hoe het nu gaat enzo

Inmiddels zit ik hier nu twee maanden en ik kan niet zeggen of de tijd snel of juist langzaam is gegaan. Allebei, denk ik, of juist allebei niet. Misschien gaat de tijd wel voor het eerst ‘normaal’; in Nederland ging het áltijd te snel, ten opzichte daarvan ben ik nu beter af. Wel grappig, want je zou denken dat de tijd in alle drukte voorbij zou razen… maar misschien juist ook wel niet: door al die nieuwe ervaringen onthou je beter wat je hebt gedaan, en daardoor is er geen tijd ‘weg’. Dus: veel nieuwe dingen blijven doen, jongens!

De laatste weken heb ik het een stuk beter naar me zin gehad dan in de weken voor mijn blogpost van een tijdje geleden. Nog steeds breng ik te veel tijd door boven studieboeken die ik niet snap en te weinig bovenop de Eiffeltoren, maar de balans is weer te vinden. De afgelopen maand heb ik Park Monceau en de buurt  eromheen verkend, ben ik naar en door Bois des Vincennes gefietst en heb ik een biertje gedronken op verdieping 56 van Montparnasse (10 euro! Toen ik daar achter kwam, deed ik maar gewoon net alsof ik het heel normaal vond). Ook zijn, zoals eerder vermeld, mijn ouders, zusje en haar beste vriendin langsgekomen, wat veel te gezellig was. (Mijn favoriete momenten: de pijnlijk stevige knuffels die ik steeds van mijn zusje kreeg en de terugkerende discussies tussen mijn moeder en de vriendin van mijn zusje over waar ze betere koffie serveren: Starbucks of McCafé.)

Gemaakt vanuit de bar in Montparnasse. Ik voelde me ontzettend kosmopolitisch, zo tegen de Eiffeltoren aankijkend en tussen allerlei mensen die overduidelijk te veel geld hadden.

Daarnaast heb ik aardig wat gewandeld, heb ik mijn eerste tentamen gemaakt (ik wil er niet over praten), is mijn Frans aanzienlijk vooruit gegaan (dat had ik eigenlijk pas deze week door. Bleek ik ineens hele verhalen te kunnen houden, terwijl ik voorheen altijd dacht ‘laat maar’.) en voel ik me in mijn dagelijks leven allesbehalve mwah.

En nu ga ik stoppen met schrijven want hoe erg het hier inmiddels ook regent, ik wil de stad in. Na een ochtend zwoegen op Maupassant mag dat ook wel. It’s all about balance, hè?

25 Comments

Filed under leven, studie in buitenland

25 Responses to hoe het nu gaat enzo

 1. Wauw, you’re living the life 😀
  Eh, tu vives la vie. Ofzo. Nice.
  Lekker door blijven gaan met genieten, al met al gaat alles veel te snel voorbij!

 2. Dat klinkt positief! Fijn dat je er zo van geniet.

 3. Wow, ik mag hopen dat dat biertje dan heel erg lekker was.

 4. Bedoel je niet: Il s’agit de balance (of zoiets, mijn Frans is ahum…)

 5. Wat fijn dat je er nu meer van kunt genieten!

 6. Misschien komt dat nog dat de tijd sneller voorbij gaat. Maar volgens mij zit je al wat meer op je plek.

 7. Mooi om te horen! Ook fijn dat je Frans vooruit gaat!
  En over die foto, je zit wel mooi tussen die mensen :p. Gewoon net doen of je ook veel geld hebt xD [en geen arme student bent]. En heerlijk genieten van dat uitzicht! 😀

 8. Gelukkig houd ik niet van bier. Al zal de ‘jus de pomme’ ook wel niet goedkoop zijn geweest. Goed dat je je niet meer mwah voelt, het leven is daar veel te kort voor. Zélfs genieten van de Parijse regen, that’s the spirit!

 9. Ik spreek echt voor geen meter Frans, dus ik ben hoe dan ook onder de indruk

 10. Wat fijn dat je het er nu naar je zin hebt! Blijf ervan genieten en ik hoop dat de tijd dan niet ineens voorbij vliegt.

 11. Fijn dat je het beter naar je zin hebt!

 12. Wauw, ik vind het heel knap hoor! En leuk dat je je er zo goed vermaakt 🙂

 13. Fijn dat het je beter gaat. Mogen we binnenkort dan een logje van je verwachten in het Frans. Ik zou dat wel leuk vinden.

 14. ‘Kijk eens wat ik bereikt heb’ vind ik een heel toepasselijk tag, je mag hier best trots op zijn! 😀

 15. Wauw, wat tof! Misschien moet ik ook maar een tijdje naar Parijs, haha!
  Ik stem overigens op Starbucks, daar is alles beter 😛

 16. Wauw, wat heb jij een leuke blog. Ik verhuis in januari naar Londen, ben ook heel benieuwd hoe dat mij af gaat.

 17. Fijn dat je het weer beter naar je zin hebt.
  Hoelang blijf je?

  Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published.