zombies, run!

Het hardlopen gaat goed. Heel goed zelfs, ik heb nog nooit zo lang achter elkaar kunnen rennen en ik begin het zowaar voorzichtig leuk te vinden. Hoe ik mezelf gemotiveerd hou? Ik spendeer iedere dag uren op allerlei health tumblrs, op zoek naar plaatjes van mensen in kekke hardloopoutfits en inspirerende citaten à la: “Ask yourself: ‘Can I give more?’. The answer is usually: ‘Yes’.” (Ja, lach maar, ik ben gewoon gevoelig voor dit soort dingen). Maar daar gaat deze blog niet over.

Deze  blog gaat over iets dat nog veel cooler is. Een app. Okee, het is een hardloop-app, maar deze is zo leuk dat het zelfs de sporthaters onder mijn lezers moet aanspreken. Het is een soort role play game: je doet je oordopjes in en bevindt je plots in een stad vol zombies. Als je begint met hardlopen, vertelt de app wat er op dit moment in de stad gebeurt en licht je in wanneer de wandelende lijken gevaarlijk dichtbij zijn.  Terwijl je op zoek gaat naar wapens en medicijnen, word je van alle kanten omsingeld. De zombies hijgen in je nek, hebben hun handen al uitgestoken om je bij je haren te grijpen. Des te meer reden om nog iets harder te rennen. Alleen als ik er aan denk vind ik het al oprecht megaspannend.

As we speak is de app alleen nog beschikbaar voor de iphone, maar over negen dagen kunnen ook de androidgebruikers verzeild raken in een wereld die wordt gedomineerd door hersenetende doden. Ik kijk er enorm naar uit. Hadden al die motiverende plaatjes me niet aan het hardlopen gehouden, dan was het hiermee wel gelukt. Ik ga rennen voor mijn leven, en dit keer wordt het nog eens echt leuk ook.

https://www.zombiesrungame.com/

40 Comments

Filed under hardloopavonturen, internet

40 Responses to zombies, run!

 1. Hahahah, wie verzint zoiets? Gelukkig heb ik geen smartphone, hoef ik ook niet te overwegen of ik dit nodig heb bij het skeeleren 😛
  (En daarnaast hoor ik liever andere weggebruikers aankomen dan hijgende zombies – aangezien ik in combinatie met de eerstgenoemden echt brokken zou kunnen maken.)

  • Dat laatste is een kwestie van controle over de volumeknop 😛

   • Hmm, je hoort auto’s niet erg goed aankomen als je zelf aan het skeeleren bent. Eígenlijk al niet goed genoeg naar mijn zin. Dus dan kan ik die zombiefrequenties er niet echt bij gebruiken, al is de amplitude nog zo laag.

    • Oh ja, zo had ik dat nog niet bekeken – skeeleren maakt heel wat meer lawaai dan hardlopen 😉 Dan zou ik ook maar geen oordopjes in doen, nee!

 2. Lianne

  Kan het miss ook op de iPod? Dan heb ik morgen namelijk mijn hardloopschoenen aan om dat uit te proberen.

  • Dat lijkt me niet, tenzij je ipod zeer interactief is en je er ook dingen uit de itunes store mee kunt kopen? Heb wel gegoogled of er misschien een soortgelijke podcast was die je dan op je ipod kon zetten, maar ik heb helaas niets gevonden!

 3. Wat een briljante app. Ook handig voor als ik me ‘s ochtends weer eens verslapen heb. “Opschieten met die mascara of de zombies komen je halen!”

 4. Pat

  Oh jezus wat klinkt dat episch.

  Haha. Sowieso ga ik dat eens doen.

 5. Pat

  (Straks zie je alleen nog maar mensen wild rennen op straat)

 6. Whaaah, hoe vet! Die app moet ik hebben, Hihi!

 7. 😀 Dat klinkt echt heel stoer, weer eens een ander hardlooprondje! Maar ja, inderdaad, geen smartphone…

 8. Nee! Wat geweldig! 🙂

 9. O-M-G dat is echt het GAAFSTE dat ik ooit gehoord heb!!

  Er was laatst ook een hardloopwedstrijd in Japan ofzo (waar anders) waar de mensen achterna gezeten werden door zombies zodat ze harder zouden lopen he?

