hoe het verder ging met mijn fiets

Goed. Ik was dus een ventiel kwijt. De Decatlon kon mijn ventiel niet vervangen, dus stuurde mijn vader me een nieuw exemplaar per post. Afgesloten hoofdstuk, zou je denken, maar nee hoor: dit ventiel, dat op het oog dezelfde maat had als mijn andere ventiel, was nét iets te klein. Ik kon mijn band volpompen wat ik wilde, maar zodra ik ermee stopte, liep-ie net zo snel weer leeg.

Gelukkig vond mijn vader op internet een andere fietsenwinkel, Au Point Vélo Hollandais genaamd. Veelbelovende titel, toch? Tegenover Jardin du Luxembourg, dus lekker centraal. Gisteravond ben ik er direct na het eten heen gegaan, kon ik meteen tickets voor The Rocky Horror Picture Show voor de volgende dag kopen.

(Voor wie denkt: RHPS, die film is toch al veertig jaar uit? (Of: RHPS, wtf is dat?); in Parijs is een bioscoop waar deze film al jarenlang twee per week wordt afgespeeld, terwijl het vóór het scherm tegelijkertijd gespeeld wordt. Het publiek is vaak ook verkleed en roept er dingen doorheen. Ja, dat lijkt me leuk.)

Maar goed, ik dus naar de fietsenwinkel. Daar zag ik Echte Hollandse Fietsen (nou ja, eigenlijk zag ik het niet zo maar dat beeld ik me maar in). Ik had mijn andere, goede ventiel meegenomen, zodat we er zeker van konden zijn dat ik niet met de verkeerde maat naar huis zoud gaan. In deze winkel hadden ze godzijdank wel ventielen, maar nadat de fietsenmaker er diverse nauwkeurig had opgemeten kwam hij tot de conclusie dat hij geen ventiel met dezelfde grootte had.

Toen ben ik maar op kaartjesjacht voor RHPS gegaan. Veel liever had ik online gereserveerd, maar kaartjes werden alleen aan de deur verkocht en ik had geen zin om op de avond zelf daar met mijn glittermake-up in de regen te wachten voor niets.
De jongen achter de kassa keek heel moeilijk toen ik vertelde dat ik vier kaartjes wilde. Hij rommelde wat met zijn computer. “Nee, ik heb er nog maar eentje,” zei hij.

Toen ben ik maar naar het Louvre gegaan. Vorige hadden twee vriendinnen van mij daar een Echte Mummie gezien en ja, het is niet alsof ik nog nooit eerder een mummie heb gezien, maar nu voelde ik een sterke behoefte om ernaar te gaan kijken. Dit was echter niet mogelijk zonder eerst 860956 stappen richting de Egyptische afdeling te zetten. Eenmaal daar werd ik nog tegengehouden door honderden Egyptische beeldjes, muurschilderingen, meubels, sieraden, spelletjes, sarcofagen en andere interessante weet-ik-veel-wat, het Louvre ging al bijna sluiten en dan kwam er wéér een nieuwe zaal met al die verdomd goed geconserveerde voorwerpen.
Maar uiteindelijk vond ik hem, hoor.
Was het toch niet helemaal een verloren avond.

17 Comments

Filed under de ongemakken des levens

17 Responses to hoe het verder ging met mijn fiets

 1. Ik keek al uit naar dit vervolg! Ahh, wel balen hoor. Nog andere fietsenmakers in de wijde omtrek gespot? Zonde van die film, maar, ze doen dat in Nederland ook! Met the Sound of Music. De sing along versie heet dat dan, maar het is niet echt singalong, maar veel dingen roepen, als er iets bepaalds in beeld komt en zo… een vriendinnetje is een keer geweest en ze vond het razend grappig 🙂

  • Nog niet gespot, al weet ik dat ze er zijn! Zal de komende tijd wat moed bij elkaar rapen en op onderzoek uitgaan. Mijn moeder is ook wel een keer naar een SOM-singalong geweest ja! Maar ik wil specifiek naar de RHPS 😛

 2. Arme jij… Maar in ieder geval goed dat je niet met je glittermake-up in de regen bent gaan staan 😉

 3. Hahahha jezus.

  Dat RHSP of whatever lijkt me trouwens echt fantastisch!

 4. En dat allemaal voor een ventieldopje.

 5. Ik heb The Rocky Horror Picture Show al zoooo lang op mijn watchlist staan, elke keer vergeet ik het weer. Goed dat je me eraan herrinnert, deze week ga ik hem sowieso kijken!

 6. Doe dat! En laat me weten wat je ervan vindt, ik ben benieuwd 😀

 7. Loop jij altijd met een stappenteller rond?

 8. Wat balen van je hele dag (nog een geluk dat je voor het louvre dan niet voor niets heen bent gegaan) ik was wel benieuwd hoe de film met schreeuwende mensen zou zijn, haha!

 9. Oh jeetje, wat een gezeur voor zo’n dopje met een omtrek van rond de 4 mm? (jij weet het nu vast precies ;P)

 10. Dat was een beetje een baal dagje. Mja shit happens wel raar dat ze niet zo’n dopje hadden.

 11. Nouja zeg, hebben ze niet eens de goede maat!

 12. Wat bizar dat het vinden van een geschikt ventiel zo’n enorm gedoe is! En wat tof van de RHPS! Lijkt me heel erg gaaf! Ga je nu een andere keer?

Leave a Reply

Your email address will not be published.