on-saaie on-doden

Een paar maanden geleden moest ik vluchten voor zombies. Ik zocht in een verlaten ziekenhuis naar medicijnen, rende over een desolaat landschap met een achtergebleven kind in mijn armen en leidde en passant ook nog eens wat hersenvreters af als ze te dicht bij het kamp van de levenden kwamen.

Met andere woorden: ik gebruikte de app Zombies, Run!, waardoor ik tijdens het hardlopen lekker naar een verhaaltje kon luisteren en af en toe een sprintje moest trekken omdat de zombies me op de hielen zaten (je snelheid wordt bijgehouden met de GPS, en als je voor een stoplicht moest wachten werd je dus gewoon opgegeten). Ik vond het megaspannend, maar niet erg praktisch. Omdat ik van het verhaal in de war raakte (moest ik nou sneller als hij sneller zegt of maakt het niet uit?) waren mijn prestaties een stuk slechter, en bovendien duurde één missie te kort en twee missies te lang, wat ook irritant was. Daarom ben ik na een paar keer toch gestopt. Hoewel ik het leuk vond, vond ik het zonder leuker.

Het kwam eigenlijk doordat Dionne (die overigens veel fanatieker was in dat hele zombiegedoe dan ik) in deze post zei dat ze ‘gewoon’ hardlopen zo saai vond. Aha! Dacht ik toen. Misschien is dat het: dat ik ‘gewoon’ hardlopen gewoon niet saai genoeg vond. (Met mijn eigen gedachten vermaak ik me normaal gesproken voldoende, dank u zeer).

Nou ja, in Nederland vond ik hardlopen niet saai genoeg. Daar kon ik lekker gaan waar ik heen wilde, maakte weinig uit. Dat is hier wel anders: alleen op zondagochtend is rennen door de stad een beetje te doen (het liefst rondom Île de la Cité. Omdat het kán. En omdat er dan geen enkele toerist bij de Notre-Dame te zien is), maar doordeweeks is het in een straal van 10 KM rondom mijn huis een drukte van jewelste. Daarom ren ik altijd maar in Jardin des plantes. Een mooi park, maar niet zo groot, dus ik moet een aantal keer hetzelfde parcours lopen.  En dat is wel saai. Een rondje van een uur en niets zien rennen verveelt niet, omdat ik weet dat ik van A naar B ga, maar tegenwoordig overvalt de hardloopmoeheid me al bij mijn eerste stappen in de Jardin.

Maar dat wordt vanaf vandaag anders: ik laat me gewoon weer achtervolgen door zombies. Ik laat een of andere ‘Sam’ tegen me zeggen dat ik het zo goed doe, dat ik heel goed op moet letten want de ze komen vanuit het oosten, en oh, ik moet een knuppel zoeken, en en passant ook nog eens zorgen dat ik niet opgegeten word. Hoe on-saai kan het zijn?

31 Comments

Filed under hardloopavonturen, tips en tricks

31 Responses to on-saaie on-doden

 1. Wel gaaf dat er gewoon van dat soort apps zijn 😛

 2. Ahhhh wat gaaf dat iemand dit heeft gemaakt! Ik heb werkelijk nog nooit hard gelopen in mijn leven (qua sporten dan) en krijg sowieso veeeel te weinig beweging. Dus heeeel misschien wil ik binnenkort een poging wagen. Dan zou ik die Zombie app, als ik het rennen wat beter volhoud op den duur, ook een keer proberen, lijkt me supergrappig! 🙂

  • Jaaa, moet je doen! Maar ik zou inderdaad niet meteen beginnen met die app, hij is af en toe een beetje verwarrend en als je dan helemaal geen conditie hebt kan dat catastrofaal aflopen 😛

 3. Jaaa en Dionne gaat ook een keer een zombierun organiseren, dus als je dan weer in Nederland bent, moet je ook daaraan meedoen!

  • Oh dat is goed om te horen! Maar dan wil ik wel een zombie zijn! (Of is vluchten toch leuker? Dionne, kun je niet twee zombieruns organiseren? :P)

   • Oh dus nu moet ik hem echt organiseren al? Dat wil ik wel hoor, daar niet van, maar er bleek nog niet echt animo voor te zijn :S

    Misschien kunnen we het zo doen dat je halverwege gepakt wordt en in een zombie verandert? Compromis?

    Anyhow: je hoeft pas écht te gaan rennen als je de horde zombies daadwerkelijk hoort. En dat ze dan zeggen: ‘Zombies, 84 meters – Zombies 64 meters – Item dropped – Zombies evaded’ Alleen hadden ze je dan wel te pakken.

