blog faux pas in de breedste zin van de uitdrukking

Hoi jongens. Bloggers, vooral. Anderen mogen ook verder lezen hoor, al lijkt dat me wat nutteloos. Hoi ja. We moeten het ergens over over hebben. Ik wilde eigenlijk doen alsof ik erboven stond maar ik kan me niet langen inhouden: waar komt jullie layout vandaan? Standaardlayout? Gekocht, gemaakt, gekregen?

Zoals jullie zien zit mijn blog het standaardste pakje dat wordpress ook maar te bieden heeft. Dat is geen statement met een diepere betekenis, niets over inhoud boven uiterlijk; ik vind hem gewoon mooi. Maar ja, met mij vele anderen, en om toch nog een beetje een soort van te doen alsof ik enigszins professioneel ben, word het misschien tijd om me deze layout achter me te laten en iets lelijks en origineels te gaan gebruiken.

En dan begin ik met: hoe doen jullie dat nou?
(Hiermee impliceer ik overigens niet dat jullie allemaal een lelijke layout hebben. Stel je voor. Ik zoek gewoon inspiratie uit alle hoeken, oké?)

30 Comments

Filed under metablog

30 Responses to blog faux pas in de breedste zin van de uitdrukking

 1. Ann

  Die van mij is een premium wordpress theme, gekocht dus. Dit omdat gratis themes zo-vaak-voorkomen! Vervolgens heb ik alsnog ‘m flink ‘gepimpt’ (wat een woord) tot het ongeveer naar mijn zin was. Komt van http://thethemefoundry.com/!

  Maar nu ben ik ‘m beu, en is er door een webdesigner eentje in de maak :D.

 2. Same same, gekocht door Marijn bij Woothemes en hij kan ze zo vaak gebruiken als hij wil, dus mocht ik er ook één 😀

  Maar dan moet je alsnog een hoop ‘customizen’ en alles. Bij die van mij dan, er kan van alles maar dat moet je wel zelf doen anders is hij alsnog zo kaal als een naaktslak. En hij is nog steeds niet helemaal naar m’n zin, maar poeheeeee..

 3. Niets mis mee met een basis layout toch? Het gaat uiteindelijk om de tekst, niet om hoe het verpakt is. Ik heb mijn nieuwe thema bij geluk gevonden vorige week en ben er heel tevreden mee 🙂

 4. Ik heb een standaard WordPress theme. Misschien dat ik uiteindelijk nog wel een keer zelf een lay-out maak/laat maken, maar voor nu doe ik het hier mee 😉

 5. Ik heb die van mij gemaakt door een blogspot-thema aan te passen in dat n00b-scherm daarvoor. Dat werd heel erg lelijk want daar zitten allemaal lijntjes en schaduwen en kadertjes in waar niemand om heeft gevraagd, dus ben ik met de HTML gaan kloten. En ik heb nog een nerdenvriend ingeschakeld om me te helpen met wat CSS.

  Niet dat mijn layout verder mooi is, hij is mooi lelijk, maar ik ben toch best trots dat ik blogspot zo ge-owned heb met mijn geringe kennis over dit soort zaken.

 6. Ik heb een gratis template voor wordpress. Het 2010 weaver theme met kleurscheme weaver wheat.De achtergrond haal ik van een gratis site en de header bewerk ik zelf in photoshop 7.0. Mijn header is altijd een foto collage met mijn blog naam er op.

 7. Ik heb ook een standaard WP Thema.

 8. Ik heb ook een standaard wordpress thema – ‘k vind overigens dat je daar genoeg mee aan kan, dus ik ga in de eerste jaren niet op zoek naar een lay-out om te kopen. Persoonlijk vind ik het verschil tussen premium lay-outs en gratis lay-outs ook niet groot genoeg om er één te kopen…
  Het enige wat ik jammer vind is dat ik niet meer opties heb om de lay-out te veranderen. Ik hou bijvoorbeeld niet van blauwe links – dus heb ik een thema moeten zoeken met groene :p

 9. Haha, hier heb ik niets over te zeggen 😉 Ik heb geloof ik hetzelfde thema! Ik vind ‘t eigenlijk wel even prima… over een tijdje verander ik gewoon de header foto weer, en dan heeft mijn blog ineens een heel ander kleuraccent: leuk!

