mijn wanhoopsdaad

Onlangs heb ik een wanhoopsdaad begaan. Het was de schuld van mijn zusje.

Ik stond voor haar spiegel, een beetje mijn haar te kammen. De onderkant was zo droog dat het wel poppenhaar leek. Ik probeerde het weg te stoppen in een knot, maar met een knot zag ik er ook stom uit.
“Oh mijn god,” zei mijn zusje, “Je haar is echt droog. Ik heb wel iets dat je erin kunt smeren.”
“Nee,” zei ik boos, want ik word niet graag geconfronteerd met mijn tekortkomingen. “Ik doe het wel in een knot.”
Maar aangezien dat er ook niet uitzag gaf ik mijn zusje toestemming om het spul in mijn haar te smeren. Het hielp voor geen meter. “Oh mijn god,” zei ze. Het was wel duidelijk dat hier niets meer te redden viel.

En ik had dus geen zin om de kapper te bezoeken. Want ik wist al precies hoe het zou gaan:
“Oh, wat is jouw haar droog zeg, oo em djie, smeer je er wel eens een masker in? Oh ja sorry ik knip zo veel af want het is zo dood, dit masker is heel goed, je moet het wel echt doen, en je moet wel echt iets duurs gebruiken, niet die rommel van de Kruidvat, je haar is zoooo droog oo em djie!”
Zoals ik al zei: ik word niet graag geconfronteerd met mijn tekortkomingen. En ik smeer echt wel haarmaskers in mijn haar. Maar ik kan ook niet helpen dat mijn haar heel dun is maar dat ik er wel heel veel van heb, dat het droog is maar ook heel vet en daarom altijd binnen een minuut na het kammen weer in de klit zit, waardoor ik het weer kapotkam en de boel totaal verkloot. Ik. Kan. Het. Niet. Helpen. Als ik mooi haar zou willen hebben, zou ik een dagtaak hebben aan de verzorging hiervan. Maar ik heb nog een leven naast mijn haar.

Daar hebben kappers alleen geen boodschap aan, die blijven maar doorkakelen over hoe erg in mijn haar heb verwaarloosd. En ik had echt geen zin om daar naar te luisteren. Dus toen besloot ik te doen wat personages in films normaliter alleen doen als ze op het punt van doordraaien staan: mijn eigen haar knippen.
Het was op een vrijdagavond, ik had uit tijdgebrek mijn haar al drie dagen niet gewassen (maar normaal verzorg ik het echt, écht) en ik had net Flikken Maastricht gekeken. Mooi moment om de schaar erin te zetten. Dus dat deed ik. Eerste zo’n acht centimeter eraf, want ja, het was écht droog. Een blik in de spiegel. Oeps. Dit was wel erg veel. Gelukkig was dit het voorste stuk, zodat ik kon doen alsof dit een uitgegroeide pony was. Dan maar een stukje dood haar overhouden, als het maar minder aanwezig was. Dus het volgende stukje moest iets minder kort.

En zo knipte ik mijn haar rond. Het ging best goed. Terwijl ik lekker bezig was, bedacht ik dat ik dit eigenlijk had moeten filmen, zodat ik eindelijk een YouTube-goeroe kon worden. Hoe Knip Ik Mijn Eigen Haar Voor Beginners Met Stom Haar En Twee Linkerhanden.

Helaas, nu blijft het bij een verslag. Maar de tips zullen nog komen, daar kunnen jullie op rekenen. Dan zal ik ook wel een foto plaatsen om te bewijzen dat het écht goed gelukt is (als in: dat het niet per se mislukt is) en ik er niet bijloop met een rattenkopje dat erop wijst dat ik ieder moment iemand kan gaan aanvallen met de kappersschaar. Mijn wanhoopsdaad is echt een succesverhaal. Echt!

Kappersschaar eigen haar knippen

Jullie hebben niets te vrezen

20 Comments

Filed under de ongemakken des levens

20 Responses to mijn wanhoopsdaad

 1. Oh ja, dit heb ik ook wel eens gedaan. Alleen ik kwam een paar dagen na mijn trots tot de conclusie dat het schots en scheef geknipt is. Hopelijk is het bij jou beter uitgepakt!

