bloggende hardlopers, hardlopende bloggers

Volgens mij bestaat er een relatie tussen bloggen en hardlopen. De laatste tijd lees ik alleen maar blogs van fanatieke bankhangers die zich ineens drie keer per week in hardloopoutfits hullen en van fanatieke hardlopers die steeds langer, verder en sneller gaan. Misschien heeft het te maken met ons ijzeren discipline, misschien is het puur peer pressure – hoe dan ook, go bloggende hardlopers en andere sportievelingen!

Over peer pressure gesproken, ik heb Dionne en mij een paar weken geleden ingeschreven voor de 10 kilometer tijdens de Ladiesrun in Rotterdam op 9 juni. Het ging iets democratischer dan dat het nu lijkt, maar zo stelt zij de zaken voor, en omdat ik heel blij ben dat ik niet in mijn eentje hoef, praat ik haar braaf na.

Dus toen ze zei “Ik heb me aangemeld voor het Vivateam van de Dam tot Damloop, doe je ook mee?” zei ik: “Ja.” Even voor de duidelijkheid: dat is 16,1 km. Peer pressure, hè.

Maar goed, om mee te doen moeten we eerst ingeloot worden, daarom concentreer ik me voorlopig maar op de Ladiesrun. Eén van mijn goede voornemens voor 2013 was dat ik een keertje 10 kilometer ging hardlopen, gewoon om te laten zien dat ik het heus wel kon. Hoewel ik normaal gesproken maar een beetje rustig een rondje ren en het helemaal prima vind, heb ik kennelijk toch een soort bewijsdrang. Heeft vast iets te maken met jullie hardlooprecords, of anders met het feit dat ik vroeger altijd als laatste werd gekozen met gym.
Dat event is al over twee weken en ik ben best wel nerveus. Ik weet zeker dat ik voordat ze het parcours gaan afbouwen wel over die streep ben, maar ik vraag me af na hoe lang en in welke staat dat zal zijn – mijn streven was binnen een uur, lachend en zwaaiend en kushandjes werpend, net zoals je winnaar van de Rotterdamse marathon, maar het trainen gaat de laatste week zo matigjes dat ik hier niet meer zo zeker van ben.

Maar goed, geenpaniekgeenpaniek, het zal allemaal wel oké gaan, prima, gewoon blijven trainen enz enz. En er daarna een blog over schrijven, net als alle andere deelneemsters.

30 Comments

Filed under hardloopavonturen, metablog

30 Responses to bloggende hardlopers, hardlopende bloggers

 1. Het lijkt inderdaad wel een hype, al dat gehardloop! Voor mij is het al een hele tijd geleden en ik roep al maanden ‘dat ik het echt wel weer ga oppakken’, maar het komt er maar niet van. En nu ik iedereen om me heen zo goed zie gaan durf ik helemaal niet meer (en dan te bedenken dat ik 3 jaar geleden ook een 10km heb gerend, in een hele acceptabele tijd).
  Veel succes met trainen de komende twee weken, en ik weet zeker dat het helemaal goed komt! Je loopt hem sowieso uit, al is het maar op karakter!

  • Ah, balen dat je zo gedemotiveerd bent! Misschien niet meer naar anderen kijken? 🙂 Succes, in ieder geval. En je hebt gelijk, dank je!

 2. Oeh, superleuk! Gaat vast wel goed komen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat kleine variaties in afstand helemaal niet zo belangrijk zijn. Loop je standaard 5, dan kan 8 ook en heb je wel eens 7 gedaan dan moet 10 ook lukken. Zolang je maar niet te veel forceert (ivm blessures). Succes allebei!

  • Dank je! Ik ben het met je eens, in theorie kan ik het makkelijk halen – ik heb alleen last van de irreële angst dat mijn benen het ineens gaan begeven, of zo. Maar dat zal vast wel goed komen!