    Ik herken trouwens wel wat je zegt, hoewel ik toch wel heeeeeeeeeeeel blij ben als mijn ipod leeg blijkt te zijn op moment dat ik buiten sta. Heb ik altijd nog m’n zombies om op terug te vallen 😛 En die luisterboeken zijn dus ook echt een aanrader!

    • Nou ja, je moet niets, maar dat is wat ik hoorde. 😛 Het lijkt mij eigenlijk erg lastig om zoiets behoorlijk te organiseren, maar als je het toch graag wilt, wil ik je wel helpen hoor!
     Dat compromis klinkt wel goed (maar ik word niet gepakt!)
     Bij mijn laatste run heb ik trouwens geen zombie gezien 🙁 Terwijl het toch echt aanstond!

 4. Haha, zou dit ook werken op de ijsbaan? Is ook elke keer hetzelfde rondje per slot van rekening. Pakweg iedere 40 seconden…

 5. Wel vet! Misschien is ‘t toch wel een goede motivatie eens weer te joggen…

  Ooit.

 6. Haha, die app lijkt me wel echt geniaal, al kan ik eigenlijk niet hardlopen *zucht* misschien toch eens proberen 😉

 7. Hahaha, je moet er wat voor doen, om te zorgen dat hardlopen niet saai is! Ik loop tegenwoordig hard in de sportschool (lekker warm en droog!), maar ik vind het toch ook wel saai om een half uur naar mijn eigen bezwete hoofd te kijken…

  • Kijk je dan in de spiegel op zo’n band? Op dit moment lijkt het me echt SUPERLEUK om te doen, maar dat is omdat ik het maar één keer gedaan heb, volgens mij is het in het echt inderdaad doodsaai.
   En buiten hardlopen is na de eerste minuut ook snikheet 🙂

   • Ja, helaas wel! De band staat echt bijna tegen de spiegel aan, dus ik kan ook nergens anders naar kijken. Ja, naar de tijd die extreem langzaam voorbij kruipt, dus dat is ook geen aanrader.

 8. Die app MOET ik ook eens proberen!

 9. Hahaha geniaal! Ik ga hem gelijk downloaden (alleen ben ik niet zo’n renner, maar nu ben ik wel benieuwd!)

 10. Ellen

  Dat is toevallig Lies, heb toevallig net een loopband gekocht. Daar zou ik wel een blog over kunnen schrijven, vanaf het moment dat ik er voor het eerst aan dacht t/m de installatie bij ons thuis….
  Misschien doe ik dat wel; kan ik dan jouw gast -blogger zijn of zo (als je het leuk genoeg vindt?) of bestaat dat niet?! Ik ben niet op de hoogte van de do ‘ s and dont’s in de blogwereld dus als dit een don ‘t is , tu peux me le dire franchement! Et puis de toutes facons j’ai une manque de temps terrible!
  A bien-tot!

  • Echt? Oooh, mag ik hem een keer uitproberen? 😉 (Het wordt de nieuwe dansmat!)
   Ik zou het wel leuk vinden als je er een stukje over schrijft! Ik wist niet eens dat je bekend was met de term ‘gastblog’ (ja, dat bestaat, en nee, het is geen faux pas) dus nee, juist leuk! Als je er de tijd voor kan vinden tenminste 🙂

 11. Cool! Ik ga het ook eens op mijn mobiel zetten. Eens zien of het wat voor mij is.

 12. Toen ik in Parijs was waren we heel iets buitenaf, en daar zat echt een heel groot park. Overdag te doen om er door heen te lopen, maar ‘s avonds was het iets minder met het volk dat daar allemaal liep.

  • Misschien Bois de Vincennes, of Bois du Boulogne? In de eerste ben ik wel eens geweest, en het lijkt me fantastisch om daar een keer hard te lopen, maar niet echt heel praktisch aangezien de reistijd meer tijd kost dan dat ik normaal gesproken ren 😛

 13. Ellen

  Weet je wat ook een mooi park is: Parc des Buttes-Chaumont, maar dat is ook wel ver bij je vandaan. En voor die loopband ben je altijd welkom en als ik tijd heb maak ik een mooi verhaal er over!

  • Jaaa, die is zeker mooi! Ik ben erheen geweest met papa, en daarna toen mama en Simone en Lotte er waren weer haha. En dat is goed om te horen, en dat is goed om te horen! 🙂

 14. Het is dat ik niet kan hardlopen, anders zou ik die app zeker uitproberen!

 15. Hahahahaha ik wist niet dat zo’n app bestond. Hilarisch. Helaas loop ik nog met een enkel blessure rond, maar ik zou het bijna gaan uitproberen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.