de tas is meer dan halfvol

Normaal gesproken waag ik me niet aan het schrijven over verschillen in doen en laten tussen jongetjes en meisjes. Ik ben wat huiverig voor dit soort distincties, en bovendien: niemand wil ooit samen met mij naar de wc, dus die vlieger gaat niet op. Van een manspersoon kreeg ik echter de vraag iets te schrijven over waarom vrouwen altijd zoveel stoppen in ‘de bodemloze put die een handtas heet’. Nou, hier wil ik wel even iets over kwijt.

Om te beginnen: vrouwen dragen tassen, mannen meestal niet (ik negeer nu even de opkomst van de manbag). Want het zwakkere geslacht heeft het maar makkelijk. Zij kunnen hun portemonnee, sleutels en telefoon meestal gewoon kwijt in de bodemloze put die hun broekzak heet. Ik zou niet weten waar de oorzaak ophoudt en waar het gevolg begint, maar in mannenbroekzakken kun je gewoon veel meer kwijt dan in vrouwenbroeken. Ik heb in mijn gehele garderobe niet één zak waar mijn portemonnee in zou passen, en ik heb niet eens zo’n hip envelopgeval, maar een bescheiden dingetje. Alsnog te groot. Ik ben al blij als mijn iPod in mijn zak past – wat zeg ik, ik ben al blij als ik überhaupt een zak héb.

Dus. Vrouwen moeten tassen met zich meedragen. En die tassen worden meestal niet uitgezocht op grootte, maar op uiterlijk. En dan heb je soms ineens een enorm monster met niets erin aan je arm. Dat is zonde, want normaal gesproken is een tas altijd net wat te klein, dus moet deze ruimte opgevuld worden. Niet alleen sleutels en telefoon en portemonnee, dan ook maar zakdoekjes. Die komen altijd van pas. En een agenda. Voor het geval dat je te vroeg komt en je je gaat vervelen. Kun je altijd nog een beetje plannen, want we zijn oh zo efficiënt. En dan ook maar nog wat eten, voor het geval dat je honger krijgt. Eigenlijk zijn dit allemaal heel noodzakelijke dingen. En zo gaat het maar door en door, net tot de tas helemaal vol zit. En dan voldoet een net iets kleinere tas de volgende keer niet meer, want dan past al het voorgaande er niet meer in.

Maar goed, dit is eigenlijk allemaal bijzaak. De enige echt belangrijke reden waarom vrouwen hun tassen helemaal volstouwen, is zodat mannen niet gaan dreinen: “Hee, ik kan mijn handschoenen nergens kwijt, mogen ze soms even in jouw tas…”

27 Comments

Filed under de ongemakken des levens

27 Responses to de tas is meer dan halfvol

 1. Manbag… vraag ik me toch af welke zichzelf respecterende man daar mee over straat gaat!

 2. Hahaha gave titel. Ik heb nooit heel veel spullen in mijn tas maar ik heb wel een tasje dat zodanig klein is dat het alsnog propvol zit als je alleen het noodzakelijke bij je hebt. Wel grappig trouwens, om die gezichten te zien als je er het zoveelste ding uit haalt waarvan niemand gedacht had dat het er überhaupt in zou passen.

 3. Het maakt bij mij inderdaad niet uit hoe groot mijn tas is, ik krijg hem altijd vol. Grote nadeel hiervan is dat mijn tas eigenlijk ook altijd té zwaar is, niet zo handig als je zo’n slappe rug hebt :’) Vandaar dat ik vaak mijn vriendje mijn tas laat dragen, hihi.

  • Eerst wilde ik deze blog ‘draag je eigen tas’ noemen, maar ik was al bang dat jongens zouden zijn die met de tassen van hun vriendin moeten slepen, haha.

 4. Ik wou net zeggen, m’n tas is altijd half gevuld met bijvoorbeeld spullen van vrienden of mannelijke bestuursgenootjes, pff.. 😉

 5. Haha! goed verhaal!
  Meestal heb ik idd 2 portemonnees en 2 bossen sleutels in mijn tas.. rara van wie de anderen zijn?! 😉

 6. Haha zo herkenbaar! Hoe groter de tas, hoe meer ik ook meesleep! 🙂

 7. Haha heel herkenbaar! Ik zou eigenlijk mijn tas weer eens moeten uitpluizen, er zitten serieus vijftien (!) pennen in.

