belangrijke informatie over ibiza

Vorige week zat ik op Ibiza, door mijn moeder ook wel omgeschreven als “dat goddeloze oord”. Gelukkig was ik met drie hele stoere vriendinnen die me konden beschermen tegen de verleidingen van pillen, gokken en gratis drankjes van enge mannen (grapje, grapje, hoewel we wel een keer een gratis pizza kregen maar dat was van de barman dus dat telt niet). Omdat ik niet doe aan dag-tot-dag-reisverslagen (ik vertel liever zo min mogelijk, dan lijkt het veel interessanter) maar wel graag over mijn vakantie wil lullen, zal ik mijn ervaringen puntsgewijs bespreken:

 • Om maar te beginnen met mijn favoriete moment van de hele week: toen we lekker veganistisch aan het eten waren in een new age-restaurant en Tessa ons leerde hartenjagen. Eerst snapte ik er niets van, maar toen het kwartje eenmaal was gevallen bleek ik een ongekend talent en dat heb ik iedereen continu ingewreven. (Oh, en nu doe ik het weer!) Wat het nog beter maakte, was dat er verderop een paar gasten capoeira aan het doen waren, iets wat verder niemand van mijn reisgezelschap interesseerde toen ik ze er enthousiast op wees maar goed ik heb het toch maar mooi gezien.
ibiza vegetarisch restaurant

Toen ze nog niet wisten wat voor gigantische nederlaag ze te wachten stond

 • Winkels, bars en personen die je ‘goedkopere’ kaartjes aanbieden voor dure clubs, hanteren nooit dezelfde officiële prijs. Ik weet nog steeds niet of de Pascha nou 48, 56 of 65 euro kost.
 • Goed uitgaan in Ibiza is trouwens moeilijker dan je denkt. Of misschien waren wij gewoon te naïef. Oh, en pre-parties beginnen daar om twee uur ‘s nachts.
 • Er wonen echt gekke wezens in het stadje waar wij verbleven:

ibiza santa eularia des riu

santa eularia des riu ibiza

 • Niet alles in Ibiza is duur. Wij hadden expres een appartement met keuken geboekt, maar in deze buurt kon je zo goedkoop uit eten dat we nooit kookten. Het feit dat het die ene keer dat we een ei bakten een half uur duurde voordat het elektrische fornuis er klaar voor was, speelt ook mee.
ibiza

Dit was wel duur

 • Ibiza is echt heel mooi. En de temperatuur is zalig.

ibiza

 • Die mensen van ons appartement waren trouwens echt raar. Toen we in het Engels vroegen hoe we uit moesten checken als we buiten receptie-uren weg moesten, kregen we een heel verhaal in het Spaans terug. Toen duidelijk werd dat we elkaar niet konden en zouden begrijpen, moesten we onze vraag maar op een briefje schrijven en achterlaten. We hebben nooit antwoord gekregen.
 • Gareth Gates treedt nog steeds op.
 • De bussen rijden op tijd! En dat in Spanje!
 • Verzeild raken op een prachtig verscholen Lonely Planet-achtig strandje met schitterende rotsen waarvan je in het helderblauwe water kunt springen (niet dat ik dat durfde) zijn leuk en aardig, maar wel een beetje jammer dat je dit alleen stiekem kunt vastleggen omdat er anders woedende naakte locals hun hond op je afsturen.
ibiza

Superonopvallend dit

 • Mijn innerlijke woede kwam voor het eerst in tijden weer eens naar buiten. Toen we bij één of andere Silent Disco-bar zaten, kwam er ineens een optocht van de Pascha langs. De optocht bestond uit allemaal zingende jongeren die verkleed waren als hippie, in de hoop mensen naar die club te lokken. Ik vond het ZO stom. Ten eerste, haat ik hippies (ja vrij suf als je naar Ibiza gaat) ten tweede, nephippies zijn nog erger, en ten derde, wat een onzin, zo’n geldverslindende optocht. Dus ik bleef boos zitten terwijl mijn vriendinnen gingen genieten van het schouwspel. Dat was ook het moment waarop we die gratis pizza kregen. Ik had geen honger, maar omdat ik het zielig vond voor de barman, at ik hem toch voor de helft op.
ibiza silent disco

Vlak voordat het mis ging

 •  Als je soms denkt dat alleen Amsterdam-Noord en Purmerend op dat eiland zitten: nee, dat is niet waar. Ibiza wordt gedomineerd door Duitsers.
 • Tip: koop nooit de allergoedkoopste beachball set van de souvernirwinkel, TENZIJ je wilt dat het batje  binnen vijf minuten uit het handvat schiet en op je teen valt.
 • Tip 2: vergeet nooit je enkels in te smeren.
 • Met je vrienden op vakantie gaan is trouwens vet leuk zelfs al moet je je altijd aanpassen aan het wakkerste persoon, omg luvya 4-ever
ibiza

Maar of het wederzijds is

ibiza

Ik zou het niet durven zeggen

18 Comments

Filed under op stap

18 Responses to belangrijke informatie over ibiza

 1. Sounds like you had fun ^^

 2. Ha, dat van die beachball set zal ik onthouden. En Gareth Gates, wie was dat ook alweer? De net-niet-winnaar van de eerste Britse Idols? Ah, dank, nu heb ik dat liedje in mijn hoofd…

 3. Eva

  Hahahahhaa wat een fantastische vakantie was dit! EN OKEE IK WAS DAN
  MISSCHIEN HET WAKKERST MAAR HALLO ik ben gewoon enthousiast in de ochtend :’) Ik heb genoten!

 4. Hahaha heel leuk om te lezen! Zo te lezen was het dus wel een geslaagde vakantie 🙂

 5. Lekker vegetarisch… dat klinkt als een tautologie :p
  Optochten, of polonaises, vind ik sowieso extreem burgerlijk.

 6. Klinkt verder als een enorm leuke vakantie met prima foto’s!

 7. Sas

  Wat een leuk artikel om te lezen! & erg fijne foto’s 🙂

 8. Haha leuk! Ik vind tip twee wel zielig, trouwens 🙁

 9. Mady

  Oh Lisa wat een super leuke vakantie heb je gehad! En een leuke post. Ik daag je uit voor een potje hartenjagen – kaartspellen, en dan vooral hartenjagen en pokeren, zijn voor mij de enige kans te winnen van Stefan. Dus ik durf het aan muhaha!

  • Jaaaaaaaaaa! Dat is echt een goed idee! Als ik terug ben gaan we dat doen 😀 (PS ik vergeet de regels van pokeren altijd, dus dan heb je nog wel een kansje om van mij te winnen – bij hartenjagen is dat uitgesloten…)

 10. Pingback: een zeer incompleet eindejaarslijstje (met foto’s!) | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.