mijn niet te uiten liefde voor boer zoekt vrouw

Er zijn mensen die zeggen dat ze Boer Zoekt Vrouw liever volgen via Twitter dan dat ze het programma kijken. Dit soort uitspraken zie ik eigenlijk alleen maar op Twitter. Nogal wiedes, want het zou een gemiste kans zijn als je dat programma lekker aan het volgen bent via je mobieltje en dan tegen je vrouw gaat zeggen: “Schat, ik vind Boer Zoekt Vrouw op Twitter zoveel leuker dan op tv!” Dan zou je ten eerste iets tweetwaardigs verspillen, en bovendien zou je vrouw zeggen dat je je mond moest houden, omdat boer Johan al zo moeilijk te verstaan is.

Ik vind BzV véél leuker op tv. God, ik kan mijn liefde voor dat programma maar niet in woorden uitdrukken. Hierbij doel ik niet zozeer op dat ik hier meer van hou dan meetbaar is, maar dat ik gewoon niet zo goed kan uitleggen wat ik er precies zo leuk aan vind. Een belangrijk element is in ieder geval dat het onvervalste comfort-tv is: al die boeren zijn gewoon op zoek naar een leuke vrouw (man), iemand die gezellig is, en lief. Oh, en het moet altijd ‘klikken’. Wat ze verder doen, maar niet zoveel uit. Een beetje helpen op de boerderij? Een carrière als advocaat? Whatever! Als het maar gezellig is. In deze tijd waarin we zoveel moeten, lijkt het allemaal zo makkelijk. Ik weet het, het is gewoon schijn, het boerenleven is dramatisch hard (wedden dat ze omkomen in de administratie) en liefde is complex, zelfs voor mensen die de hele dag tussen de koeien staan. Maar wanneer je het kijkt, voel je dat totaal niet. Dan voel je je gewoon chill. En dat terwijl ik bij Overspel altijd met pijn in mijn buik op de bank zit. Letterlijk, hè. Bij Boer Zoekt Vrouw kunnen echte mensen huilen omdat ze bang zijn de liefde van hun leven mis te lopen, maar om een of andere reden voel je dat dan niet zo. Het is net alsof deze mensen meer personages zijn dan de karakters in Overspel. Best vreemd, vreemd gênant, maar het concept werkt best prima.

Wat betreft Twitter: daarop zoek ik ook wel naar wat er over mijn lievelingsprogramma wordt gezegd, maar pas achteraf. Omdat ik het toch niet aankan om na een uur zo ruw van BzV te worden gescheiden. Twitter bevredigt alleen niet echt – wat moet ik met de opmerking “lol Jan op die stoel terwijl die meisjes dansen”? Dat heb ik al een kwartier geleden al hardop gezegd, of er nou iemand anders in de kamer aanwezig is of niet.

Wat wel een stuk leuker is: de Boer Zoekt Vrouw-samenvattingen. Ik kende voor dit seizoen alleen die van Recensiekoning, maar dit jaar ontdekte ik zoveel BzV-blogs. Deze samenvattingen zijn zo treffend, grappig en gemeen dat ik er blijer van word dan van het programma zelf. Vooral die van Recensiekoning en Nynke kijkt tv zijn altijd zo goed dat de samenvattingen op zich het kijken van BzV rechtvaardigen. De andere blogs zijn ook leuk, maar deze twee leggen dat lat voor tv-samenvattingen wel erg hoog. Toch lees ik de rest ook. Net als dat ik Twitter lees. Gewoon omdat ik ZO graag naar Boer zoekt vrouw kijk dat ik er ALLES over wil lezen. Gelukkig vind ik het dan niet zo leuk dat ik ervoor thuis blijf – want dit betekent dat de aflevering van gisteren nu nog op mij wacht. Ha! Ha! Ha!

Leave a Comment

Filed under film en teevee

Leave a Reply

Your email address will not be published.