vijf redenen om morgen naar Frank Turner te gaan

Ik heb Frank Turner één keer live gezien. Dat was op Lowlands 2011 en ik vond het zo vet dat ik dolgraag  naar een ‘echt’ concert van hem wilde. Helaas was zijn eerstvolgende bezoek aan Nederland uitverkocht voordat ik erachter kwam dat er überhaupt sprake was van een optreden. Lang hoefde ik niet te treuren, want al snel werd bekend dat hij op 5 april in Paradiso zou spelen. Dat is nu dus morgen. Deze keer heb ik mijn kaartje al lang en breed binnen, maar… blijkbaar is dit concert (nog) niet uitverkocht! Dat kan dus niet, hè.

Daarom geef ik vijf redenen waarom jullie die kaartjesvoorraad alsnog moeten opkopen en morgen lekker mee naar Paradiso moeten gaan:

1. De fijne muziek (du-huh). Als ex-punker-en-nu-folkmuzikant (ik heb dit ook niet verzonnen hoor) klinkt hij superchill en zijn nummers vragen je om mee te blèren. Ook als je de muziek nog niet zo goed kent. Zonder het af te willen schilderen als iets simpels: je hebt nu eenmaal muziek die je vaak moet horen voordat je het kunt waarderen, maar bij Frank Turner is dat niet zo. Die is namelijk meteen leuk. Is ook een kunst!

2. Hij is beminnelijk. Be-min-ne-lijk. Op Lowlands wilde hij op een gegeven moment dat iedereen meezong: en met ‘iedereen’ bedoelde hij ook de technici en de mensen van de beveiliging. “En ook de plus ones,” zei hij “De mensen hun vrienden gezelschap houden en geen idee hebben wat ze hier nu eigenlijk doen.” We moesten om onze hurken gaan zitten, om op een gegeven moment allemaal tegelijkertijd weer op te springen. “Maar pas goed op elkaar,” waarschuwde hij, “zorg dat je elkaar niet bezeert.” Aaaaaaww!!!

3. Zijn teksten werken zeer verhelderend; Frank is goedkoper dan een psycholoog.  “You’re not as messed up as you think you are, your self-absorption makes you messier,” zingt hij bijvoorbeeld. Zijn nummers zijn vaak verhalend, en immer doorspekt van scherpe analyses.

4. Ik ben er ook?

5. Zie hierboven. En deze. Deze. Hier, deze. Ga zo maar door.

19 Comments

Filed under muziek, op stap

19 Responses to vijf redenen om morgen naar Frank Turner te gaan

 1. Ik schrok. In eerste instantie dacht ik dat het om die enorme faalaap van TVOH ging. Die heet ook Turner, dacht ik. Maar gelukkig was dat ‘m niet 😉

 2. Mel

  Frank is een showman! En hij heeft geschiedenis gestudeerd, dus dat maakt ‘m extra cool. Ik hoop dat we morgen weer gaan airmondharmonica’en, zoals in de Melkweg. Ik heb nog nooit zo veel mensen zo veel gruwelijke geluiden bij elkaar horen maken.

  Ik denk trouwens dat ik pas de zaal in sneak iets voor Frankieboy begint, want anders moet ik zo gruwelijk vroeg weg om vóór de file Amsterdam in te komen.

  • Oooh, werkelijk? Dus hij weet echt alles van anarchie 😉
   Bah, files. Dan hoop ik dat ik je daar nog ergens kan zien. Ik ben er denk ik megavroeg: concerten, de belangrijkste reden om in Amsterdam te wonen :’)

   • Mel

    Ja, haha. En niet aan de minste universiteit ook trouwens. Eigenlijk zelfs aan een top universiteit waar maar heul weinig mensen worden toegelaten. Maar uiteindelijk vond hij muziek toch leuker (gelukkig). Ik twijfel nog steeds wat ik doe. Ik vind vroeg gaan niet erg, maar het idee om een uur lang in m’n eentje in de zaal te hangen om naar een enorm saai voorprogramma te kijken, klinkt ook niet zo denderend. En ik twijfel ook nog of ik in de zaal ga staan (cool, maar niks zien) of op het balkon (suf, maar wel zien). PF, KEUZES.

    • Haha. Gelukkig wel!
     Kijk maar wat je doet – als je toch besluit vroeger te komen, moet je het zeggen, dan kan ik ook eerder komen! Ik heb na 1 uur ‘s middags toch weekend en met z’n tweeën wachten is een stuk minder erg 😉 En wat doe je meestal eigenlijk? Zie je ook niets als je helemaal vooraan staat?

     • Mel

      Kom toch pas laat dus 😉 als ik hier om half zeven vertrek is de file wel over (hoop ik) en ben ik tegen achten in de zaal. Plek in de zaal hangt af van de zaal, de drukte, het publiek en de muziek, haha. Over het algemeen is Franks publiek vrij rustig, maar ik ben toch bang voor een idioot die denkt dat hij naar een ex-punker gaat en dus moet springen, dus ik durf niet vooraan, want bij gedoe kan ik niet weg. Ik kijk vanavond even wat pris en douwe doen. Denk anders dat ik achter in de zaal rondhang (is zelf bij uitverkochte zaal leeg daar) of anders ga ik lekkah tussen de oude mensen op het balkon zitten!

 3. des

  ik dacht dus aan paul turner
  sorry

 4. Ik vind het leuke muziek, Lisa! Maar ik kan niet vanavond. Het spijt me dat je zonder mijn geweldige gezelschap moet, maar ik weet zeker dat je het kan.

 5. Toffe muziek! Alleen jammer dat ik al andere plannen heb 😉 Veel plezier in ieder geval (maar volgens mij is dat niet moeilijk!).

  Die tekst van dat filmpje dat je hebt geplaatst is trouwens geweldig.

 6. Ik moest ook eerst aan die van the voice denken, gelukkig is hij het niet! Helaas heb ik al andere plannen, maar veel plezier vanavond!

 7. Als je zijn tekst uit je hoofd kent lijkt het me inderdaad heerlijk om mee te blèren, haha! Veel plezier 🙂

 8. Hmm, jammer dat ik dit te laat lees, dan had ik kunnen zeggen:
  Is goed, als jij mee naar Rowwen Hèze gaat.

  😛

  P.s. Paul Turner is ook best leuk.

 9. Anouk

  en, hoe was het? 😀

  • Het was heeel tof! 😀 Ik ken eigenlijk maar twee albums goed, maar om één of andere reden kende ik toch bijna alles wat hij speelde dus ik zong de longen uit mijn lijf 🙂 Hij deed het zo leuk en enthousiast, en het publiek was dat ook! Zeker een gaaf concert 🙂

 10. Pingback: lekkere blogger ben jij zeg | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.