helemaal geen zeur

Even een vraagje aan alle bloggers hier: zijn jullie ook altijd zo bang om verkeerd begrepen te worden? Dat iedereen ineens denkt dat je dom bent. Of onaardig. Of verwend. In het echt hoor ik wel eens dat mensen niet weten of ik serieus ben of een grapje maak (om eerlijk te zijn: vaak weet ik het zelf ook niet), dus ik kan me zo voorstellen dat er online ook nog wel eens sprake van miscommunicatie is.

Ik word al helemaal zenuwachtig als ik iets heb geschreven dat enigszins negatief is, zoals mijn vorige bericht. Want jezus, waar zeik ik nou over? Over dat ik in Amsterdam woon? Euh, ja. Sorry. Dat wilde ik gewoon even kwijt, al is dat misschien niet megaslim in een wereld waar iedereen altijd maar blij moet zijn en één negatief bericht beter wordt onthouden dan tien vrolijke.

Maar goed, wat doe je eraan. Het kwade bestrijden met het positieve? Want naast zeikerig, onzeker en een dramaqueen ben ik vaak ook nog eens superblij. Echt waar hoor! Want de volgende elementen in mijn leven zijn he-le-maal geweldig:

1. Orange is the new black. Ja sorry jongens, ik ben pas twee weken geleden begonnen met kijken. Ik geloof niet dat ik ooit een leukere serie gezien heb. Jammer alleen dat ik er geen tijd meer voor heb.

2. Voor mijn studie mag ik boeken over aliens lezen! En onderzoeken!

3.  Ik zag gisteren iemand lopen met een linnen tasje waar Teenage Dirtbag op stond. Voor iedereen die even niet meer weet waarom dit zo geweldig is, check dit:

Ik wil dat tasje ook. Hoewel ze dan waarschijnlijk wel weer naar mijn ID gaan vragen als ik alcohol wil kopen.

4. Ik heb pecorinokaas en casavekroepoek. En ik eet het nu. Allebei ja.

5. Inmiddels zijn er niet zeven maar zestien dagen voorbijgegaan sinds ik The Ring heb gekeken, en ik ben nog altijd niet vermoord.

6. Het ruikt buiten naar herfst. Het voelt buiten als herfst. I love herfst. Dood aan de zomer.

7. PECORINOKAAS CASAVEKROEPOEK PECORINOKAAS CASAVEKROEPOEK.

8. Ik ben geen  Feyenoordsupporter.

9. Ik heb een vader, een moeder, een broertje, een zusje, een nichtje, twee neefjes, twee ooms, twee tantes, twee opa’s, een handvol empathische/hilarische/bizarre vrienden, epische internetmatties, een allerbeminnelijkste hete boy aan mijn zijde, en oh ja, over het algemeen zijn onbekenden op straat ook altijd aardig tegen me, of het nou in Rotterdam, Amsterdam, Parijs of in een uithoek van Engeland is.

10. En ik heb mijn blog. Ik vind bloggen dus echt het allerleukste wat er is, zelfs al lig ik soms wakker omdat ik bang ben dat ik er te veel op zeur, te onbegrijpelijk schrijf of te veel slechte grapjes maak. Maar dat is het uiteindelijk allemaal waard, want weinig maakt mij blijer dan voor me uit typen in WordPress.

Amsterdam uitzicht

Ugh Amsterdam (grapje, grapje)

17 Comments

Filed under metablog

17 Responses to helemaal geen zeur

 1. Ik heb alle zorgen rond het bloggen losgelaten. Ongeveer een maand geleden. Take it or leave. Ik blog omdat ik dat wil, wanneer ik wil, waarover ik wil, hoe lang ik wil, hoe vaak ik wil en…. enz. Pas op het moment dat ik er bakken geld mee verdien ben ik bereid enigszins rekening te gaan houden met de rest van de wereld. Tot die tijd, mijn blog. Ik zal nooit iemand opzettelijk kwetsen. Ik zal nooit een ander belachelijk maken. Ik discrimineer niet. Als ik onverhoopt toch iemand beledig of kwets, dan neem ik aan dat ik dat vanzelf hoor van diegene en dan zal ik oprecht mijn excuses maken. Tot op heden is dat nog nooit gebeurd. Ik zeg, don’t worry. En Feyenoord heeft verloren, thuis, in de Kuip, van Willem II. Mooi uitizcht. 🙂

 2. Soms is niets fijner dan even lekker zeuren op je blog. Schijt aan anderen, je blog toch zeker voor J3z3lLuF!

 3. Zeuren is toegestaan mits gefundeerd of zo grappig dat het niks uitmaakt waar je over zeurt. En: er zijn altijd wel mensen die iets over zeurende mensen te zeuren hebben. Nou én. Lekker doormekkeren 😉

 4. Teenage Dirtbag is echt helemaal te gek.

 5. Ik ben ook vaak bang voor zo’n miscommunicatie, maar tot nu toe valt het bij mij heel erg mee. Als je er te veel mee bezig bent dan remt het je juist af. Orange is the new black is zooo leuk inderdaad! Ik heb helaas alles al gezien en kan niet wachten tot het nieuwe seizoen (die helaas pas in 2015 komt 🙁 )

 6. Ik vind dat je best mag klagen hoor! Het leven bestaat immers uit positieve en negatieve dingen en die mogen beide benoemd worden!!!
  Ik word trouwens echt altijd blij van jou blogjes. Je schrijft zo leuk! Dus, no worries, gewoon schrijven waar jij je goed bij voelt.

 7. Oh ja. En of het nu positief of negatief is, het is soms lastig om je op papier te verwoorden, zo zonder lichaamstaal. Maar nog nooit iets van iemand daarover gehoord, dus vooralsnog heb ik daar alleen mezelf mee 😉

 8. Oh ik heb dat ook best wel ja! (maar ik vond je Amsterdam post leuk geschreven hoor :-))

 9. Omg ik wil ook een tas met Teenage Dirtbag erop :’) En ik herken het wel, maar ik heb ook een heel raar gevoel voor humor. Lekker cynisch 🙂 En Orange is the new black is inderdaad echt leuk!

 10. Het is jouw blog, dus je mag ermee doen wat je wilt. Bevalt het ze niet, klikken ze maar lekker weg. Fijn toch, zo’n uitlaatklep! Iedereen heeft weleens issues, het leven is nu eenmaal niet alleen maar sunshine!

 11. Alsof je geen mening mag hebben en altijd blij moet zijn! Jij bent helemaal geen zeur, ik zal je eens wat anders vertellen, er zijn weinig blogs waar ik altijd zo vrolijk (of melig ;)) van word 🙂

  • Melig! Dat verklaart veel 😉 En dankjewel voor je comment, ik ben blij dat ik dat kan bewerkstelligen! En dat je me geen zeur vindt natuurlijk 😀

 12. Ik heb hetzelfde dilemma. Dan is het voor mij overduidelijk dat ik iets niet KAN menen zoals ik het opschrijf, maar dan gaan mensen er toch weer serieus op commenten, huilen.
  Gelukkig zijn er ook altijd mensen die schrijfsels met een pak zout nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.