iets met kuilen en een ander, maar dan met tassen

Ik ben dus terug uit Lissabon. (Nee, je hebt mijn afscheidsbericht niet gemist; ik heb altijd geleerd dat je dat soort dingen niet op internet mag zetten, zelfs al zijn al je twaalf huisgenoten gewoon thuis. Waren jullie al ongerust?)

Maar goed. Ik was dus in Lissabon, op studiereis. De groep was leuk en het weer was mooi. Over de stad zelf heb ik echter gemengde gevoelens; de straatjes en pleinen waren  prachtig, maar je moest er wel continu op je hoede zijn. Al een paar uur na aankomst werd de eerste telefoon gestolen, de tweede dag gooide een groep toch al vervelende Zwitsers met stoelen en doodsbedreigingen en de straat van ons hostel was niet te doorkruisen zonder dat iemand je coke of hasj (lees: waspoeder of onbestemde kruiden) aanbood.

Bij de spannendste gebeurtenis van de reis waren wij echter slechts toeschouwers. Tijdens het avondeten werd onze aandacht getrokken door rumoer bij de ingang van het restaurant. Zelf heb ik het niet zien gebeuren, maar ik liet mij vertellen dat er iemand was binnengekomen en direct de handtas van een vrouw die vlakbij deur zat, had weggegrist. De bestolen vrouw was inmiddels al naar buiten gerend. Verscheidende mensen liepen traag en onwennig naar de ingang. Een groep jongens die net het restaurant passeerden, stonden stil en en keken naar iets wat zich in de verte afspeelde.

Niet veel later kwam de vrouw weer het restaurant binnen. “He stole my handbag!” gilde ze. “That bastard stole my handbag!”
Frappant detail: ze had nu twee tassen in haar handen. En ze keek een beetje triomfantelijk.
Iemand vroeg haar iets. “No, it’s fine! I’ve still got everything,” antwoordde ze, nog vol adrenaline door wat er zojuist was gebeurd. Ze rommelde in de ene tas. “Wallet, mobile phone…”
Even dacht ik dat ze misschien net een nieuwe tas had gekocht, en dat de tasjesdief de nog lege tas had gestolen. Hoe kon het anders dat ze niets kwijt was?
“And I’ve got his stuff, too!” riep ze,  het andere tasje omhoog houdend.

Heldin.

34 Comments

Filed under op stap

34 Responses to iets met kuilen en een ander, maar dan met tassen

 1. geweldig, een echte vrouw met ballen! 🙂

 2. Haha, heerlijk! Zulke vrouwen kan ik waarderen, fantastisch 😉

 3. ‘t Is net een mop joh, gewéldig! x’D

 4. Snap ik het nu verkeerd of is ze écht achter die dief aangegaan? Respect! 😀

  • Ja, ze is hem achterna gerend (terwijl hij dus een voorsprong had, want zij zat nog toen hij haar tas pakte. Van de tafel vandaan komen kost al tijd, en dan heb ik het niet eens over de reactietijd… ). Én ze heeft zijn tas (of een andere tas die hij had gejat) meegenomen! 😀

 5. Ik miste je blogs al! Ik weet niet of het te vergelijken is, maar ik weet nog goed dat ik Barcelona een ontzettend mooie stad vond maar het ontzettend vervelend vond om de hele dag je hand op je tas te houden en alert te zijn voor iedereen die dichtbij komt. Vond het erg vermoeiend en erg zonde, want de stad was zo mooi 🙂

 6. Hahaha hoe doet dat mens zoiets? Geweldig. Leuk opgeschreven ook trouwens!

 7. Hahaha oh mijn god, geweldig!

 8. Wat een cool verhaal! Ik ben vanaf nu van plan om ook zo te reageren als dit mij overkomt 😀 makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar in ieder geval beter dan mijn vorige plan (hard gillen en hopen dat iemand anders het voor me oplost, als een echt damsel in distress).