 10. Ik heb de standaardste WordPress lay-out die er is, maar dan helemaal aangepast naar wat het nu is.

 11. Ik heb ook gewoon een mega-standaard layout. Beetje gepimpt.

  Ik wil zo ontzettend graag een .com of een .nl adres met shiny mooie layout,
  maar ik snap er (nog steeds) geen kloot van. Ook niet van hoe je een layout maakt. Grr.

 12. Aan mijn bericht zul je wel niks aan hebben. Maar ik blog met blogspot (irritatie) omdat ik wordpress niet snap. Maar je zal vast wel weten dat je daar standaard dingen aan kan veranderen. Succes met je layout in ieder geval!

 13. Ik gebruik een standaard WP theme (twenty eleven) en die heb ik zelf helemaal aangepast zoals ik hem wilde hebben zodat ‘ie er niet meer zo standaard uit zou zien. Dat is wel even lastig in het begin, maar als je er eenmaal een beetje inzit qua coderen is het wel goed te doen hoor. Via Google kan je gelukkig heel veel vinden!

 14. Ik heb Tumblr dus aan mijn themes heb je niets, maar toen ik nog WordPress had gebruikte ik dit: http://www.yvoschaap.com/wpthemegen/

  Tip van de eeuw, helemaal customizable en super easy om in elkaar te zetten.

  • Oooh dit is precies wat ik zocht zonder dat ik het wist! Dank je, ik ga hier iets mee proberen 😀
   (Dit is net een beetje zoals ik vroeger deed met web-log.nl, ik maakte altijd dingen die iedereen lelijk vond maar ik snap tenminste hoe het werkte!)

 15. Soms maak ik ze helemaal zelf, soms pas ik er een compleet aan tot hij naar mijn zin is en nu heb ik er een die van internet komt (gratis) en een beetje aangepast. Ik werk (voor mijn werk)(goh) heel veel met WordPress en niets is me te gek. Nouja, bijna niets… 🙂

 16. Ik heb ooit zo’n standaardlayout gedownload en helemaal opgeleukt zoals ik het wilde hebben. Met wordpress. En dat doe ik eigenlijk met alle layouts die ik maak. Meestal pak ik dan de laatst gebruikte en ga ik die aanpassen.

  In het begin wist ik totaal niet waar ik moest kijken met die codes enzo, maar als je je er een beetje in verdiept lukt het aardig. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het ook wordt. Dan ga je die codes vanzelf wel begrijpen. 🙂

 17. Ik wou net zeggen, ik weiger mij aangesproken te voelen als je het over lelijke layouts hebt. Wil je ondanks dat toch antwoord of…?

  • Hee, maar ik heb het dus niet over lelijke layouts, dus je kunt je aangesproken voelen, dus je antwoord is niet ‘ondanks’, dus vertel! 🙂

   • Dat zijn veel dussen in één zin! Maargoed: ik heb mijn layout zoals die nu is bijna geheel ontworpen toen ik nog bij web-log.nl zat. Daar kon je heel makkelijk kleine dingetjes aanpassen door css-codes in je zijbalk te zetten. Voor het overzetten van mijn layout naar wordpress: credits voor Jaap. Maar alsnog, als je toegang hebt tot de css van je layout en een beetje leert hoe dat allemaal werkt kun je alle gewenste kanten op, ook nu pas ik nog wel eens wat aan 🙂

 18. Ik heb een gratis wordpresstheme gedingest en header met eigen foto.

 19. Ik gebruik ook een standaard wp-theme (Foghorn heet het geloof ik) en die heb ik een beetje gepimpt hier en daar. Header gemaakt met Photoshop en nu is het wat het is.

 20. Ik heb ook een standaard WP-theme, mijn headers en achtergrond heb ik heb ik zelf gemaakt. Voorheen zat ik bij web-log.nl, daar kon je zowat alles zelf aanpassen. Toch mis ik dat wel een beetje..

  Liefs!!

 21. Niks mis met je huidige thema, toch? 😉

 22. Voor m’n website heb ik een gekochte team via themeforest, maar voor m’n blog gebruik ik een standaard (gratis) theme waarbij ik gewoon wat aangepast heb. Maar aangezien ik geen photoshop meer heb, zijn de aanpassingen dan ook weer niet zo groot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.