 8. Ik vind anders dat mannen ook handtassen zouden mogen dragen – zo’n dik uitstulpsel in de kontzak is echt niet mooi, de broekzakken scheuren ervan en ik vraag me overigens ook altijd af waar de mannelijke vrijgezellen hun sleutels bewaren. Uiteindelijk is het volledig cultureel bepaald dat vrouwen handtassen dragen en mannen niet – geen vreemde biologische wet of iets dergelijks. (Waarmee ik niet wil zeggen dat ik mijn vriend een manbag cadeau wil doen voor zijn verjaardag – ik wacht daarvoor wel tot het sociaal aanvaard wordt 😉 )

  • Ja wel cultureel bepaald natuurlijk, maar ik bedoelde meer: dragen wij tassen omdat onze broekzak te klein is, of zijn onze broekzakken te klein omdat we toch al tassen hebben? 😉
   En iemand moet toch het voortouw nemen!

 9. Eens in de zoveel tijd haal ik mijn tas leeg en haal ik er minstens honderd bonnetjes, foldertjes, briefjes en allerlei andere rotzooi uit. Daar kan een tas behoorlijk vol van raken! Maar ja, ik pleit voor grotere broekzakken, want verdeurie, ik kan niet eens mijn telefoon kwijt in mijn broekzak, laat staan dat er ruimte is voor mijn Zwitserse zakmes en volautomatisch geweer!

 10. Haha herkenbaar dat stouwen! Die van mij duwt trouwens altijd zijn portemonnee en sleutels in mijn tas. Wel zo makkelijk ^ ^

 11. Je bent nog wat essentiële dingen vergeten… nagelveil, flesje water, tampons, blarenpleisters (die verdomde hakken ook altijd), lippenbalsem, paracetamol, paraplu (ik heb niet voor niets mijn haar staan föhnen vanochtend), flesje water, enz…

  • En haarborstel, spiegeltje, minitube zonnebrand (oké die kan ik er nu wel uitgooien), drie verschillende lippenstiften, nog een extra notitieboekje…

 12. Ik heb het liefst geen tas bij me hoor, maar inderdaad, vrouwenkleren hebben geen fatsoenlijke zakken. En vrouwenjassen geen binnenzakken, zo stom! In de lente heb ik eigenlijk altijd een rugzak (fashion crime, zei iemand mij, nouja, nou én) omdat ik dan voor vier seizoenen kleren bij me heb omdat het het ene moment 10 graden is en een uur later 21.

  • Haha ja, en extra kleren, dat is ook zoiets! Ik heb als het even kan ook geen tas bij me hoor. Alleen het kan bijna nooit. De enige keren dat ik geen tas bij me draag, is wanneer ik al mijn spullen in mijn moeders tas stop. 😛
   Enneh, rugzakken zijn nu toch hartstikke in!

 13. Hahaha goede conclusie! Maar bij mij is het inderdaad van: goh, zakdoekjes, dat kan nog wel eens handig zijn, goh een extra lampje voor als mijn huidige fietslampje wordt gestolen etc.

 14. Geweldig leuk geschreven. En heel erg herkenbaar!

 15. De enige manier om je tas vol te krijgen is om alles mee te nemen wat je mogelijk wel eens nodig zou kunnen hebben onderweg, wat bij mij betekent dat ik dus ook altijd dezelfde tas meesleur (ondanks dat ik een hele tassencollectie heb), omdat het overhevelen van alle troep te veel gedoe zou zijn.

  • Mijn moeder heeft a bag in a bag. Een soort clutch met allemaal vakjes, die je van je ene tas in je andere propt. Dat is best wel geniaal.

 16. Ik heb sowieso bijna nooit broekzakken! Mijn vriend vraagt inderdaad ook vaak of iets bij mij in de tas mag 😛

 17. Ohja, ik kan eindeloos veel dingen opnoemen die in een tas passen…. soms lijkt het wel op een survivalkit ofzo 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.