 9. Ha, heel stoer van haar. Ook zo’n verhaal (dat ik nu spontaan wil delen): De directeur van de ANWB (ofzo, vraag me niet waarom ik dat weet) merkte dat zijn portemonnee werd gestolen in de metro, en ging heel hard in alle talen roepen dat dat was gebeurd en dat ze de dief moesten houden. (Alle talen = Engels?) Binnen een minuut had ie ‘m weer in z’n hand. Best bizar… maar het heeft dus zin, alert zijn 😉

  • Oh, wat goed! Ik heb er zelf ook wel eens nagedacht over wat ik in zo’n situatie zou gaan doen, maar ik ben zo bang dat iedereen zo stoicijns voor zich uit gaat kijken en ik voor gek word verklaard. Niet dat je eer in zo’n gevalbelangrijker is dan je portomonnee… maar het is toch eng 😛 Maar ja, als je net doet alsof je het hebt gezien gaat er iemand rennen, en dan weet je wel meteen wie het is!

 10. Dat, is echt gaaf.

  Trouwens, ik helemaal blij dat Zombies Run gedownload zodra het beschikbaar was voor Android, en wat denk je? Zit er geen geluid bij! Dan heb je er dus geen zak aan! Nahh… Heel sip.

  • Oh, grapje gemaakt. De 14e was ie nog niet verkrijgbaar, dus ik had de verkeerde. Nu heb ik de goeie (wel duur!). Ga m vd week uitproberen!

   • Ooh, heb je wel gecontroleerd of hij echt werkt? Ik had op Twitter gelezen dat er behoorlijk wat mis met de androidversie was toen ze ‘m net online hadden gezet. Nu zou hij beter moeten werken, maar volgens mij is heeft de huidige versie nog steeds wel wat last van kinderziekten… ik heb de app zelf nog niet, zodra ik af ben van de tentamenstress mag ik mezelf erop storten! Hopelijk werkt hij dan ook wat beter.

 11. ‘k Ben twee jaar geleden ook in Lissabon geweest – de stad was helemaal anders dan ik verwacht had! ‘k Wist eigenlijk niet dat daar nog zo’n arme wijken waren…
  En inderdaad, felle madam 😀

 12. Ha, wat een bazin!
  Who run the world? Girls!

 13. Simone

  Echt geniaal die vrouw!
  En best wel eng wat er gebeurt daar allemaal…
  xxx

 14. Grappig verhaal zo om te lezen. Maar om er tussen te zitten lijkt het me echt niet prettig, en de sfeer een beetje verpesten. Ik zou er ten minste ook een beetje bang van worden en echt heeeeel goed gaan opletten.
  Hopelijk heb je het verder leuk gehad? =D

 15. Haha, wie een kuil graaft voor een ander.. wel een stoere mevrouw, en moet wel hard hebben kunnen rennen!

 16. Ash

  Hahahahaha, geweldig!
  Ik las het met volle vaart met een geweldig eind, hahaha.

 17. Hahaha, geniale actie! En ik ga van de zomer ook naar Lissabon, dus ik zal m’n tas goed bij me houden.

 18. Een vrouw met ballen, die bestaan dus nog.

 19. Whaaaaaaaa dat is echt geweldig, hahaha! Maar verder klinkt het niet als een heel fijne stad, ik zet het dan ook maar niet hoog op mijn nog te zien lijstje 😉

  Ps. ik vind je blog ook heel leuk, dus ik ga je volgen op bloglovin’!

 20. Ik ben toch ook bang dat die tweede tas ook een gejat exemplaar was… Ik hoop dat ze die vent ook nog een stevige optater heeft weten te geven!

 21. Haha, awesome! Zo hoop ik ook te reageren als me zoiets gebeurt 🙂 Leuk trouwens, dat je op een reisje was. Nu wil ik op vakantie!

 22. Ik ben afgelopen zomer naar Lissabon geweest en ik vond het ge-wel-dig. De mensen zijn ontzettend vriendelijk, het is een mooie stad, lekker weer en totaal geen last van dieven.. Grappig om dit nu zo te lezen, haha.

 23. Hahaha geweldig! Lijkt me wel lachen maar ik zou dan niet belangrijk spul meenemen ;p
  In Barcelona was ook zo’n held. We waren pizza aan het eten op de Ramblas *zo schrijf je dat toch?* en m’n zusje was net klaar en ging naar de wc. Maar ze had nog een halve pizza over en opeens zag ik een hand naast me naar dat stuk pizza graaien. Was het een zwerver die als zo’n hippie met dat stuk pizza rustig doorliep hahaha dat was zo droog, ik stond erbij en ik keek ernaar ;p

 24. Haha dat is zeker een heldin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.