miniscule semi-recensietjes of: een microselectie van mijn gedachten tijdens rock werchter

Wiz Khalifa
De voor mij onbekende rapper performde de ene hit na de andere: nooit gedacht dat die allemaal van één-en-dezelfde vent waren. Ik vond het best te pruimen. Alleen jammer dat je de hele tijd met inhoudsloze nepwijsheden strooide (“Jullie zijn goede mensen, jullie zijn bereid om hard te werken…” “Je kunt heel veel bereiken! Doe maar gewoon waar je zin in hebt!”)

Gossip
Toegeven: ik had het niet zo op die Beth Ditto, al was het maar om die reclame die steeds op Facebook verschijnt: I’m Beth Ditto and I’m fucking perfect. Hou je mond, niemand is perfect en jij ook niet. Maar omdat we toch aan het wachten waren op Jack White hebben we het maar gekeken en ik vond het stiekem één van de leukste optredens van Werchter. Want: catchy muziek, een zangeres die én fantastisch kan zingen én ook nog eens leuke grapjes maakt. Jammer alleen dat ze net iets te veel grapjes maakte. Te leuk willen zijn is ook een flaw, Beth.

Black Box Revelation
Die zagen er dus nog steeds exact hetzelfde uit als toen ik ze vier jaar geleden op Metropolis zag! Maar toen had die zanger nog geen baard want dat was toen nog niet hip.

Agnes Obel
Agnes, eindelijk treffen wij elkaar. Vorig jaar sliep ik – per ongeluk! – door je optreden op Lowlands heen. Om te beginnen een complimentje: je ziet er live mooier uit dan ik had verwacht. Maar helaas zing je ook mooier. Niet mooier-mooier maar bescheiden-mooier, lievig-mooier. Lelijker was mooier-mooier geweest.

Incubus
Dus dit is die band waar iedereen op de middelbare school altijd naar luisterde. Klinkt niet slecht voor een puberfansband. En live zouden ze toch zo slecht zijn? Nou, daar hoor ik dus ook niets van. Wat heeft die zanger trouwens een goed lichaam, wat voor sport zou hij doen?

Anna Calvi
Anna, absolute godin, heldin, je bent fantastisch. Hoe, hoe verzin je zoiets? Hoe kan het zijn dat die geniale muziek van jou nog nooit eerder door iemand gemaakt is? Waarom ben je zo fucking perfect? (Ja, jij wel)

Die Antwoord
Ik vind deze mensen zo eng. Ik vind alles hier eng. And I like it. Maar ik vind het wel een cool concept, ook al snap ik niet helemaal wat dat concept dan precies is. Het is toch wel een concept? Die mensen zijn toch niet echt zo?

Florence + the machine
Het spijt me, maar het zal nooit meer goed komen tussen Florence en mij. Hoewel ik haar eerste album grijsgedraaid heb, heeft ze sindsdien allemaal dingen gedaan die ik stom vind, zoals een racistische clip maken (ok nee ze zal het wel niet lullig bedoeld hebben maar damn kun je niet nadenken).  Over het concert: was ze stoned of zo? Ik heb nog nooit iemand zo raar horen praten. En veel belangrijker: WAAROM SPRINGT ZE DE HELE TIJD KEIHARD TERWIJL ZE GEEN BH AAN HEEFT DOET DAT GEEN PIJN? Misschien zit ze aan de pijnstillers en voelt ze helemaal niets meer, dat zou veel verklaren. Verder is ze live niet (meer) zo slecht als wordt beweerd. Eigenlijk zong ze best goed. Maar ik vond het toch stom.

Snow Patrol
Hoi Snow Patrol, ik stond heel dichtbij, maar niet omdat ik jullie zo leuk vind, maar omdat we hier al sinds een uur voor Florence stonden zodat we een goed plekje hebben bij de Red Hot Chili Peppers. Ja, dit betekent dat ik zes uur moet staan, en ook zes uur niet naar de wc kan. Dit doe ik niet voor jullie, want ik vind jullie stom. Okee okee, de muziek viel mee. En ik het begin was die zanger best aandoenlijk. Maar daarna werd hij heel erg irritant. Een beetje bij ieder nummer gebaren dat we onze handen in de lucht moeten doen, rot toch op. Zelfs een homoseksueel momentje met Ed Sheeran maakte dat niet goed.

Red Hot Chili Peppers
Mijn eerste gedachte was: heeft die Anthony Kiedis een ziekte onder de leden? Hij zag er zo slecht uit. Mijn tweede gedachte was: nee, want wát een energie had die man. Mijn derde gedachte was: mijn benen doen pijn. En daarna dacht ik niet meer zo veel meer, want ik het te druk met blij zijn.
Ik had niet eens dorst.

18 Comments

Filed under muziek, op stap

18 Responses to miniscule semi-recensietjes of: een microselectie van mijn gedachten tijdens rock werchter

 1. Als je nu ook nog aan zonnebrandcrème gedacht had was het helemaal fijn geweest 😛

 2. Super gaaf zeg dat je daar bent geweest!
  Oh en van Florence & The Machine is dan wel jammer 🙁 Maar Cosmic Love blijft geweldig [a]

 3. Oh, ik vond incubus vroeger ook zo goed! Stiekem luister ik nog steeds liedjes van hun 🙂
  Ooit wil ik ook nog naar rock werchter!

