feministisch vragenuurtje

Bloggers en hun lezers zijn lichtelijk conservatieve figuren. Durft iemand het f-woord in de mond te nemen, regent het direct reacties als “Ja maar mannen moeten hoffelijk zijn anders is mijn leven niet meer leuheuk” en “Vrouwen zijn hypocriet want ze willen serieus genomen worden maar vervolgens willen ze wel dat ik alles betaal.” Hoewel ik had verwacht dat deze dingen geen issue meer waren, is het natuurlijk hartstikke vervelend is dat er nog steeds onduidelijkheid bestaat over wat de politiek correcte m/v-omgangsregels van vandaag de dag zijn. Daarom, speciaal voor jullie:

“Mag ik een jongen mijn drankjes laten betalen???”
Als je iemand niet kent moet je gewoon voor je eigen shit dokken, als je diegene wel kent mag je ‘m best een keer laten afrekenen. Als je het maar onthoudt en volgende keer eens je portemonnee trekt. (En trakteer je vrouwelijke vriendinnen ook eens, gierig kreng)

“Mogen jongens dan nog wel de deur voor me open houden???”
Het zou schandalig zijn als ze dat niet deden. Of als jij de deur voor hun neus dicht laat vallen. Gewoon, wie als eerste bij de deur is, houdt hem open. En lacht er vriendelijk bij. Al moeten we niet overdrijven, als het toevallig zo uitkomt mag je best wel als eerste door het deurgat lopen, maar geef ‘m daarna dan nog even een duw. Is niet moeilijk en/of zwaar.
(En wie goed doet, wie goed ontmoet, want ooit hield ik megagalant de deur open voor iemand die er echt nog tien meter lopen van verwijderd was. Die iemand bleek van dichtbij dus echt de knapste jongen OOIT te zijn. Later kwam ik erachter dat hij homo was, maar goed, dat was hij al, dat is hij niet geworden doordat ik de deur voor hem openhield.)

“En wat nou als ik gewoon fulltime moeder wil worden???”
Ten eerste: alle moeders zijn fulltime moeder.
En we leven in een vrij land.

“Is het eerlijk dat meisjes make-up ‘moeten’ dragen en jongens niet???”
NEE. Maar omdat ik niet zonder make-up kan, heb ik het volgende voorstel: alle jongens gaan vanaf vandaag ook aan de make-up. Zijn we tenminste allemaal een slaaf van het decorum.

makeup
Ik hoop u hiermee van dienst te zijn. Mochten er desondanks toch nog vragen of verwarde gevoelens omtrent dit onderwerp bestaan, spui het hier.

 

15 Comments

Filed under tips en tricks

15 Responses to feministisch vragenuurtje

 1. Ik ben het niet eens met dat mannen make-up moeten dragen, en wel hierom:
  1. Mannen hebben het niet nodig. De meeste mannen hebben van nature al een uitgesproken gezicht, laat staan dat ze make-up gaan dragen. Dan zijn wij vrouwen ineens tien keer lelijker in vergelijking.
  2. Dan pikken ze onze make-up. Ik vind het al erg genoeg dat Marijn steeds mijn internetbankierendinges pikt, laat staan dat ik ook nog op zoek moet gaan naar mijn mascara. In de ochtend. Als ik te laat ben.
  3. Het kost ze geld, en daardoor gaan ze minder uitgeven aan andere nuttige zaken als boren, schroeven, laminaatknippers, etc. Waardoor vrouwen meer moeten bijdragen aan dat soort toestanden. En dus minder geld overhouden om make-up te kopen. Waardoor je helemaal alles moet gaan delen en dat is een drama.

  Ok, punt drie is niet zo heel feministisch maar in punt 1 en 2 moet je je toch zeker wel kunnen vinden.

  • Met punt 1 ben ik het dus totaal niet eens. Het lijkt alleen alsof mannen een veel uitgesprokener gezicht hebben, omdat we gewend zijn aan hun blote hoofden. Volgens mij zouden we allemaal even knap zijn als we niet wisten wat make-up was.
   Punt 2 vind ik wel een hele goeie.
   Punt 3 is inderdaad niet feministisch maar wel een beetje waar.

 2. Haha je hebt zo erg gelijk. En wat schrijf je leuk weer: “Later kwam ik erachter dat hij homo was, maar goed, dat was hij al, dat is hij niet geworden doordat ik de deur voor hem openhield.”

  En oh God oh GOD, jongens, ga alsjeplease niet aan de make up!

 3. – Mannen die onze drankjes betalen; ik heb er gemengde ervaringen mee. Gaat het gewoon om een goede vriend: geen probleem. In het andere geval zijn er blijkbaar, soms, verkeerde verwachtingen. Ik laat me door een man trakteren; hij verwacht zich aan volgend, diepgaand/serieus, afspraakje! Dus inderdaad: als ik hem niet (goed) ken, betaal ik wel voor mezelf!

  – Dat de mannen van vandaag crèmes smeren en hun haren wassen met speciale, verzorgende producten…vind ik oké. Dat ze ook nog eens make-up zouden dragen: NIET oké. De man op de foto heeft ook wat weg van een clown, vind ik. Bovendien heb ik nog steeds liever een raséchte vent naast me. Manlief die me in de badkamer make-up advies geeft en het even voordoet bij zichzelf? Hell no! Zoiets bewaar ik liever voor op een meidenavond 😉

  • Haha ja inderdaad, dat vooral. Iemand die per se iets voor je wil kopen, leuk en aardig, maar vervolgens is het wel net alsof je iets terug moet doen. Wat nóóit moet, maar een beetje awkward is het ook wel.

   Ik vind niet echt dat hij eruit ziet als een clown, maar goed, wie ben ik 😉 Jullie kunnen je make-up allebei apart doen en elkaar dan verassen met het resultaat! Lijkt me een megagoede zondagsmiddagbesteding.

 4. Uiteindelijk komt het er grofweg op neer dat feministen alles ‘terug’ willen doen als er iets voor hun gedaan wordt, want het moet allemaal gelijk zijn. Maar dat gaat een beetje te ver denk ik. Ik vind het al goed genoeg als het over alle personen die je kent ongeveer gelijk is aan dingen die voor jou gedaan zijn en dingen die je terug doet. Dus stel bij persoon a profiteer je en daar krijg je een koekje en word de deur opengehouden, kan je bij persoon a de deur ook een keer openhouden, maar bij persoon b voor een koekje zorgen (of voor thee, of je houdt daar de deur open, of …).

  • Ja je hoeft het natuurlijk niet te gaan turven, maar ik zou toch eerder thee zetten voor diegene die mij een koekje geeft. Leuk en aardig dat karma, maar ze moeten het wel merken 😉

 5. Wat een intens enge foto is dat. Ik voorspel nachtmerries. Trouwens Bij P-A-(HOOFD)- P – E-R is denk ik de U verbogen achter dat moeilijk nachtmerrieachtige hoofd.. 😛

 6. Sorry, ik ben nog van de oude stempel. Ik betaal altijd voor de drank en zelfs voor het eten, ik vind dat dat zo hoort.

Leave a Reply

Your email address will not be published.