souvenirs

Nu mijn afscheid van Parijs met grote sprongen nadert (nog maar vijf nachtjes!), raak ik lichtelijk in paniek. Ik wil nog zoveel doen! Zoveel zien! En ondertussen nog zoveel klusjes opknappen!
Ik herinnerde me ineens dat ik, voordat ik hier kwam wonen, had bedacht dat ik graag een schilderijtje wilde kopen, ergens op straat, iets niet te kitsch en voor niet te veel geld, maar ik heb geen zin om ernaar op zoek te gaan. Andere souvenirs? Heb ik dingen nodig? Ik heb het gevoel dat ik iets mee moet nemen, maar ieder iets wekt weerzin op. Ik denk dat ik te veel boeken over opruimen en weggooien heb gelezen – ik vind alles toch maar troep. Dat is op zich een goede en ruimtebesparende eigenschap, maar soms, nou ja, soms toch wel een beetje jammer.

Gelukkig is Parijs maar tweeënhalf uur Thalys van Nederland. Als ik later nog besluit dat ik per se iets materieels wil hebben, kan ik zo teruggaan om het te halen en doen alsof ik het al lang had.
Ik kan ook gewoon teruggaan om koffie te drinken. Dat is misschien beter.

19 Comments

Filed under dit past echt nergens in

19 Responses to souvenirs

 1. Je moet toch minimaal een mini-Eiffeltoren en een I <3 PARIS-shirt meenemen!

 2. Tweeënhalf Thalys maar? Ik wist niet dat die treinen zo lang waren!

 3. Jaaa je moet wel echt wat meenemen hoor! Of koop anders iets op je favoriete plekje in Parijs, dan is het extra speciaal. 🙂

  Hebben ze geen magneet-macarons?

 4. Souvenirs zijn zo leuk!

  Liefs

 5. Marijn en ik hebben twee posters van schilderijtjes in een soort Fiep Westendorpachtige stijl. Gekocht ergens in een wijkje bij de Sacre Coeur. Daar heb je natuurlijk geen zak aan, maar ze zijn wel heel leuk en ze hadden heeeeeeeeeeeeeeel veel dus ja

 6. Essia

  Bij de avenue de champs-elysees zit in dat gebouw waar ook de Starbucks en toeristenwinkeltjes zitten, zit ook een winkeltje met allerlei posters van allerlei onderwerpen. Misschien vind je daar wat je zoekt?

 7. Mijn souvenirs zijn meestal toch de foto’s die ik heb gemaakt. Ik heb alleen van mijn twee keer Londen een trui met “I <3 Londen".

 8. Ik koop altijd postkaarten als souvenir – om uit te hangen aan de muur dan. Vlak boven mijn laptop hier hangt een kaartje dat ik in musée D’Orsay gekocht heb: een afbeelding van mijn favoriete schilderij van Monet (dat vrouwtje met haar parasolletje). ‘k Heb hier nog wel wat postkaartjes liggen. Nog één met een schilderij van Toulouse-Lautrec (dat hangt ook uit) en dan nog één met de Eiffeltoren in de verschillende seizoenen (misschien een beetje kitsch) :p Dat is sowieso goedkoop en ik vind het toch minder “brol” dan zo’n eiffeltorentje.

  • Jaa, die kocht ik eerst ook altijd van die kaarten. Alleen dan hing ik ze nooit op. Dus ik had er ook niets aan. Dat schilderij van die vrouw met de parasol hangt trouwens ook in mijn ouders’ kamer!

 9. Koffie is altijd een goed plan.

 10. Foto’s blijven het leukste. Voldoende gemaakt?

 11. Ik heb nog ergens een gipsen Notre Dame liggen 😀

 12. Parijs, je bent er zo… Maar ik ben er nog steeds 0 keer geweest 😛

 13. Pingback: souvenirs (deel II) | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.