  • Hahaha echt waar? Dat is zo cool! Misschien kunnen we het concept hierheen halen?

   • Jaaaa gewoon zelf organiseren die handel! Alleen wil ik dan wel graag zombie zijn ipv hardloper.

    • Ja ik ook! Al lijkt het me wel een gek gezicht. In films en zo lopen zombies megalangzaam, maar omdat diegenen die wegrennen zelf ook geen conditie hebben en steeds vallen en zo, kunnen ze makkelijk gepakt worden. Maar als de zombies irl echt achter je lopen moeten ze ook keihard gaan rennen, anders is het een makkie. Of is de wedstrijd alleen voor beginnende hardlopers?

     • Das alleen in oude zombiefilms! Tegenwoordig moet je echt je best doen om weg te komen van zombies, denk maar aan 28 days later en Zombieland. Dat zijn ook zombie(s)-achtige) creaturen, maar die gaan HARD.

     • Oh en wat ik dus eigenlijk ook wilde zeggen: Zombieland is nog best wel een hele grappige film. Nu stop ik met de spam 😛

     • Haha, okee, dat ziet er best wel leuk uit! ik wil ‘m best wel eens zien. Al moet ik zeggen dat ik zombies die heel langzaam gaan enger vind 😛 Nou ja, eruitzien dan, want als ik moest kiezen welke ik in het echt tegen kwam, zou ik toch voor de langzame gaan…

 10. Hhahaa nice! Tis dat ik niet zo van hardlopen hou, ik fitness liever, anders had ik die app zeker gedownload!

 11. Haha, ik geloof meteen dat je de benen onder je lijf vandaan rent als er van die griezels in je nek hijgen 😛 Briljante app!

 12. Vet grappig, dit móet ik een keer proberen!

 13. Ik ben al aan het downloaden! Geniaal dit. Nu nog wachten tot ik weer mag hardlopen, haha.

 14. HAHA wat briljant!!!

 15. Hahahahaha. Nee, maar serieus. Ik loop (of liep, ik ben het een beetje aan het verwaarlozen de laatste tijd) altijd ‘s avonds hard, door het ‘bos’. Dan lijken me hijgende zombies nog best eng.

 16. Dat klinkt echt super leuk! Is die app er inderdaad ook voor de Ipod?

  • Nee volgens mij niet, want anders is het toch geen app meer? 😛 Of is er iets wat ik mis in apple-land? Ik heb wel gezocht naar een podcast, ik dacht dat dat misschien ook wel zou bestaan, maar heb niets kunnen vinden!

 17. Des

  ow. ja maar ik heb dus geen iphone he

  ik houd het wel bij looptijden.nl

 18. Oh mijn god, met zo’n app zou ik zelfs beginnen met hardlopen! (ik heb alleen geen iPhone)

 19. Deze app is de reden dat ik een smartphone wil (oké, en allerlei grappige spelletjes, maar whatever). Ik had er al eerder over gehoord en ik wil het ZO GRAAG uitproberen!

 20. Oh wat geweldig 😀

 21. Dat klinkt als een geweldige app! Het is dat ik niet kan hardlopen, anders was ik meteen begonnen!

 22. Dat klinkt echt als een hele leuke app. Ik ga hem binnen halen!!!

 23. Haha, dat lijkt me echt geweldig! Geniaal bedacht ook eigenlijk =p
  Het enige wat ik nog nodig heb is een mobiel waarbij ik apps kan gebruiken.

 24. Simone

  Dat wil ik ook dowloaden!!!
  Super vet!

 25. Pingback: on-saaie on-doden | vijf koffie graag

 26. Pingback: on-saaie on-doden | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.