dingen die in 2011 mogen blijven

2011 was – althans, voor mij persoonlijk – een bijzonder succesvol jaar. Ik ben acht (!) keer naar het buitenland geweest, vele muziekwensen zijn uitgekomen en ik heb superleuke nieuwe vrienden gemaakt.  Er blijft echter altijd ruimte voor verbetering. Vijf dingen die ik in 2012 dus echt níet meer ga doen:

1. Huilen wanneer iemand van een klantenservice gemeen tegen me doet. Vooral niet als ik in mijn werkpauze bel en ik me op dat moment nog in kantoor bevind. Wat dit verhaal nog gênanter maakt: ik werk zelf ook op een klantenservice.

2. In mezelf praten. Tegenwoordig doe ik niets anders. En niet alleen als ik rustig thuis zit hoor, nee, continu, wachtend op de bus, op mijn werk, in college. Meestal zeg ik niet meer dan ‘awkwarrrrd’, omdat ik altijd begin te praten zodra ik aan ongemakkelijke momenten terugdenk. Hierdoor heb ik me overigens wel gerealiseerd dat ik de hele dag door aan ongemakkelijke momenten denk.

3. Me zo af laten leiden voor alle wansmaak in M&M’s World store dat zakkenrollers een kans krijgen om mijn tas open te ritsen.

4. De Fyra instappen nadat de conducteur gefloten heeft. In gewone treinen openen de deuren automatisch zodra er iemand klemzit, maar in deze voertuigen gaat het iets moeilijker. Gevolg: een kapotte tas en een conducteur die een scène schopt en me eruit wil zetten omdat ik ‘mezelf in gevaar heb gebracht’.

5. Over treinen gesproken: ik neem nooit, nooit  meer de nachttrein. Althans, een zitcoupé in de nachttrein.Van tevoren leek het wel cool, in mijn eentje op zo’n crappy manier naar Praag, en ik had de illusie dat ik overal doorheen zou slapen  – maar eh, nee. Ik dacht dat ik gek werd van ellende. De reis duurde dertien uur en er was geen enkele mogelijkheid om jezelf daar in een enigszins comfortabele slaappositie te wurmen. Tenzij je tegen iemand aanleunt, zoals een zwaarlijvige Duitse jongen bij mij deed.

Verder zou ik alles hetzelfde doen. Een gelukkig nieuwjaar gewenst!

20 Comments

Filed under voornemens

20 Responses to dingen die in 2011 mogen blijven

 1. Nou, met de bus naar Praag kan ook nare situaties opleveren. Maar op zich wel lachwekkend, met die Duitser 😛
  Wel lullig van die Fyradeuren trouwens. Dat zou ik ook niet door gehad hebben. (Ik stak een keer mijn arm tussen de deur van de trein omdat mijn vader er nog aan kwam rennen. Deur dus weer open, mijn vader naar binnen, zegt ie: ‘Waarom steek je je arm nou tussen de deur?’ Lol. Nou oké, volgende keer niet dan hè!)

  • Het leukste was nog wel dat, telkens als ik hem subtiel de andere kant op duwde, hij zich verward verontschuldigde en vervolgens op de schouder van zijn bonenstakerige vriend verder sliep.
   En lekker dankbaar, die vader van jou! 😛

   • Hihi, nou, dan had ik mijn kans gegrepen en was ik er lekker tegenaan gaan hangen als ik jou was.

    Mijn vader is af en toe een beetje verstrooid.

 2. Haha, oh geweldig. Ik moest heel hard lachen, vooral ook omdat het zo herkenbaar is. Gelukkig ben ik de helft van al mijn gênante gebeurtenissen van 2011 alweer vergeten.

 3. Haha, dat laatste klinkt al behoorlijk awkward 😛 Ik denk trouwens ook vaak aan ongemakkelijke momenten, deels omdat ik er zoveel heb meegemaakt.

  • Oh, blijkbaar valt het dan toch wel mee met het aantal ongemakkelijke momenten dat ik meemaak (niet genoeg om de hele dag over na te denken in ieder geval :D)

 4. Tegen jezelf praten is zo 2012! Lekker blijven doen, joh 😉

 5. Hallo! Ik ben terug (klein vreugde sprongetje). Ik ben overgestapt van Weblog naar Blogger, want mijn relatie met de helpdesk van Weblog werkte helaas niet meer goed. Luxebenen is veranderd in: http://wintertenen.blogspot.com
  Hopelijk kom je net zo vaak kijken, als eerst. 🙂

  • Haha, dit klinkt net als een politiek wervingspraatje! 😉 Maar nee, ik ben blij dat je er weer bent!

  • Ik kan alleen niet commenten want ik heb niets van wat je kan aanvinken… maar wat ik wou zeggen: een gelukkig nieuwjaar vol met frisse, verse to do-lijstjes gewenst! En stiekem ben je sowieso wel wijzer geworden 😉

   • Haha sorry. Was niet als wervingspraatje bedoeld. Heb je ook geen gmail-adres? Anders zou je wel kunnen reageren. Beetje raar dat blogspot dit zo heeft geregeld!

    • Als het goed is kun je ergens in het Blogspot-beheer een instelling wijzigen zodat ‘normale’ mensen ook kunnen reageren 😛 (maar vraag me niet naar de details)

    • Wat Esra zegt, er zijn blogspots waarop ik wel kan reageren. Heb overigens wel een gmail-account, maar toen ik me aanmeldde kwam ik in een ander scherm waar ik allemaal dingen moest invullen en ik ben altijd een beetje huiverig om dingen aan mijn account te koppelen, maar mss moet ik het gewoon wat harder proberen 😛

 6. Patrick

  In jezelf praten is juist een toffe karaktertrek.

 7. Vier en vijf klinken inderdaad erg ehh onprettig 😉 Toch zou ik vijf wel eens willen proberen! Als het ticket, ik noem maar wat, dan maar 1 euro is.. :p

 8. Gelukkig 2012! 🙂

 9. Dat laatste zou ik liever ook niet mee willen maken.

 10. Pingback: lekkere blogger ben jij zeg | vijf koffie graag

 11. Pingback: veganistische praktijken (ja ik ben dus om) | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.