stinkwinkel

Dit weekend waren mijn ouders, mijn zusje en haar beste vriendin op bezoek in Parijs. En zeg je ‘mijn zusje en haar beste vriendin’, dan zeg je… winkelen. Die twee hadden zich ontzettend verheugd op een bezoekje aan de Amerikaanse keten Abercrombie  & Fitch, en omdat mijn ouders en ik ook de kwaadste niet zijn, stonden we op een zonnige maar ijskoude zaterdagochtend op de Champs-Élysées.

Al voordat we in de tuin van de winkel (ja, een tuin, op de Champs-Élysées) waren, hoorden we allerlei getoeter en gefluit. Een demonstratie, dacht ik geïrriteerd, maar toen had ik nog niet door dat de demonstratie ín de betreffende tuin plaatsvond. Bij het betreden werden we zowel begroet door stoïcijns lachende jongens en meisjes in blauwe A&F-shirtjes als door mensen met oranje hesjes die folders uitdeelden.

Dat was al zo’n Ding. Een paar seconden later volgde Ding Twee: in de deuropening van de winkel stond een jongen van een jaar of zeventien, die me qua gezicht herinnerde aan Justin Bieber, maar qua lichaam niet: zijn buik was namelijk enorm gespierd en zo perfect getoned dat het gewoon eng was. Sowieso al heel raar dat je zo’n jongen halfnaakt (hij had gelukkig wel een openhangend vest aan!) buiten in deze kou laat staan, maar goed.

De winkel was ontzettend groot maar veel zag ik niet, want afgezien de spotlights die op de kleding stonden gericht, waren er weinig lampen. Oh, en het stonk als een gek. Niet dat de parfumlucht die in de winkel hing op zichzelf zo vies was, maar hij was zo penetrant dat mijn hoofd ervan tolde.

Benieuwd of de demonstranten hier iets over te zeggen hadden, las ik het formulier:

De rest van het bezoek  heb ik demonstratief met het blaadje voor mijn neus staan wapperen.

Oh en nog een Ding: het personeel dat niets te doen had, moest dansen. Dansen ja. Seriously. Iedereen die ik niet zag vouwen, zag ik dansen. Het was echt debiel. Mijn zusje en haar vriendin vonden het een ideale manier om geld te verdienen. En het rook er zo lekker. En: als je het hier zo rot vind, ga je toch ergens anders werken?
De kleren die ze kochten, stond ze enig.

Toen ik aankooptasloos de winkel uitliep, werd ik door de demonstranten bedankt voor mijn solidariteit. Ik voelde mij bijna schuldig: want hé, ik zou best iets gekocht hebben als ik iets leuks en betaalbaars had gezien. Maar helaas verkocht de winkel niets dat aan deze criteria voldeed, en daarbij leek het net alsof er maar zeven kledingstukken in het assortiment zaten, want ik zag alleen maar dezelfde dingen.

Toen we de tuin uitliepen, stond er een gigantische wachtrij.

21 Comments

Filed under kleding en zo, op stap

21 Responses to stinkwinkel

 1. Hmm dat papiertje is wel enigszins schokkend. Ik dacht dat het erg was dat ze vanmorgen bij een inspectie Cornetto’s vonden in één van onze laboratoriumvriezers (die volgens mij ook nog over de datum waren), maar de alarminstallatie werkt bij ons tenminste xD Ik zou er serieus niks gekocht hebben, hoe enig het ook was geweest.

 2. Ik zou bang hebben weggerend denk ik zo. Of ik zou ‘perongeluk’ water laten vallen over het dansende personeel en checken of er kortsluiting ontstaat.

  Het dansende personeel maakt me nog het bangst: wtf serieus, dansen? Wat dansten ze dan? De macarena? Dan had het nog wel leuk geweest op een bepaalde manier haha

  • Haha ja dat kan ik misschien nog wel doen! Of hoewel, misschien niet, wie weet ontstaat er brand en de alarminstallatie doet het dus niet 🙁
   Als het personeel de macarena had gedanst was het nog wel leuk geweest! Nu waren ze niet zo uitbundig aan het dansen, het leek eigenlijk een beetje op het dansen van sims in sims2!

 3. Wow, wat een verhaal haha. Ik moet zeggen dat ik nu een paar keer in de A&F ben geweest, altijd omdat ik nieuwsgierig ben naar wat er dan zo speciaal is… Maar ik heb er nooit wat gekocht. Om dezelfde redenen als jij haha 😛

 4. Zo! Die dingen die op dat papiertje staan. 😮

 5. Oke, best wel wazig eigenlijk

 6. Patrick

  Je had dat dansen echt moeten filmen. :'(

 7. Dansen… haha. Dat zou ik echt niet willen doen [a].
  Gelukkig hoefde jij ervoor niet in de rij te staan 😀

 8. Jeetje, als dat allemaal waar is wat op dat blaadje staat dan zijn ze daar bij A&F niet goed bezig. Maar om erop te zetten dat het alarm niet werkt zorgt alleen maar voor een nog onveiligere omgeving, lijkt me, toch? :’)

 9. Rare jongens, die Fransen met hun Amerikaanse ketens.

 10. EVA ENGELAND

  Wist je dat zie die geur (die ze overigens classificeren als heerlijk geurende vanille) ook in al hun kleren hebben zitten? Alle kleren van A&F worden gestoomd met dat spul, zodat de geur blijft hangen als je ze koopt. Op een gegeven moment vervliegt die geur, en de theorie is dan dat mensen meer van die geur willen dus dat ze teruggaan. Of dat ze de parfum kopen. Want ja, er is ook parfum van.

  • Waaaaaaaaat dat klinkt echt griezelig 😛 Mijn zusje ging ook de hele dag aan haar trui ruiken nadat ze hem had gekocht, omdat het zo lekker naar de winkel rook. Zal eens navragen of het bij haar ook blijft hangen! (Of zal ik haar gewoon de geur voor kerst geven… eeh nee)

 11. Pingback: dag parijs | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.