OOTD en een wijze les

Hallo allemaal. Hebben jullie gemerkt hoe vaak ik de laatste tijd wel niet blog? Geen wonder dat ik af en toe even om inspiratie verlegen zit (in de categorie ‘dingen die niet over Parijs gaan’ dan – ik heb genoeg te schrijven over Parijs maar daar heb ik soms geen zin in.) Gelukkig was James zo vriendelijk om mij een onderwerp te geven, namelijk ‘Outfit of the day’.

Waarom ik een hele alinea aan dit gegeven besteed? Nou, zodat jullie opgelucht adem kunnen halen; ik ben geen fashionblogger geworden. Hierbij geen enkel dedain tegenover fashionblogs, ik ben dol op fashionblogs, maar ik heb het idee dat het grootste gedeelte van mijn lezers dat niet is. En nu kan ik wel zeggen dat ik ‘blog voor mezelf’ etc etc, maar ik wil mijn lezers nu ook weer niet al te regelmatig teleurstellen, dus doe ik concessies. Tot zover de huishoudelijke informatie.

Maar goed. Ik ben dus dol op fashionblogs, en op kleren in het algemeen, dus ik was wel blij met dit moetje. En ik had ook iets te vertellen over wat ik vandaag aanhad.

Toen ik ongeveer een maand in Parijs woonde, vond ik mezelf voor mijn kast vol kleren waarvan ik niets aan kon trekken. Alle combinaties waren zo uitgekauwd, zo vaak herhaald, zo saai. En dat terwijl ik zoveel had. Ik besloot mezelf te dwingen om al deze kleren eens te dragen; de rest van mijn Parijs-tijd mocht ik geen enkele combinatie herhalen.
De enige uitzondering op de éénoutfit-regel was deze vestjurk, dit jurkvest. Want kom op; waar kan ik dit nou mee te combineren? Nergens mee.

Ik heb dit ding trouwens al twee jaar. We waren lang onafscheidelijk. Want hij is waaarm. En hij was moooi. Was, ja, want hij is te heet gewassen en daardoor gekrompen tot op een awkward lengte, zoals jullie kunnen zien. Er zit ook een gat in de achterkant.

Ik weet het dit is een waardeloze OOTD mijn schoenen staat er niet eens op

Maar nu die wijze les. Ik heb uiteindelijk maandenlang iedere twee dagen (want ok, ik draag regelmatig iets twee dagen anders vind ik het zonde) andere kleren aangehad. Nooit gedragen rokjes bleken ineens prima te kunnen bij verwassen vestjes, het oncombineerbare shirt bleek best te combineren te zijn als ik mezelf ertoe dwong. Uiteraard heb ik in deze maanden wel een paar nieuwe kledingstukken gekocht, maar het waren er zeer weinig, en toch had ik het gevoel dat ik meer had dan ooit. Naar aanleiding van een post van Mille Pagine heb ik besloten niets meer te kopen zonder er iets anders voor weg te doen – want ik heb genoeg. Veel te veel, eigenlijk. Ik denk dat ik niet de enige ben.

Tot zover mijn OOTD en mijn poging tot wijsheid. Overmorgen schrijf ik wel weer een stukje waarin ik mezelf belachelijk maak.

26 Comments

Filed under kleding en zo, voornemens

26 Responses to OOTD en een wijze les

 1. Leuk! Zoiets moet ik eigenlijk ook toepassen… alleen is mijn modegevoel zegmaar, ontbrekend. Als ik iets uitzoek, is daar de winkeljuffrouw die me vertelt wat wel of niet staat, maar in mijn kamer voor die spiegel niet 😉 Ach, in elk geval kan ik wel weggooien en nieuw kopen, hele setjes tegelijkertijd!

 2. Ik weet niet zo goed wat ik hierop moet zeggen, maar ik heb het gelezen. En stiekem wou ik dat ik dat OOTD opdracht had gekregen

 3. Ik weet ook niet zo goed wat ik moet zeggen, behalve respect dat je van zoiets nog een goed verhaal hebt weten te maken. En dat dat vest er echt heel erg chill uit ziet.

 4. Van sommige vesten hoop je dat ze bij je blijven tot je tachtig bent.

 5. Ik kan alleen maar zeggen dat je precies met veel zin voor die foto geposeerd hebt. 🙂

 6. Oeh ik vind je jurkvest/vestjurk ontzettend leuk, en zelfs nu ie te heet is gewassen kan het nog best (vind ik). Sinds ik heb besloten drastisch te minderen met kleding kopen ben ik ook erg creatief geworden met mijn kledingkast, en heb ik een aantal nieuwe combinaties ontdekt. Zo lijkt het net alsof je weer een hele berg nieuwe kleren hebt 🙂

 7. Hurray voor kleren vaker dan één dag dragen, óf je moet gigantisch zweten/stinken en sja dan heb je pech.

  Je mag best vrolijker kijken bij je favo kleding btw :’)

  • Ja maar weet je niet hoe irritant het is om een foto van jezelf te maken met zelfontspanner? Ik werd echt gek dit was mn 20ste of zo en nog steeds mislukt, vind je het gek dat ik zo kijk 😛

 8. Nee, dit is geen echte OOTD, want dan moet je er nog bij zetten dat het van de H&M en de Zara komt en hoe superduperorigineel je bent.

 9. Sas

  Haha ggeweldig stukje.
  En een die foto is echt top! 😀

 10. Heerlijk stukje! Ik glimlach nu nog steeds.

 11. Ik moet dit ook eens proberen… Alleen is mijn probleem dat ik écht niet genoeg kleren heb… Echt niet!

 12. Hahaha nice! Precies dit doe ik ook al een tijdje. En tijdens de komende vastentijd ga ik extra streng voor mezelf zijn, als variant op minder eten (elk jaar op dezelfde manier vasten is tenslotte maar saai).

  Ik vind het trouwens een mooi vest, alleen een gat in de achterkant is wel een beetje jammer ja 😛

  • Goed zo! Ga je er ook over bloggen? (Hihi ik typte vloggen, mag ook wel)

   • Euh ik weet het niet… Als ik er iets passends (check die woordgrap!) over weet te schrijven 😉 (Maar zeker niet vloggen, want ik zou niet weten hoe ik een filmpje met enig fatsoen online krijg – naast de principiële bezwaren)

 13. Schuldig… Ik doe altijd dezelfde combinaties aan. Sta ik ‘s ochtends voor die kast en is er toch echt geen extra tijd voor iets meer denkwerk…

 14. Heerlijk om te doen.
  Soms heb ik iets aan wat al jaren oud is en dan vragen mensen waar ik het gehaald heb.. Erg grappig!

  Liefs

 15. OMG EEN OOTD 😀 Lisa super super super leuk !! Moet je vaker doen!
  Maak meer OOTD’s en maak dan ook foto’s van je sieraden enzo !
  xoxo Gossip girl (Nee grapje jezus(je))

 16. Ik vind het een leuke vest/ vestjurk met dat riempje erop! 😀 Ik zou het zo gekocht hebben (zonder gat erin).

 17. Hahaha, ook leuk zo’n post tussendoor!

Leave a Reply

Your email address will not be published.