ik schrijf ook wel eens een verhaaltje

Vroeger las ik nooit beautyblogs. Het interesseerde me niks, al dat gebazel over de hoeveelheid pigment in een of andere te dure foundation. Had die informatie ook helemaal niet nodig. Ik rockte mijn uniform van onzorgvuldig aangebrachte grijze glittereyeliner al bijna een decennium en vond het wel prima zo.

Maar ja, hoe verder ik afdwaal in de donkere krochten van het internet, hoe meer blogs ik lees waarvan ik voorheen nooit wist dat ze me interesseerden. Zoals beautyblogs, dus. De blogs zelf vind ik nog steeds niet echt leuk, maar de personen erachter vind ik mateloos fascinerend. Vooral die meisjes die een écht grote blog runnen, die gewoon hun huur betalen door make-up uit te proberen, te schrijven over bodylotion en hun dagelijks leven op YouTube te zetten. Dat laatste vind ik nog wel het allerinteressantst. Hoe kun je de hele dag met een camera in je hand lopen zonder compleet door te draaien? Ik bedoel, ik krijg het niet eens voor elkaar om iedere dag een Instagramfoto te plaatsen.

Ook heel boeiend: de devotie van de beautybloglezers. Volgens mij bestaan er geen trouwere fans dan de fans van meisjes die vooral uitblinken in het netjes opdoen van oogschaduw. En ja, ik schaar mezelf ook onder deze door liefde verblinde lezers – als iemand van jullie het waagt om iets onaardigs te zeggen over Essie Button, zullen er fietsbanden lek worden gestoken.

Enige tijd geleden besloot ik mijn fascinatie voor beautybloggers om te zetten in een verhaal voor Killer Magazine. Killer is een (nog steeds redelijk) nieuw tijdschrift waar alles in staat dat je in andere bladen miste. In het nieuwste nummer vind je bijvoorbeeld artikelen over de rare dingen die lesbiennes te horen krijgen van (hopelijk) goed bedoelende hetero’s, wat er gebeurt als je 24 uur lang  op Schiphol probeert te verblijven en een fotoserie met afgedankte matrassen. Klinkt goed, toch? Oh ja, en er staat dus ook een of ander raar verhaal over een beautyblogger in.

Je kunt Killer gratis meegrissen op verschillende plekken in Amsterdam (voor exacte locaties moet je de Killer-Instagram in de gaten houden) maar je kunt het laatste nummer ook gewoon hier online lezen. Kun je die awesome tekening die Kim bij mijn verhaal maakte meteen in kleur bekijken.

Ben erg benieuwd wat jullie van het verhaal vinden! Indien dit iets negatiefs is, mag je het ook zeggen. Ik beloof dat ik je fietsbanden met rust zal laten.

21 Comments

Filed under internet

21 Responses to ik schrijf ook wel eens een verhaaltje

 1. Haha, leuk verhaal in de typische snedige stijl die we van je gewend zijn!
  Herkenbaar ook. Essie Button zie ik haast elke dag op m’n scherm, hoewel ik zo goed als niets van make-up ken.

  • Jeeeeeeej nog een Essie Button fangirl! Wat is jouw- eh, ik bedoel: dankjewel voor het compliment 😉 Grappig dat je de stijl gewend bent, ik had juist het idee dat ik iets totaal anders deed dan op mijn blog, maar kennelijk dus niet!

 2. Heel gaaf, inderdaad echt snedig geschreven! Bijna meer een column dan een verhaal.

  ((sorry sorry maar, is het niet ‘wordt’ in de op één na laatste zin?))

 3. Ik vind beautyblog(ger)s en de trouwe fans ook heel fascinerend. De nieuwste trend die mij is opgevallen in de comments: ‘geen haat’ als de nieuwe ‘ik bedoel het niet verkeerd, maar…’

 4. Haha leuk artikel! En ook een leuk tijdschrift, die kende ik nog niet.

 5. Holy elite slut nail polish, hahahahaha, verzin je dat nou zelf? Hilarisch 😀 Erg leuk stuk 🙂

 6. Haha nice! Heb op downloaden geklikt (wat ik zelden doe sinds ik ooit op een blog op downloaden klikte en het virus ” het paard van troije” (ja echt) zich in mijn harde schijf nestelde. Enfin. Ik deed het hu wel en het ging goed en ik vond het stukje leeeeuk!

  • Haha, dankjewel! Ik snap niet helemaal hoe je dit hebt gedownload (bij mijn weten kun je het alleen online lezen!) maar ik vind het toch leuk om te horen dat je je hiervoor over je downloadangst heen hebt gezet 😀

   • Oh ja oeps, misschien achtte ik het ”laden van de pagina” als downloaden wat natuurlijk nergens op slaat. Achja, ik loop ook alleen maar stage bij de online afdeling van Margriet kuch kuch. DIT MOET IK WETEN.

 7. Mel

  Fijn dat je dit gemaakt hebt, ziet er best goed. Ik zou bepaalde dingen anders doen (maar ik studeer journalistiek dus ben niet te snel tevreden) 🙂 Ik krijg het ook niet voor elkaar om elke dag een foto te posten op instagram 🙂

 8. Lin

  Wat kan jij toch onwijs leuk schrijven!

 9. Youtubers die hun leven vloggen vind ik nog wel leuk om te bekijken (Shaytards, CTFxC etc.) maar beautyblogs/vlogs, daar zul je mij NOOIT vinden.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.