mijn haar is van iedereen

Iedereen lijkt een mening over mijn kapsel te hebben. Zo heb ik een collega die altijd roept dat mijn haar een pluizig vogelnest is, een vriendin legde me onlangs uit dat mijn haar heel dun is, maar dat ik wel veel haren heb (of was het nou andersom?). De eerste keer dat ik naar een Echte Kapper ging heb ik twee uur lang moeten aanhoren hoe verschrikkelijk droog het wel niet was, en mijn zusje vertelt me regelmatig afkeurend dat ik het echt weer bij moet verven.

Jullie kunnen begrijpen dat mijn haarzelfvertrouwen inmiddels tot een dieptepunt is gedaald. Het voordeel van al deze visies is wel dat ik hierdoor zelf een mening heb kunnen vormen over dat spul op m’n kop. Wat ik nu ga zeggen levert mij vast de titel Slechtste meisje van het jaar op, en na al die glossy’s die ik heb verslonden klinkt het vast hoogst ongeloofwaardig, maar – ik weet niet zo goed hoe mooi haar eruit ziet. Ik zie het verschil niet tussen vettig en schoon en ik weet niet hoe gezond haar precies moet aanvoelen. Het is niet dat ik het niet wil; ik zie het gewoon niet. Het is daarom maar goed dat de rest van de wereld me regelmatig inlicht over hoe mijn haar erbij hangt.

Het enige dat ik zelf kan bedenken is dat ik al vier maanden niet naar de kapper ben geweest en zodoende met gigantisch gespleten haarpunten (niet dat ik weet hoe die eruit zien) rondloop. Oh, en met uitgroei van vier maanden. Dat zie ik dan weer wel. Alleen daarom zou ik het best wel willen laten bijwerken. Jammer dat ik geen geld heb.

Omdat ik niet zo veel verstand heb van haar, ben ik gelukkig ook niet zo kieskeurig over hoe het er wél uit zou moeten zien. Er is maar één verlangen dat ik heb, namelijk dat het iets meer op het haar van Blake Lively lijkt en iets minder op dat van mezelf. Dat is dan weer wel heel meisjes-eigen, geloof ik.

28 Comments

Filed under rare wereld

28 Responses to mijn haar is van iedereen

 1. Oké. Dus als ik nooit ‘klachten’ krijg over mijn haar zit het goed? Of heb ik dan gewoon de verkeerde vrienden?

 2. Als je je haar zelf maar mooi vindt he 🙂

 3. Zolang je haar maar goed zit 😀

 4. Des

  ach lieverdje. wat begrijp ik je zo. en het is niet eens mijn schuld. dat ik zo’n stom raar haar heb. dat zit in mijn genen. en een slechte kapper

  • I feel you! Hoewel het niet ligt aan de laatste kapper waar ik heen ging (Brainwash in Rotterdam, SUPERCHEAP en ze had het echt mooi gedaan. Jammer dat een kapsel onderhoud vergt)

 5. Haha, het is inderdaad ‘dun haar, maar wel veel’, ik heb ‘m ook al verschillende keren moeten aanhoren 😛

 6. Braziliaanse keratine behandeling! Echt de ontdekking van het jaar.

 7. Nou ja zeg, wat een rare opmerkingen over je haar. Ik ga eigenlijk ook heel erg weinig naar de kapper en niemand ziet het ooit 😛 Maar misschien omdat ik dik en veel haar heb. Al zie ik nooit het verschil tussen dik en dun en veel en weinig haar (behalve als het echt heel heel erg weinig is of heel heel erg veel).

 8. Mehehe, ik ben al een jaar niet naar de kapper geweest. Maar ik heb, behalve statischheid (bestaat niet) in de winter en volumeloosheid (altijd, ook al millimeter ik het), niet echt haarklachtjes. Blij!

