statusupdate over mijn leven zonder smartphone

Dus. Anderhalve maand geleden werd mijn leuke lieve mooie HTC Desire gestolen. Het viel minder zwaar dan verwacht. Beetje jammer dat het moest gebeuren nu ik net helemaal blut was en het kwijt zijn van alle telefoonnummers die ik de afgelopen jaren heb verzameld is ook niet heel handig, maar over het algemeen zag ik het als een avontuur. Ja, als een avontuur!

Als internetverslaafde pur sang droomde ik namelijk van een stabiel leven zonder een continue stroom aan whatsappberichten en Facebookupdates. Ik dacht dat ik wel op tijd zou gaan slapen en op tijd mijn bed uit zou komen als Twitter niet het laatste en het eerste was dat ik moest checken en dat ik tijdens het wachten op de bus een studieboek zou pakken in plaats van naar mijn telefoon te grijpen. De werkelijkheid is minder rooskleurig: als ik niet op mijn HTC kan pielen, doe ik gewoon niets. Gemiddeld genomen ben ik dus nog steeds even onproductief, maar dan op een minder gezellige manier. En ik mis dat kippenhok in mijn broekzak en het frustreert me dat ik niet alles wat in mijn opkomt op Twitter kan slingeren! Daarbij is het voor iedereen in mijn directe omgeving ronduit dramatisch dat ik niet meer met 9292ov en Google Maps op zak loop.

Nee jongens, als er iets niet zaligmakend is, is het afstand doen van je smartphone. Technologie is de duivel niet – de duivel ben je zelf. Weet niet of ik dit geruststellend of verontrustend vind, maar ik weet wel wat ik voor mijn volgende verjaardag vraag.

11 Comments

Filed under internet, tijdmanagement

11 Responses to statusupdate over mijn leven zonder smartphone

 1. Hihi. Het is dat ik er ook geen geld voor heb. Want het klinkt veelbelovend 😀

 2. Hihi, ik dacht even, huh deze heb ik toch al gelezen? Nog steeds geen vervangende telefoon dus 😉
  Ik heb nog nooit een smartphone gehad en het bevalt me prima. Gewoon een telefoon is ook leuk! Ik schrijf in de trein, of lees, of luister muziek. En ja, af en toe naar buiten kijken (=niks doen) heeft iedereen.
  Maarrr kan me heel goed voorstellen hoe handig het is! Af en toe ‘mis’ ik het, maar echt, ik check mijn mail zo al vaak genoeg… misschien bespaar jij daar dan tijd op, als je weer een smartphone hebt.

  • Volgens mij loopt het uiteindelijk gelijk op. Je bespaart tijd en je verspilt tijd, maar dan op andere momenten… met een smartphone is het tijdverspilgedeelte echter leuker 😛

 3. Ik en geen smartphone meer = DRAMA 🙂 ik ben tegenwoordig zo gewend dat ik alle informatie instantaneous tot me kan krijgen .. zo erg zelfs dat het me soms zo enorm irriteert wanneer ik moet wachten op informatie.

 4. Ik ben echt de laatste persoon in Nederland met een prepaidtelefoontje.
  Gelukkig weten al mijn vrienden en kennissen dat en weten ze dus ook dat áls ze me willen facebooken/mailen/etc., dat ze dat vooral ‘s avonds als ik thuis ben moeten doen. :’)

  Maar goed, deze reactie was eigenlijk bedoeld om je alle voordelen te laten inzien van geen internet op je mobieltje:
  – prepaidtelefoons gaan minder snel stuk (heb deze al weer twee jaar en die dáárvoor had ik oneindig lang kunnen hebben, mits ik hem niet zelf had verdronken in de wasbak).
  – je hoeft de tijd niet per se met studeren op te vullen: ik lees heel veel (gewone boeken), luister andere mensen af (altijd fijn blogmateriaal) of luister muziek.
  – alle bovenstaande activiteiten zijn echt zó veel leuker als je er gewoon direct tijd voor hebt, zonder dat al het getwitter er tussen komt.

  Ik vind mezelf niet heel overtuigend, maar hopelijk kom je de komende periode door ;).

 5. Ik heb het ook wel eens geprobeerd. Een dag zonder smartphone. Maar inderdaad, dat resulteert in puur niets doen. Ik schoot er niets mee op, dus ik ben maar weer hertrouwd met mijn BlackBerry. Overigens ben ik van plan te scheiden van mijn zwarte bes in februari om hem in te ruilen voor een iPhone, maar dat geheel terzijde. Ben je al bijna jarig?

  • Ah ja. Een smarthpone is een smartphone! Al zou ik denk ik ook liever een Iphone hebben. Kun je lekker doodlejumpen.
   Ik ben 16 januari jarig, dus ik hoef nog maar even mijn tijd uit te zitten 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.