 3. Haha, ja, ik ben schuldig aan het hardlopen nav anderen om mij heen (op blogs en in het echt)! Maar eigenlijk is het alleen maar heel goed natuurlijk, mega gezond 🙂

 4. Bij mij is t begonnen om de zomerstop van kickboksen te overbruggen en mijn opa is meer een voorbeeld dan andere bloggers, dus dat bankhangen en peer pressure verhaal gaat in mijn geval niet op. Maar ik vind t wel leuk om andere hardloopverhalen te lezen en t werkt ook motiverend, dus dat hardlopen en bloggen elkaar versterkt geloof ik best :p En ik ben ook heel blij dat je je hebt aangemeld voor dat Vivagebeuren; nu alleen nog ingeloot worden 😮

  • Dat van die verrotte telefoon is wel duidelijk ja, je comment is prima leesbaar :’) Ik ben trouwens ook helemaal niet begonnen door blogs, ik was begonnen omdat een vakantievriendin dat deed, naast hockey én ballet, en ik door haar actieve levensstijl ineens geïnspireerd werd door ook iets uit te voeren. Dat van die peer pressure valt bij mij eigenlijk ook wel mee, maar het motiveert wel.
   En ik hoop dat we ingeloot worden! Heb jij enig idee hoe groot de kans is?

   • Ik heb geen idee. Ik heb het gevraagd op hun fb-pagina, maar nog geen reactie gehad geloof ik? Ik ga eens kijken. Maar volgens mij geven superveel mensen zich op, dus ja 🙁

 5. Zo hallo, mijn telefoon verkloot echt altijd mijn comments!

 6. Ohja, en nu is t wel leesbaar? Goed, ik hou wel op met spammen. Ben toe aan een nieuwe telefoon, zoveel is duidelijk

 7. Haha, zeker wel dat er een relatie is tussen hardlopers en bloggers! Perfecte combinatie, toch? 😉 Hoe dan ook: ik loop morgen de Marikenloop en ik ben nu al zoooo zenuwachtig! Dus ik voel helemaal met je mee. Succes, je kunt het!

 8. God, ik háát hardlopen. Maar ik ben ook geen fanatiek blogger. Ik fiets. Soms. Als ik zin heb?

  • Tsja, daar heb je het al hè. Je moet toch wel minstens een keer per week updaten, wil je gevat worden door het hardloopvirus 😉

 9. Ik doe het ook maar ik heb er niks over te melden 🙁 Misschien toch maar eens doen.

 10. Hardlopen is echt totaal niet mijn ding. Heel veel succes met trainen!

 11. Ik ben geen hardlopende blogger en ook geen bloggende hardloper. Maar succes 😉

 12. Hihi ik zie het ook! Maarja, als je actief bent in de blogwereld en alleen maar blogjes leest over hardlopen, dan moet je natuurlijk ook wel gaan haha. Succes met je loop!

 13. Nou ik doe niet echt mee aan de hype *eet zak chips en schaamt zich* maar dat had op zich geen kwaad gekund als ik het wel deed haha!
  Wel fijn om elkaar een beetje te steunen in het lopen.
  Heel veel succes nog met trainen en komt vast goed! 🙂

 14. Het is inderdaad een behoorlijke hype, lijkt het! Maar hype of niet, heb altijd enorm veel respect voor hardlopers (ik kan het namelijk niet. Nee, écht niet. En ja, ik wíl het ook niet.). Heel veel succes alvast! En wel erover bloggen hoor, ik wil wel op de hoogte blijven! 😉

 15. Ergens heb ik zelfs een beetje het idee dat het best wel motiverend is als je steeds over succesverhalen leest over hardlopen/sporten (ook stukjes over mindere workouts kunnen motiverend zijn). Echt super dat jullie de 10 KM gaan lopen!

 16. Zet ‘m op, meid! 😉 Ik ben al benieuwd naar dat blogje

 17. Hahaha inderdaad, overal lees je bloggers die aan het hardlopen zijn en dan denk ik elke keer weer: damnnn, waarom zit ik hier op de bank. Maar goed, zet hem op! Toi toi toi en ik hoop dat je kusjes-hand-werpend over de finish komt!

 18. Als ik erover schrijf, is het pure opschepperij. Maar het motiveert wel, al die hardlopende bloggers! Succes met trainen!

 19. Als je het maar op je gemak doet, niets forceren. Zondag is er iemand dood neergevallen bij de 20 km in Brussel. Het was een leerkracht die les gaf aan mijn zoon.

 20. Je krijgt in ieder geval een extra boost van de sfeer! Reken daar in ieder geval maar op 🙂

 21. Ellen

  Beetje late reactie maar zou het niet gewoon toeval zijn?Als de man thuis op de bank had gezeten met een bakje chips, had hij wellicht ook een hartaanval gehad!

Leave a Reply

Your email address will not be published.