 9. Anouk

  Oh, ik denk dat ieder meisje wil dat haar haar meer op dat van iemand anders lijkt. Ik heb ook zowel een steiltang en een krultang in mijn kast liggen om mijn eigen natuurlijke slag bij te werken (wat ik vrijwel dagelijks doe). Ga ook braaf iedere twee maanden naar de kapper, want dat mijn haar piekerig en springerig wordt door de gespleten haarpunten kan ik ook niet hebben.
  Ik heb respect voor meisjes zoals jij, die hun haar laten zijn zoals het is! Ik ben echt iemand die chagerijnig wordt als mijn haar niet goed genoeg zit (wat dus regelmatig gebeurt, gezien regen het effect van de stijl- of krultang teniet doet). Ik zou in dat opzicht er echt voor tekenen om zoals jij te zijn, en me niet zo druk te maken om mijn gespleten haarpunten!

  • Hihi, dank je voor je respect, maar het is meer uit geldgebrek en omdat ik nooit zin heb om tijd te maken (want een kappersbezoek duurt obviously zoooo lang) dan om nobele redenen 😛 Hoewel het verder wel scheelt dat ik er niet zo mee zit, ja. Tijd en stress vooral.
   Maar aan de andere kant: jij hebt dan ook een heel leuk kapsel, dus je doet het niet voor niets!

 10. Lol, ik weet er net zo weinig vanaf als jij. Doe altijd maar wat. Al hou ik wel heel erg van met kapsels experimenteren… nu ben ik ze lang aan het laten groeien maar ik denk dat ik het er volgend jaar weer af haal. Doei geld besteed aan de flip in 😛

 11. Zolang het voor jou goed zit! Haar is haar. Je kan het zovaak borstelen als je wilt, naar mijn menig gaat het er niks beters op zitten

 12. Oh ik snap je zo goed! Mijn haar vind ik ook een van de lelijkste dingen aan mijn lijf, maar gelukkig ben ik er nu redelijk tevreden over. Misschien helpt het als je gewoon eens iets heel anders doet met je haar, kortknippen ofzo 😛 Of gewoon een haarbandje in, dat maakt het voor jezelf misschien net wat leuker.

 13. Mady

  Ah Lisa ik vind dat je altijd zulke mooie haren hebt! Heb ik dan ook geen verstand van haar of is er een ander mysterie aan de hand?

 14. Als je het zelf maar mooi vind, daar gaat het om lijkt mij. Ik vind het wel een heerlijk blogje hoe je het verwoord! Hhaha

 15. Oh ja joh, waarom kan iemands haar (of nou ja, de mijne) nooit gewoon een keer zonder gedoe zijn? Is dat nou teveel gevraagd? En dan het aantal bad hairdays tot één keer per jaar beperken, dat zou ook fijn zijn.

 16. Ik viste laatst voor de spiegel een haar zonder kleur uit mijn haardos. Vriendlief stond naast me en ik deelde mijn verwondering. Zijn reactie; ‘Kleurloos? Nee joh, je wordt gewoon grijs…’ Fijn vooruitzicht. Ik ga maar eens over verven nadenken, nog nooit gedaan, maar ook ik ga zelden naar de kapper en dan krijg je dus het uitgroei fenomeen. Er komt een vervelende haartijd aan…

 17. jezus

  Hoi,
  Ja je moet je haar soms bijverfen maar ik ook hoor want ik heb ook uitgroei bij mijn plukjes blond maar ik ga het rood verven misschien.
  En je haar lijkt totaal neit op een vogelnest!!! Het is leuk haar alleen met soms een beetje uitgroei.. MAAR VER LEUK HAAR!!!!! En ik ben ook jaloers op het haar van serana in gossip girl… Maarjaaaaa…
  PS: ik ga het zusje van jou mobiel kopen, de kleinere mindergoede versie 🙂
  PPS; JE BENT LIEF!!!
  PPPS: JE hebt een leuke blog
  PPPPS: xxxxxxxxxxx 🙂

 18. jezusje

  mijn naam moest jezusje zijn oeps 😛

  • Haha ja ik heb mijn haar nu lang laten groeien en nu weet ik het niet meer :p. Lang stijl enorm dun haar. bah xD. Ik ga binnenkort ook naar de kapper denk ik. Maar heb geen flauw idee wat ik ermee wil. Jouw haar zit superleuk ;o

 19. Pingback: mijn wanhoopsdaad | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.