nu ben ik dus echt volwassen

Weet je wat ik altijd zo irritant vind? Van die meisjes die 19 worden, of 21, of in ieder geval jonger dan ik, en die dan zeggen dat ze nu écht heel oud & bejaard & bijna 30 zijn. Ik zou het me eigenlijk niet aan moeten trekken, want dat soort dingen zei ik ook altijd toen ik zo jong was. Inmiddels ben ik echter oud en wijs genoeg om te begrijpen dat het echt superdom is om die dingen te horen van mensen met een leeftijd die jij al lang gepasseerd bent.

“Hoe oud ben je dan, Lisa?” 24. Vandaag geworden. Ik vind het een mooie leeftijd, wel lekker volwassen. Natuurlijk denk ik ieder jaar nog steeds wel dat ik nu ECHT oud ben (let wel: ik denk het alleen, ik roep het niet van de daken, ik hou me in, voor jullie), maar 24 heb ik altijd wel een bijzondere leeftijd gevonden. Ik weet niet wat het is, misschien omdat het 3×8 is, of 4×6, of 2×12. Of omdat er 24 uren in een dag zitten. Of omdat alle coole mensen áltijd 24 zijn (als ik ze leer kennen, wanneer zij verjaren blijven zijn supercool hoor).

En ik wil niet melodramatisch doen, maar op dit moment ben ik gewoon ook heel blij dat ik 24 kan zijn, iets dat vanzelfsprekend lijkt maar het niet is. Een paar jaar geleden vond ik het heel vervelend om ouder te worden, maar nu vind ik het vooral leuk. Misschien omdat ik er zoveel bezig mee ben geweest. Als je vaak stilstaat bij de tijd, gaat hij niet echt snel.

Dus laat mijn verjaardag maar lekker lang duren.

Ook 23 jaar terug was ik wel eens jarig (hier kreeg ik blokken van mijn oma ♥) (supergoede en duidelijke foto van een foto, ik weet het, ik ga alleen voor high quality content, nou ja weetje het is mijn verjaardag en we’re gonna party like it’s my birthday, en daar hoort prutsen met een toch al vernachelde telefoon niet bij)

25 Comments

Filed under leven

25 Responses to nu ben ik dus echt volwassen

 1. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Lisa! En welkom bij de club van vierentwintigers.

 2. Gefeliciteerd met je verjaardag, broekie!
  (En ja, ik mag het zeggen, want ik ben vorige week 30 geworden :-P)

 3. Hihi leuk stuk en uiteraard gefeliciteerd! Ik vind je ook nog maar een jonkie, als ouwe lul van 26…Have fun!

 4. Happy birthday! Ik vind 24 zijn supercool (maar toch moet ik het nog steeds aanpassen op mijn blog…)
  Props voor de slagroomtaart ook, back in the days 😉

 5. 24, 30, 26… Ik voel me pas oud nu ik dit en de comments heb gelezen :’) Maar, 24, fijne leeftijd! En natuurlijk van harte gefeliciteerd!

 6. Hoe ouder ik word hoe jonger ik me voel :’) Ik vind mezelf in ieder geval nog lang niet volwassen en hoop dat ook nooit te worden, haha. Weet ook niet wat volwassenheid nou precies definieert eigenlijk. Geniet, 24!! GEfeliciteerd 😀

 7. Van harte! Ik geniet nog even van het 24-jarig bestaan, over drie maanden ga ik naar de grote 2-5 😉

 8. Gefeliciteerd!! Ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad 🙂

 9. Ooh die foto!! Gefeliciteerd!

  24 zijn is ook heel bijzonder. Ik spreek uit ervaring. Ik geloof dat het, al met al, wel positief was.

 10. Nog gefeliciteerd! Ik ben pas 23 geworden, maar ik kan er maar niet aan wennen aan het ouder worden. Waarschijnlijk omdat ik me gewoon nog veel jonger voel. Ik vind het ook vaak eng, omdat ik het idee heb dat hoe ouder je bent hoe meer dingen je bereikt moet hebben. Maar dat hoeft eigenlijk helemaal niet. Nog gefeliciteerd!

 11. Ellen

  Lieverd nogmaals de felicitiaties van je 50 jarige tante. Ik zeg altijd, ik heb een echte leeftijd en een gevoelsleeftijd, net als bij het knmi, die praten ook over een gevoelstemperatuur.
  Nou mijn echte leeftijd is 50, maar mijn

 12. Ellen

  Ik was nog niet klaar!
  Mijn gevoelsleeftijd schommelt tussen de 8 en 88!

 13. Nog gefeliciteerd! Ik word over precies een half jaar 25, dát is pas oud (nee grapje mijn halve vriendengroep gaat al hard richting de 30, ik blijf forever het jonge bloempje)

 14. Ik ben eind november 24 geworden en ik vind het verschrikkelijk. Vooral als je dan rekent dat het bijvoorbeeld acht jaar geleden is dat je zestien was en dat ik me dat nog als de dag van gisteren herinner.

 15. Nog gefeliciteerd met je verjaardag Lisa. Ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad!
  Ik ben inmiddels al 26! Op zich vind ik het niet erg om ouder te worden, maar vind het soms wel jammer dat ik bepaalde dingen op een bepaalde leeftijd nog niet bereikt heb.

 16. Nou, bedankt! Ik ben dertig plus, en door die eerste paar zinnen voel ik me nu dus bejaard…. Toch gefeliciteerd hoor, met je 24e verjaardag. Nog een echte snotneus, ben je! 😉

 17. ik ben ook bijna jarig.

 18. Hihi, ik moet dit jaar 28 worden en zie die 30 al dichter bij komen.. brrr… Gefeliciteerd! Schattige foto

 19. Hoeraaa, een paar dagen te laat, maar nog gefeliciteerd. Ik werd drie weken geleden 24. Iemand zei toen: ojee in 2015 word jij 25! Dát is pas oud! Wel een goeie trouwens, 24 uur in een dag. Wist ik natuurlijk allang (gelukkig), maar ik stond er totaal niet bij stil.

 20. Een beetje te laat, maar gefeliciteeeerd!

 21. Nog gefeliciteerd met je verjaardag. Wacht maar af tot je 25 wordt, dan zeggen mensen ineens: oeh, je bent al bijna dertig. Bweeeh.

  Ik dacht vroeger altijd: oooh, als ik 25 ben dan heb ik vast wel kinderen en een eigen huis en helemaal gesetteld met een man die werkt etc. Niets is minder waar. Ik ben de kostwinnaar, we hebben een huur appartement en een kind is nog lang niet op komst.

  • Haha, als iemand dat tegen me zegt, zeg ik dat ze bijna dood zijn als ze niet oppassen 😉

   En ik denk dat veel mensen eenzelfde toekomstbeeld voor zich hadden voor als ze 25 waren. Ik weet niet meer zo goed wat ik verwachtte, behalve dat ik op mijn 25ste toch wel zeker al 5 boeken had gepubliceerd :’)

 22. Haha, nog gefeliciteerd! 24, idd een prach-tige leeftijd.

 23. Nog gefeliciteerd! En over bijna dertig gesproken… Ik moet nog maar vier jaar..!

Leave a Reply

Your email address will not be published.