uit de tonale comfortzone

Ik ben best wel een muziek-autist. Als ik de rest van mijn leven alleen maar naar Patrick Wolf, The Ark of Notre-Dame de Paris zou hoeven luisteren zou ik dat meer dan prima vinden. Maar helaas verwacht de huidige maatschappij van ons dat iedereen er een uitgebreide muziekcollectie op nahoudt. Dat je met een stalen gezicht kunt meepraten over de rollen van het C-akkoord door de jaren heen, dat je iets intelligents te zeggen hebt over B-sides van het vroege werk van Jeff Buckley en dat je naar muziekfestivals gaat omdat je Groot Fan bent van alle 74 obscure bands bent die daar optreden.
Aangezien ik nogal gevoelig ben voor groepsdruk heb ik besloten maar eens uit te checken wie er op Lowlands komen. En wat bleek: dat was niet half zo erg als ik mezelf al jaren voorhou. Echt niet! Een greep uit de muziek die hartstikke mee bleek te vallen:

Als ‘Plague’ op mijn werk voorbij komt gaan al mijn collega’s onwillekeurig meeneuriën, zo is mij opgevallen. Het is dat ik geen neurier ben, anders zou ik ook meedoen. Dat nummer is overigens erg nepschattig en muzikaal gezien aardig plat, maar omdat het me zoveel luisterbeurten heeft gekost om dat uit te vogelen ga ik ze lekker toch live zien.

Anna Calvi klinkt als een bombastische PJ Harvey. Waarschijnlijk was het daarom liefde op het eerste gezicht  – blijf ik toch lekker in mijn eigen veilige muziekwereldje. Bombasme is het enige dat ik mis bij mevrouw Harvey.

Linkje omdat WordPress het niet kan handelen

Omdat ik op de Lowlandssite niets meer kon vinden dat me zo een-twee-drie aansprak (lees: knappe mannen of iets dat klonk als Polly Jean Harvey) ben ik vervolgens maar gaan luisteren naar muziek die mij door anderen werd aangeraden. Toen kwam ik dus uit bij Frank Turner. Ik vind hem echt superchill. Hij klinkt een beetje als een Amerikaanse cowboy die alles in het leven heeft gezien en nu rond de wereld tourt om allemaal wijze levenslessen uit te delen. Dat hij eigenlijk gewoon Engels is, mag de pret niet drukken.

Iemand nog een leuke tip voor op Lowlands? Of buiten Lowlands, dat mag zelfs ook. Ik ben nu toch mijn muzikale grenzen aan het verleggen.

Leave a Comment

Filed under muziek

Leave a Reply

Your email address will not be published.