dingen die leuk zijn aan wonen in parijs

1. Dat je tijdens de lunch kunt besluiten om dezelfde middag nog naar de Notre-Dame te gaan. Lopend.
2. Dat je meerdere malen (per dag) naar de Notre-Dame kunt gaan. In je eentje. Oké, in principe kun je altijd wel in je eentje naar de Notre-Dame, maar dat doe je toch niet zo snel. Gisteren heb ik de kathedraal eens goed bestudeerd. Wisten jullie dat er gezichtjes onder de ramen aan de zijkant van de kerk zitten? En die engelen op het dak waren me echt nog nooit opgevallen. En al die andere beelden, al die details… die waren me in gezelschap nog nooit opgevallen.
3. Het maakt niet uit dat er een megalange rij staat voor Musée d’Orsay. Je kunt namelijk een andere keer terugkomen.
4. Ja, eigenlijk vooral dat het heel vaak niet zoveel uitmaakt wat je doet. Als je twee dagen gaat, kan het zonde van je tijd zijn om ergens heen te gaan waar het niet zo leuk blijkt te zijn, maar als je er woont, is het gewoon weer een stukje gewonnen terrein.
5. En toch steeds weer nieuwe plekken ontdekken.
6. Je verblijft in dezelfde stad als de gebeenten van Oscar Wilde, en als je wilt, kun je zelfs bij hem op visite.
7. Die leuke uitklapwinkels (ben de naam kwijt, o o) waar ze tijdschriften verkopen. En als je in Parijs woont, spreek je meestal wel een soort van Frans, dus daar kun je je te buiten gaan aan goedkope tijdschriften.
8. Je hebt het gevoel alsof je in een heel belangrijke stad woont, omdat er continu films en parfumreclames worden opgenomen.
9. Dat je Patrick Wolf Paris kunt horen spelen in Paris. Er bestaat niets passenders dan dat.
10. Dat je langs al die bekende gebouwen loopt, drukke straten vol toeristen en je het gevoel hebt dat je in een cliché bent beland, maar dat maakt niet uit, want al is het een cliché, het wel echt.

26 Comments

Filed under studie in buitenland

26 Responses to dingen die leuk zijn aan wonen in parijs

 1. Heeeerlijk lijkt me dat! 🙂

 2. Ik denk dat alles leuk is aan (wonen in) Parijs. <3333

 3. Ik liet ook altijd alle bezienswaardigheden voor wat ze waren. Ik woonde er toch, dus ik ging later wel. Alleen toen heb ik uiteindelijk dus niks van Ierland gezien behalve de kroeg :’)

  • En was het dan ook echt maar één kroeg, of heb je er wel meerdere leren kennen? 😛 Misschien toch een goede waarschuwing om eens wat vroeger op te staan voor een museumbezoek…

 4. Ik denk idd dat je sneller niet gaat, dan wel gaat “omdat je altijd nog heen kunt” en het dan dus niet doet 😉 Maar jij gaat dus wel!! En het klinkt zo mooi…

 5. Handig! Gewoon gaan wanneer je zin hebt. En geen verplichte bezoekjes!

 6. Dat mensen naar Parijs gaan voor vakantie en dat jij daar rondloopt en kan zeggen: ‘Hah, ik wóón hier. Ik behoor tot de Parisiens.’

  (Parisiens, oui?)

 7. Ann

  Ik ben jaloers :P.

  In Parijs zou ik met gemak kunnen wonen. Niet in Rome, niet in Londen. Maar Parijs? Meteen!

 8. Koop een schetsboek, een potlood, een gum, zoek een plekje waar je lekker kunt zitten met goed uitzicht op de Notre Dame. En tekenen maar. Dan mis je geen enkel detail 🙂

  P.s. Geluksvogel! Naar welke buitenlandse stad ik ook ga, Rowwen Hèze zal er niet optreden.

 9. Wow cool, jij woont in Parijs, ! Leuke blog, ik ga je volgen!

 10. Als ik weer naar Parijs ga (ooit), dan wil ik jou als mijn persoonlijke gids. Goed?

 11. Leuke stad, idd! Ik verbaasde me de eerste keer over hoe fucking gedetailleerd Disney de Notre Dame ooit heeft nagemaakt voor die boekverfilming van Victor Hugo’s ‘Notre Dame de Paris’.

  • Ja, dat hebben ze zeker goed gedaan! Maar sowieso, alles in die film is zo mooi gemaakt, dat uitzicht over Parijs met al die lopende mensen, de kerk van binnen… alles klopt 🙂

   • Dat is dus samen met Belle en het Beest mijn favoriete Disneyfilm, omdat Parijs daar zó mooi is. Nou vooruit, De Leeuwenkoning is ook héél mooi, en Assepoester ook.

 12. leuk leuk leuk leuk leuk!!

 13. Heerlijk gevoel!

  Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published.