hoe het afliep met dat gevast

Morgen is het Pasen; het einde van de vastenperiode. Ja, vandaag is de laatste dag van die lange, lange tijd van bezinning en soberheid, van die maand waarin ik niet meer zo veel zou internetten, zoals ik plechtig beloofde op mijn bloedeigen weblog.

Hoe me dat is afgegaan? Nou. Ja. Haha. Niet zo goed.

Het is niet dat ik zó verslaafd ben aan internet. Het is meer dat comments bij Youtube-filmpjes zo interessant voor je algemene ontwikkeling zijn, dat Twitter belangrijk is om op de hoogte te blijven van leuke dingen zoals concerten en dat je, als je maar lang genoeg van blog naar blog gaat, op pareltjes stuit.

Daarnaast waren er twee dingen grondig mis met mijn nobele voornemens:
1) Ik begon pas op de tweede dag van de vastenperiode. Dan kun je het net zo goed niet doen.
2) Ik heb mezelf helemaal geen concrete doelen gesteld. Alleen maar semi-doelen als: “een beetje blog en een beetje Facebook, tenzij het heeeeeel leuk is”.  Dan is het al snel heel leuk.

Gelukkig is het niet alleen maar kommer & kwel en een verdiend geknakt zelfvertrouwen hoor, ik heb wel het idee dat ik iets minder tijd heb besteed aan het bezoeken van stomme sites dan de maand hiervoor. Er is dus progressie, al is het slechts een procent of tien. Ah ja. Ik ga nu maar op dezelfde voet door; echt afzien was het toch niet. En volgend jaar ga ik op een beetje een normale manier vasten. Sober eten, en zo. Ik denk dat dat me veel beter af zal gaan.

21 Comments

Filed under internet

21 Responses to hoe het afliep met dat gevast

 1. Hahaha. Je hebt het tenminste geprobeerd 😉

 2. Inderdaad, je hebt het geprobeerd!

 3. Foei! Zit ik me hier uit te sloven! 😉
  Maar het werkt natuurlijk ook niet als je van die vage doelen hebt (wat is ‘heel leuk’?). Je moet controleerbare doelen hebben, bijvoorbeeld: maar een uur per dag facebook/twitter/youtube/bloggen.
  Of: je eet slechts 3 maaltijden (brood of warme maaltijd, half zoveel vlees als anders (dat is voor jou evenveel als anders maargoed), geen toetje) en fruit tussendoor. Dus geen snoeperigheden. Gewoon niet! Het kan, bewijs zit hier 😀

  • Ja, volgens mij draait het om het ‘gewoon niet!’-gedeelte. 😛 Ik ben benieuwd of me dat wel lukt… je mag trots op jezelf zijn! 😀

 4. Better luck next time!

 5. Haha ik heb dezelfde ervaring :’)

 6. Ik heb zelfs helemaal niets speciaal gedaan met vasten 😀

 7. Je hebt het in ieder geval geprobeerd!

 8. Als kind moesten wij wel eens vasten maar éénmaal volgewassen, moet dat niet meer hè.

 9. Wel, ik moet toegeven dat mijn truc ook niet gewerkt heeft… Ik dacht dat ik gemotiveerd zou zijn doordat ik ‘n goed doel voor ogen had, maar ik ben maar aan €5 geraakt – wat toch niet zo fantastisch is op ‘n periode van 47 dagen…

 10. Haha ach, het is al goed dat je je bewust bent van je internetgedrag en dat je weet dat het niet zo erg is om die stomme websites over te slaan 😉

 11. Het is ook lastig, dat begrijp ik 😉

 12. Haha, ik zou het ook niet kunnen hoor 😀

 13. Des

  het gaat om de probeer!
  volgende x gewoon een uurtje vasten. dan moet het makkelijk lukken 😉

 14. ik zou het niet kunnen hoor haha. Better luck next time 🙂

 15. eva

  oei, herkenbaar dit, haha

 16. Hahahah ach gut, mijn pogingen eindigen vaak ook na 2 uur al. En dan denk ik: ‘Oh. Ok. Ik kan het niet. Laat maar.’

 17. Misschien is dit wel beter; dit kan je gewoon blijvend volhouden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.