bang voor een b-film

Eergisteren werd ik wakker met het gevoel dat er iemand in mijn kamer was. Sterker nog: dat er iemand heel dicht bij mijn bed stond. Pas toen ik rechtop ging zitten, realiseerde ik me dat ik het had gedroomd.

Nog slaapdronken moest ik terugdenken aan één van de engste films die ik ooit heb gezien, Dead Silence. Dead Silence speelt zich af in het dorpje Raven Fair, waar ooit een buikspreekster is vermoord door haar tong eruit te rukken. Dezelfde buikspreekster komt zo’n zestig jaar later terug om alle inwoners van dat dorp te vermoorden – door hun tong eruit te rukken. Ik vind het ontzettend griezelige film om drie redenen: 1. die vrouw ziet er eng uit 2. buikspreekpoppen en 3. er wordt steeds een creepy gedichtje opgezegd. “Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. And if you see her in your dreams, don’t you ever ever dare to scream.” Okee, dit is een tamelijk kneuzig tekstje, dat weet ik. Maar ik ben nu eenmaal een kneus, een ontzettend bange kneus.

‘s Middags ging ik plaatjes van Mary Shaw opzoeken en werd ik banger en banger, zelfs toen ik mezelf probeerde te hersenspoelen met allemaal foto’s van die actrice waarop ze er normaal uitzag. Dezelfde nacht stond ik angstig onder de douche te kijken naar hoe erg mijn douchegordijn wel niet wapperde door het warme water. Gisteravond durfde ik wederom niet te gaan slapen. En nu, nu is het zonnig en middag, en ben ik weer bang.

En dat terwijl het toch erg ongeloofwaardig is dat Mary Shaw mij te grazen wil nemen. Want:

– Ik heb niet meegeholpen om haar tong eruit te rukken. En ik heb ook geen Amerikaanse familie die hier iets mee te maken heeft. Dus! Leave me alone!
– Ik heb sowieso nog nooit iets gedaan waardoor ik het verdien om vermoord te worden. Geloof ik.
– Ik woon nu in een zeer drukke en gehorige studentenflat. ‘s Avonds hoor ik gepraat en muziek. Tot twee maanden geleden woonde ik in mijn eentje in een huis in iemand tuin, met een verwarming die altijd kraakte en een douche die op random momenten begon te druppelen. Als ze me iets aan had willen doen, had ze dat al lang gedaan.
– Mary Shaw vermoordt je alleen maar als je gilt als je haar ziet. En ik heb al zo vaak gegild. Bij The Making Of, bijvoorbeeld, toen ze onverwacht opdook. Of gisteren, toen ik op google afbeeldingen klikte.

Maar het helpt niet. Niets helpt. Ik haat enge films. Ik ga er vannacht vast van dromen. En dat vind ik nog het engste idee. Het rijmpje is immers niet voor niets “And if you see her in your dreams, don’t you ever ever dare to scream…

28 Comments

Filed under film en teevee

28 Responses to bang voor een b-film

 1. Ik heb een hekel aan zulke enge films! Ik zit dan serieus met wat dan ook, kussen, deken, kleren, boeken en desnoods mijn handen voor mijn ogen te kijken. Alleen vind ik het horen zelf ook al erg genoeg! Slaap lekker alvast =0 Eigenlijk moet je een feel good film kijken^^

  • Ik zie het al voor me! Maar een feel good- film kijken heeft niet meer zoveel zin. Ik heb tussen Dead Silence en nu al 34 feel good-films gekeken. Het is jaren geleden dat ik ‘m voor het laatst zag. En nog steeds gewoon bang zijn, hehe.

 2. Haha, inderdaad, wat een kneuzig tekstje (het rijmt niet eens helemaal als je dreams zegt :P)… maar ik snap goed dat je er bang van wordt! Ik vond Black Swan de eerste keer ook erg naar, ben daarna maar uitgegaan omdat ik niet durfde te gaan slapen :p

 3. Brrrr nachtmerries 🙁

 4. Lijkt me wel een spannende film. Moet ik ook maar eens gaan kijken!
  Klinkt trouwens een beetje als de legende van Bloody Mary, die je op zou kunnen roepen als je met een kaars in de badkamer staat en dan drie keer ‘Bloody Mary’ roept, terwijl je een rondje draait.

  En het rijmpje is zó gejat uit Nightmare on Elm Street. Althans, het idee van het rijmpje 😉

  • Ik geloof best dat dat gejat is ja. AL die slechte griezelfilms copypasten… maar ik zie de vergelijking met Bloody Mary niet zo, de enige overeenkomst is volgens mij dat je dan vermoord wordt door een oude vrouw? Ook eng 😛

 5. Daarom kijk ik dus geen films. Mede.

 6. Bluh, ik weet van mezelf dat ik ook niet zo heldhaftig ben op dat vlak en toch klik ik op de link naar dat prentje vlak voor ik ga slapen – slim zeg van mezelf.

 7. Daarom kijk ik dus nooit naar enge films…. 😛 ik ben zo’n angsthaas!

 8. Ach gossie. Ik heb daar zelf geen last van, maar daarom vind ik enge films ook niet leuk: omdat ik ze meestal niet zo eng vind.

 9. Ook ik kijk om die reden geen enge films.
  Maar, je ging dus plaatjes van haar opzoeken… dat had je dus wellicht niet moeten doen… staat me bij dat je eerder een blog schreef over nutteloos internetten. Dit was dan wel niet geheel nutteloos, maar of je er blij van bent geworden…

 10. Hahaha geniaal stukje, ik ben ook echt een poeperd hoor. Maar ben wel altijd benieuwd naar de verhalen maar durf het niet te kijken ;p
  Toch ga ik op google die Mary Shaw opzoeken. Gelukkig heb ik die film niet gezien dus zal vast meevallen ;p

 11. Leuk geschreven!
  Zelf hou ik wel van enge films.

 12. Hahahaha ik vind dat je goede redenen geeft om jou niet te vermoorden hoor, dus Mary Shaw – back off! En oh ik ben ook zo’n schijterd.. Ik ging een keertje gezellig 3 versies van The Noise/Scream/Sound (ik weet het niet meer) kijken en ik zat 5 uur lang achter mijn slaapzak. Niets gezien.

 13. Oh mijn godheid, had ik maar niet geklikt om dat plaatje te zien. Wat een enge vrouw!! Bah! Ik had het er nog gister over met mijn vriend: ik wou dat ik dit soort films kon kijken, want ik vind dit soort films ZO cool, maar de “aftermath” ervan echt niet. Nachtenlang niet kunnen slapen, doodsbang zijn voor alles en iedereen. Oh, nee!

 14. Met lood in het hart geklikt op de link….en het viel me hard mee. Nee dan Reagan uit The Exorcist….brrr! Die jaagt mij nog steeds angst aan. xD

  http://en.wikipedia.org/wiki/Kuchisake-onna dit is ook een leuke. Alleen informatie, geen plaatjes. Dus veilig. 😉

 15. Des

  I LOVE HORRORFILMS!! FOO LIJF!
  Dus bedankt voor de tip. En gewoon veel Disney films kijken. Dan gaat de angst wel weg.

 16. Niets voor mij, die enge films. Een beetje spanning oke, maar verder… Neuh, die sla ik liever over 😉

 17. Grappig stukje!
  Maar toch, zelfs als ik het lees word ik er al een klein beetje bang van 😉

 18. Ik leef met je mee, heb precies hetzelfde! 🙁

 19. Pingback: waarom ik gedoemd ben (om op 13m² te wonen) | vijf koffie graag

 20. Pingback: doodenge superschattige honden | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.