan.

Inmiddels zitten er al vier lesweken op en is deze blog nog zo goed als leeg. Nu moet ik zeggen dat ik hier best goede redenen voor heb: vier uur reistijd per dag (waarvan de trein slechts twee uur daadwerkelijk rijdt, en de rest gewoon wachttijd is – als iemand toevallig een kamer in Amsterdam over heeft, dan mag diegene ‘m best aan mij doneren), werk, Oh Oh Cherso,  tafeltennis, koffie drinken met je studiegenoten, mijn nieuwe smartphone, prijsvragen verzinnen en ingevroren fruit eten is op zich best tijdrovend, om over het studeren zelf nog maar te zwijgen. (“En je oude vrienden dan?” Welke oude vrienden? Die mensen die ik vorige maand op het treinstation tegen kwam en met wie ik afsprak om snel weer wat af te spreken? Oh ja… moeten we nog doen.)

Ondertussen komen de eerste tentamens al gevaarlijk dichtbij en hebben we allemaal al weer een fikse studieachterstand. Ondanks mijn vele pogingen mezelf te bedwingen staan de eerste poppetjes al in mijn collegeblok getekend en zijn mijn samenvattingen als vanouds onduidelijk en onsamenhangend.

Klinkt dit als een slechte start? Ik ben best tevreden. Vergeleken met vorig jaar doe ik het op school toch ietsje beter (ik had een vak dat psychofysiologie heette, dat zegt genoeg). Bovendien zijn mijn leer- en blogpatroon nooit erg regelmatig geweest, dus achteruitgang bestaat niet.
En het zou toch zonde zijn om de moed al na één maand te verliezen?

6 Comments

Filed under huishoudelijke mededelingen

6 Responses to een ouderwets gezellig dit-is-mijn-nieuwe-weblog postje

 1. Leuk geschreven weer. Ik herken mezelf wel in je verhaal. Er zijn zoveel dingen te doen nu je met een nieuwe studie bezig bent!

 2. Mady

  LISA is terug! Ik krijg er zelf zin van om te schrijven maar ik kan dat niet zo blog-achtig. Dus ik hoop een hoop blogberichten van jou te zien, dat maakt het allemaal een beetje goed.

 3. Yay! nieuw leesvoer ;D
  ik herken me totaal in jouw verhaal. Op het moment dat je denkt ‘ik heb zin om een blog te schrijven’ weet je niet waarover je schrijven moet..of komt er alleen een duf verhaal uit waarover je zelf niet eens een klein beetje tevreden bent. En op de momenten dat je juist wel iets hebt om over te schrijven..sja dan heb je het meestal gewoon te druk om te schrijven.
  en ja.. de belangrijkste levensbehoeften (luieren, slapen en lekkere dingen eten) staan toch altijd bovenaan ieders to do-lijstje.

 4. Jeej, je schrijft weer!
  Ook fijn dat ik daar pas zo laat achter kom…

  Maar schaam je niet, mijn schrijven heeft ook een gigantische achterstand opgelopen. Mijn school inmiddels ook al weer, terwijl ik nu toch echt mijn best doe om het bij te houden.

  Maar vanaf nu ga ik echt ECHT vaker schrijven.

 5. Een weblog is als de zee, eb en vloed. 🙂

 6. Pingback: wat ik heb geleerd van 10 jaar bloggen | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.