 4. des

  ik ben dus verliefd op anthony kiedis

 5. Ann

  @Des: neeeeeeej ik ben ook verliefd op Anthony Kiedis. Bitchfight = on.

  Ik was er op zondag ook! En redelijk eens met jouw reviews!

  Die Antwoord was bizar, maar wel de moeite om te zien (zij heeft blijkbaar echt zo’n stem, brr). Florence vond ik een troela, met haar zweverig gebrabbel. Snow Patrol was plattekes, oh en het concert van Ed Sheeran was serieus de moeite moest je dat niet gezien hebben! En de Red Hot Chili Peppers = dikke, dikke liefde maal honderd.

  • Nee ik had Ed Sheeran helaas gemist 🙁 Voor de tweede keer alweer! (Op Crossing Border liepen we elkaar ook al mis.)
   (Nee, dat lieg ik, ik had hem toen niet gezien omdat ik hem niet kende, maar in retroperspectief voelt het wel zo). Maar ja, nu stonden we wel goed bij de RHCP, dus het was het toch wel waard! Heb je nog meer gezien?

   • Ann

    Fijn dat je zo goed bij RHCP stond! Wij stonden ergens in de helft van de wei, en ik voelde me net een sardientje, zo geplet, brr.

    We zijn maar één dagje geweest: begonnen met Kitty, Daisy and Lewis, daarna even Die Antwoord, vervolgens volledige concert Ed Sheeran, snel door naar Florence, Snow Patrol en dus RHCP om af te sluiten.

    Oh trouwens! Heeft Florence ‘You’ve Got The Love’ gespeeld in het begin? Clichéliedje, maar wilde het zo graag horen, haha!

 6. Hee Anna Calvi vind ik leuk, nog nooit van gehoord. En wat jammer van Florence, tss 🙁

 7. Kiedis ziet er altijd een beetje ‘off’ uit 🙂
  Wel geweldig optreden, heb fragmenten gehoord!

 8. Super gaaf! Incubus, ik hou echt van Brandon <3. Luister ze nog steeds heel vaak. Ik moest wel super hard lachen om je stuk over Florence, ik heb dus weinig gemist wat dat betreft 😛 en Snow Patrol heb ik zaterdag op Rockin Park gezien, vond er echt niks aan!

 9. Mady

  Lieve Lisa Wat leuk om te lezen! Ik ben nog steeds jaloers op RHCP ookal haat ik alle cd’s na By the way 🙁 Zo te lezen heb je het echt leuk gehad en nu krijg ik echt zo’n festival gevoel! Nog leuke campinganekdotes en herinneringen? Zoals dat jij de tent niet kon vinden en/of een prachtige toeristische route rond de camping maakte?

  • Aaahww dank je wel Madietje 🙂 En sorry dat ik je jaloers maak! En om het festivalgevoel vast te houden moeten we maar op zoek naar een aantal leuke gratis festivals…
   Campingtechnisch ging het dit jaar gelukkig een stuk beter, omdat onze tent helemaal in een hoek bij het hek stond; dan kun je moeilijk verdwalen. Maar wees gerust, ik heb mezelf alsnog een paar keer onlogisch vastgelopen tussen tenten 😉
   De camping was sowieso een stuk kleiner (want er waren echt duizend campings of zo… officieel drie, maar één camping is alsnog verspreid over vijf campings? Raar). Wat ik dit jaar heb geleerd: niet alle festivals zijn gestopt met dixies (echt, Lowlandsgangers mogen zó tevreden zijn), als mensen zeggen: “er zijn wel douches vrij maar daarvan valt de deur steeds open” en jij moet anders nog heel lang wachten, moet je er gewoon ingaan want de kans is groot dat die mensen zich gewoon aanstellen (de deur viel bij mij in tien minuten drie keer open, best te doen) en als je tent bij een hek staat en je hebt uitzicht op het hek van een andere camping, bereid je dan voor op heel veel TMI van mannen die te lui zijn om naar de wc’s te lopen.
   De beste campingandekdote ooit is echter: IK HEB MIJN TENT IN ÉÉN KEER OPGEVOUWEN! Had het niet meer gedaan na Lowlands (oh wacht toen was het mislukt) en ik zat echt zo tegen Tessa op maandagochtend: omg dit gaat echt mislukken waarom zie ik niemand met zo’n tent in de buurt huilen maar toen deed ik het intuïtief gewoon in één keer goed. Terwijl ik het de laatste keer dat ik ‘m aanraakte nog niet kon :’)

 10. Ik vind eigenlijk alles leuk van Florence + the Machines 😛 Leuk geschreven!

 11. Anouk

  oooh, de jaloezie! De lineup van Werchter was zo ontzettend goed! En, mijn complimenten. Ik ben op pinkpop mijn tent wel 10x kwijtgeraakt geloof ik. En dat zelfs terwijl niemand anders zo’n tent heeft als ik! Dus nogmaals: ik ben zeer trots op u!

 12. Euh, en wat vond je van Pearl Jam????

  • Die vond ik wel goed, ze speelden lekker 🙂 Maar omdat ik verder niet zo heel bekend ben met hun muziek en we een kilometer van het podium afstonden, heeft het verder niet zo’n grote indruk op me gemaakt (dat ik dit op internet durf te zetten, zeg!).

Leave a Reply

Your email address will not be published.