 2. Zou willen dat ik mijn eigen haar durfde te knippen, zou me veel kappersbezoekjes schelen. Ben trouwens heel benieuwd naar de foto van het eindresultaat!

 3. Als leek sta ik er van te kijken dat er zoiets als een haarmasker bestaat. Was alleen enigszins op de hoogte van het gezichtsmasker.

 4. Haha, leuk stukje! Ik ken het probleem van dun, maar wel veel haar 😉

 5. Dit heb ik ook een keer gedaan, inderdaad toen ik op het punt van instorten stond :’)

  Ik heb overigens een kapster die alleen maar praat over de romkoms die ze het weekend heeft bekeken, op welke celebrity ze je vindt lijken en wat er in de aanbieding is bij C1000. Als we die in Friesland zelfs hebben, moet er voor jou toch wel hoop zijn?

  • Haha, serieus :’) Nou, ik moet eerlijk zeggen dat ik op dat moment (dat stiekem al vier weken geleden was, deze blog is gewoon heel laat) er ook totaal doorheen zat dus het klopt echt!

   En omg, ik had er de laatste keer ook eentje die zei dat ik op een celebrity leek – namelijk ‘Wiet’ uit GTST. Ging ze er iemand anders bijhalen omdat ze het zo’n schokkende ontdekking vond. Ging het nog googelen, maar ehm… nee.

 6. Ik knipte mijn haar altijd zelf vroegahhh en dat ging inderdaad prima. Met pony en laagjes en alles. Denk ik, want ik kon het niet zien van de achterkant, maar volgens mij ging het best oke.

 7. Ik heb een kapper die geen homo is en zegt dat ik mijn haar ruuuuuustig moet kammen en dan zeg ik ‘Ja.’ (maar ik doe het niet) en houdt hij op.

 8. Oh ja ik wil een foto zien! En dan kunnen wij allemaal tegen je zeggen dat het allemaal wel meevalt en dan is je hele dag weer goed. Of niet? 😉 Haha.. mijn haar is ook zo dun en droog. Volgens een collega moet ik een stijltang gaan gebruiken. Zei hij heel onsubtiel. En bedankt.

 9. 🙂 ik knip mijn eigen haar al honderd jaar. En dat van mijn vriend tegenwoordig ook 😛 gaat prima!

  P.s. Wat betreft dat klitten, misschien een wat grovere kam gebruiken zodat het er wel verzorgd uitziet maar je niet alles kapot trekt? Ik heb nu trouwens allemaal shampoo’s die de hoofdhuid voeden en het haar dus ‘van binnenuit’ verzorgen. Maar das ook duur 😛

  • Hmm, dat van die hoofdhuid klinkt interessant! En ja dat van die kam ook wel, maar hou je dan niet alsnog klitten over?

   • http://www.en.renefurterer.com/

    Eh ja je kamt natuurlijk niet alles eruit, maar het meeste wel, en het probleem als je je haar veel kamt en kapot trekt, is dat het sowieso ruw en grillig wordt en het er dan evenmin glad uitziet, plus weer sneller gaat klitten. Dat lijkt me een vicieuze cirkel waar je misschien slechts ‘even’ uit hoeft te komen, dus wellicht het proberen waard?
    Ik kam zelf altijd met een grove kam, omdat mijn krullen een grote pluizenzooi worden met een borstel of fijne kam 😉

    • Dank je voor de link! En oké, als je het zo bekijkt klinkt dat van dat kammen met een grove kam best logisch (hoewel ik het idee heb dat het klitten echt komt door mijn haarstructuur, maar… misschien het proberen waard). ook bedankt voor de uitleg 🙂

 10. Oo em djie, dat zou ik nooit durven 🙂 Helaas heb ik geen tips voor je, ik heb heel dik en glad en makkelijk haar.

 11. Bij gebrek aan haar heb ik ook nooit last van droog haar, handig hè.

 12. Pingback: hoe knip ik mijn eigen haar voor beginners met stom haar en twee linkerhanden | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.