mijn douze points

EDIT: Dit is best wel een faallijstje. Na het uitzitten van het hele festival heb ik een aantal veel leukere kandidaten gezien en had ik het liefst een top 15 gemaakt, zo tof vond ik het. Met dit natuurlijk als absoluut hoogtepunt.

Ik heb deze week niet naar de voorrondes van het Eurovisie Songfestival gekeken. Dit omdat ik even geen tv heb en bovendien, ik had geen tijd, ik moest een blog schrijven. Zoals jullie zien is daar iets misgegaan, maar gelukkig heb ik de optredens via Youtube terug kunnen kijken en heb ik, op aanraden/naar voorbeeld van Songfestivalkenner James, een top 10 van mijn favorieten samengesteld. Oh nee, wacht, het is maar een top 8, want de meeste acts lieten me achter met een mond vol tanden. Dan ben je snel klaar hè. Ik heb trouwens niet eens alleen finalisten genoemd, want de leukste mogen zaterdag namelijk niet optreden. Ik denk dat ik dat hele circus maar ga boycotten.

Dus, hierbij de acht leukste acts, speciaal voor jullie:

8. Spanje

Er is maar één reden waarom deze erin staat en die reden heet ‘doedelzakken’. Ja, doedelzakken. In Spanje? Ik ben in de war. Verder is er niet zoveel aan, maar andere nummers zijn nog stommer, en je mot toch wat. Het is wel een redelijk degelijk liedje.

7. Denemarken

Vind ik prachtig. Diep en intrigerend, zo’n blootsvoets meisje met achterlijk haar en een achterlijke jurk. Dat haar achternaam ‘De Forest’ is, is vast geen toeval. En dan die fluit! Mensen moeten niet zeuren dat die man die ‘m bespeelt er niets van bakt, ik vind het prima klinken. Krijg meteen zin om Enya te gaan luisteren en een Harry Potter-fanfiction te schrijven.

6. Litouwen

Douze points voor hoe suggestief hij zijn wenkbrauwen naar me optrekt.

5. Belarus

Thuiskomen noem je zoiets. Lekker, zo’n ouderwetse inwisselbare Songfesivaltune.  Al had ik het leuker gevonden als die mannen, zoals ik even dacht, zakken over hun hoofd hadden gehad.

4. Roemenië

Ik geef toe; ik ben een beetje bevooroordeeld als het om Roemenië gaat. Als kind was het namelijk mijn grootste wens om het Draculakasteel te bezoeken, ik dacht dat dat het eerste was wat ik zou doen als ik 18 werd (mijn ouders wilden nooit naar Transsylvanië op vakantie, heel flauw). Dat is er nog niet van gekomen. Gelukkig is deze muziek + look geknipt voor een middelmatige vampierfilm.
(Hoewel ik hun bijna-inzending voor het Songfestival in 2008 nog beter vond. Catchy en daar zag je tenminste snijtanden. Jammer dat ze op het laatst toch niet mee mochten doen.)

3. Frankrijk

Ja sorry, Frankrijk, weer bevooroordeeld. Maar goed, dit is ook lekker gothic. En een prachtige openingszin: Tu m’as mise K.O. d’entrée. Jij mij ook, Amandine.

2. Servië

Sieneke, is that you? Serieus, check die eerste zangeres, dat is precies hoe Sieneke eruit zou zien als ze in een pornoversie van Black Swan zou spelen. En dat geflankeerd door een duivelinnetje en een onschuldig dom blondje. Zalig ordinair dit. Ik snap niet dat ze niet zijn doorgegaan.

1. Finland

Mijn onbetwiste nummer één. Zowel catchy als ontroerend en herkenbaar. Ik werd erg gegrepen door skipping dinner to get thinner / Where is my proposal? / I’m your slave and you’re my master. Zo herkenbaar. I’ll play your game, I’ll change my last name / I’ll walk the walk of shame. FANTASTISCH dit. Helaas is ze ook al niet doorgegaan. Zeker alleen maar feministen die stemmen, jeez. EDIT: Hier faalde ik weer, want ze stond wél in de finale. En zoende een vrouw. Heel jammer dat ze zo laag eindigde. Zeker alleen maar gristenen die stemmen, jeez.

14 Comments

Filed under muziek

14 Responses to mijn douze points

 1. JE HEBT NIET EENS GRIEKENLAND GENOEMD. En als je ooit dat kasteel gaat bezoeken wil ik mee

 2. NEE NIET BOYCOTTEN het is fantastisch! Mijn top 10 publiceer ik zaterdag pas, maar we delen alleen Roemenië en Denemarken. Griekenland is inderdaad ook heel heftig!

  • Ooooh, ik was al een beetje in de war, twee top 5’s maken toch geen top 10? 😛 Nice, ik ben benieuwd! (En natuurlijk ga ik het niet echt boycotten, stel je voor)

 3. En ‘onze’ Anouk? ^ ^ Haha en die meisjes van Servie hadden tijdens de halve finale toch iets andere outfits aan.. K3 was er niks bij!

  • Je mag toch niet op jezelf stemmen? Hoewel ik niet weet of ik het anders wel gedaan had, ik vind het echt een draak van een nummer. Bedankt voor de info trouwens, nu begrijp ik waarom Servië niet door is!

 4. Sas

  Ik heb helemaal niets met het Songfestival. ^^

 5. Hahaha de manier waarop jij argumenteert. Misschien is de eurovision comedy show meer iets voor jou?

  (En die vermeende Sieneke zong zo vals dat ik serieus was weggerend als het veel langer geduurd had…)

 6. Ik vond Montenegro wel leuk 😉

 7. Denemarken heeft gewonnen, zeker? Achja, het kind kon wel goed zingen 🙂 Als kind was ik altijd heel enthousiast over het Eurosong en keek ik er met alle plezier naar….nu volg ik het helemaal niet meer

 8. Ja, die heeft gewonnen. Vond het wel lachen, maar er waren zoveel acts die ik uiteindelijk beter vond! Maar ja 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.