15 zeer goede voornemens voor 2015

De laatste jaren zeggen steeds meer mensen dat ze niet in goede voornemens geloven. Nee, als je iets (aan jezelf) wilt veranderen, moet je heel wat meer doen dan het alleen maar wensen. Je moet je doelen concreet maken, plannen, en vooral niet te veel tegelijkertijd willen. Nou, denk ik ieder jaar, dat bepaal ik zelf wel. Ik maak gewoon een lijst goede voornemens en ik ga me OVERAL aan houden. Aan het einde van dit jaar ben ik een supermens. (En ja, ik weet dat er inmiddels al niets meer nieuw en fris is aan 2015, maar het is nooit te laat voor een beetje zelfverbetering.)

Nou, dit zijn ze:

1) Blinden helpen oversteken.

2) De armen en onwetenden bijstaan.

3) Meer Adrian Mole-referenties maken.

4) Minder praten over Harry Potter tegen mensen die niet van Harry Potter houden. Ik moet me minder opstellen als een Jehova, anders raak ik dadelijk driekwart van mijn vrienden kwijt. (Ja, de meeste van mijn vrienden zijn geen HP-fanatici. Nee, ik begrijp ook niet hoe ik het met ze uithoud.)

5) Meer dingen maken uit kookboeken (ik kook nu te vaak te saai, met twee pannen, één voor de rijst, één voor het roerbakken van mijn groente en nepvlees).

6) Gevarieerder eten. Ik eet gezond, maar het is altijd hetzelfde en dat is om in slaap te vallen zo saai. Altijd maar weer dit tomaten en paprika en zilvervliesrijst. Ik eet nou nooit eens prei. Of linzen. Of risotto.

7) Meer bewegen (dit kan ik concreet maken door mijn zelfbedacht regel ‘Als je al hebt hardgelopen, mag je de bus pakken in plaats van de fiets’ af te schaffen. Die sloeg echt nergens op, vooral omdat mijn hardlooprondjes ontzettend lame-ass zijn.)

8) Mijn hardlooprondjes wat minder lame-ass maken.

9) Altijd om een stempel vragen als ik koffie neem op de UvA (ik ben vorig semester zeker zeven gratis cappuccino’s misgelopen).

10) Updates op mijn computer laten uitvoeren als de programma’s dat per se willen.

11) Niet meer ‘De slimste mens’ spelen in gezelschap.

12) Vaker leuke dingen doen. En dan bedoel ik niet per se naar New York vliegen of zo (oké, dat mag ook) maar wat vaker naar een museum (ik
heb een ernstig verwaarloosde museumjaarkaart). Of ergens naartoe fietsen. Of zo. (#levensgenieter)

Of: studeren onder het genot van een achterlijk duur kopje koffie ipv de goedkope op de UvA #deleven

13) Ook daadwerkelijk back-ups maken op de twee harde schijven dit ik bezit (ja! Ik heb mijn eerste verstopte harde schijf vorige week eindelijk teruggevonden!).

14) Minder vaak mijn vriend tegenspreken wanneer ik het eigenlijk wel met hem eens ben.

15) Stoppen met iedere avond onder mijn  bed kijken of daar ineens een lijk ligt.

33 Comments

Filed under leven

33 Responses to 15 zeer goede voornemens voor 2015

 1. Ik heb geen goede voornemens.

 2. Wat een ontzettend leuk en posi lijstje! Echt inspirerende doelen, ik doe het je niet na. Zeker punt 10 niet.

 3. Yes, meer Adrian Mole! Er kunnen nooit genoeg Adrian Mole referenties zijn!

 4. Hahahaha, ik heb hier hardop zitten lachen. Heerlijke lijst!

 5. Oh jee, dit is veel te herkenbaar! Vooral dat van het gevarieerder eten dat wil ik ook echt een keer veranderen (al heb ik als ik moet koken echt nooit zin om iets nieuws te proberen).

 6. Hele goede voornemens! Erg origineel allemaal 🙂

 7. sam

  Heerlijk lijstje! 🙂 Je gaat deze goede voornemens vast en zeker uitvoeren dit jaar.. Vooral benieuwd naar de dingen uit kookboeken!

 8. Hahaha. Hoewel ik dit op mijn leven totaal niet kan toepassen, klinkt het op de een of andere manier toch zeer herkenbaar 😉

 9. Je MOET risotto eten en als je nog een keer een maatje zoekt om mee naar een museum te gaan: ik heb ook een museumjaarkaart.

 10. Leuk lijstje! Maar blinden willen niet altijd worden geholpen met oversteken, dat je het even weet! 😉

  • Dat was een Adrian Mole-verwijzing. 😉 Ik heb eigenlijk nog nooit een blinde gezien die eruit zag alsof diegene hulp nodig had bij het oversteken.

 11. Nou ben ik wel benieuwd waar je dan uiteindelijk de harde schijf gevonden hebt hahaha

 12. Haha die laatste… story of my life :’) Ik moet daar ook mee ophouden…

 13. Hihi, ik maak ook altijd hele lijsten goede voornemens, vind ik juist heel fijn 😀 Het zijn bij mij iets meer to do lijstjes (voor februari zoveel km hardlopen, voor maart dit studieboek uithebben, etc.), maar het werkt fantastisch. Dus aan die trend (is er al een paar jaar inderdaad!) doe ik niet mee…

  Om je te helpen bij doel 5 & 6:
  Google eens op:
  * vegetarische paelle (of saffraanrisotto, as you like it)
  * dal soep (die van smulweb)
  * risotto met kastanjechampignons
  * tomaten-auberginetian
  * spinaziecurry met kikkerwten en tikka masala

  Good luck 😀

 14. Zullen wij vrienden worden? Harry Potter is mijn beste vriend.

 15. Linda

  Jaaaa, Adrian Mole-referenties! Je bent een held.

 16. Ik lees dit terwijl ik in bed lig en moet mezelf nu heel erg bedwingen om niet eronder te kijken. Je wordt bedankt! 😉

 17. Haha, prachtige voornemens. Succes met het behalen ervan. Misschien moet je gewoon zoveel zooi onder je bed stoppen dat er geen lijk past? (dat is bij mij het geval). Zo hoef ik op mijn vrije dagen echt geen fiets te pakken want dat doe ik tijdens mijn werk wel. Stomme smoes natuurlijk.

 18. Mijn goede voornemen was vaker reageren bij leuke blogs. Ik hou me daar aan.

 19. Nog even en je goede voornemens moeten SMART geformuleerd zijn. 😉
  Ik vind de jouwe top! 🙂

 20. Haha 😀 Wat een heerlijke voornemens. Adrien Mole.. ik zoek altijd naar het eerste deel, maar kan die nooit vinden, en nu heb ik nog nooit een enkel boek ervan gelezen! Dus ik snap alle referenties nu al niet.
  ‘Als je al hebt hardgelopen, mag je de bus pakken in plaats van de fiets’ .. heel herkenbaar. Succes ermee!

 21. Suzan

  wat een goede voornemens, veel zijn ook erg geschikt voor mij. Zoals inderdaad stempels vragen maar ik ben te lui en de slimste mens spelen. Daarna kan ik mezelf wel iets aan doen. En het lijk onder het bed hahaha dat doe ik ook altijd anders slaap ik niet rustig! Succes in iedergeval!

Leave a Reply

Your email address will not be published.