maart: wie ben ik in hemelsnaam

The old Lisa can’t come to the phone, she is … busy. Nee maar echt jongens, ik herken mezelf de laatste tijd niet meer terug. Ik doe ineens allemaal dingen die niet schrijven, werken of trollen op paleo-Facebookpagina’s zijn. En daar ga ik jullie over vertellen in 3, 2, 1 …

… even heeeel snel nog een keer over bodypump

Dat ik tegenwoordig Iemand Die Sport ben, is jullie bekend. Ik zal hier daarom vandaag niet te veel over uitweiden. Ik vermoei de mensen om me heen immers al genoeg met mijn geblaat over m’n gains en m’n macro’s en m’n eiwitpoeder en zo.

Maar oké, oké, één klein voortgangsupdate’tje dan: sinds een paar weken pump ik nog maar 1x per week in plaats van 2x. De andere keer volg ik een klasje dat lijkt op bodypump, maar dan met zwaardere gewichten en minder herhalingen. Dat doe ik eigenlijk vooral omdat de bodypumplessen in het weekend zo druk zijn dat je de kans loopt om per ongeluk iemand de hersens in te slaan met een barbell, maar het is ook gewoon goed om je spieren op verschillende manieren te belasten.

Moet wel zeggen dat het me zwaar valt om nog maar 1x per week te mogen pumpen want ik vind bodypump helemaal ‘t einde. Ik hoor jullie al zeggen, “nou Lisa, je kan toch wel 3x per week sporten,” maar ik probeer een beetje rustig aan te doen met m’n knieën. Na iedere les heb ik namelijk nét wat meer last dan de vorige keer. Ja, echt ontzettend balen. (Ik kijk het nog even aan, en anders ga ik toch maar naar een sportarts of zo)

Hashtag ‘hightea like a fitgirl’ met Julia

World’s worst voguer

Vorige week ging ik voor het eerst voguen. Voor wie geen idee heeft wat dat is: vogue is een dansstijl die is ontstaan in de jaren ’70 in de New Yorkse zwarte en latino gay community (hier een stukje uit Paris is Burning met meer uitleg – de hele documentaire staat trouwens op Netflix en die moet je eigenlijk wel een soort van verplicht kijken).

Voguen is iets wat ik al heel lang wilde doen (sorry als ik nu klink als Vanessa Hudgens), maar ik wist niet dat er plekken in Nederland waren waar mensen dat ook daadwerkelijk deden. (Ik ben niet echt bekend met de hedendaagse partyscène – ik heb het te druk met paleo-Facebookpagina’s trollen.) Eigenlijk kwam ik er onlangs bij toeval achter dat je gewoon voguelessen kan volgen in Amsterdam.

Dus vorige week stond ik in m’n sportlegging klaar voor een lesje vogue femme voor beginners. En eh … dat ging HEEL slecht. Maar echt. Ik heb totaal geen danservaring en kon de pasjes niet onthouden, ging de hele tijd uit de maat en stampte ook nog eens als een olifant door die ruimte als ik probeerde te doen alsof ik over een catwalk liep. En doordat het zo slecht ging, werd ik steeds stijver en droeviger en slechter.

Natuurlijk was het mijn eerste les, natuurlijk had ik niet verwacht dat ik een prijs voor Talent Van Het Decennium zou winnen, maar ik had ook niet verwacht dat het zo ontzettend hopeloos zou voelen. Ik wilde niets liever dan als een slak in mijn huisje kruipen (en dan met huis en al door de grond zakken).

Goeie reden om binnenkort weer te gaan.

– – – – – – – – – – – – – – – – naailes – – – – – – – – – – – – – – – – 

Leren naaien is ook iets wat ik al 500 jaar wil, maar ook hierbij kwam ik er niet op om gewoon zeg maar, ‘naailes Amsterdam’ te googelen en te gáán. Tot vorige week. Wat een daadkracht mensen, ik snap ook niet waar ik het ineens vandaan haal.

Omdat ik nog nooit een naaimachine van dichtbij had gezien, begon ik mijn eerste les met een simpel tasje, een totebag. Nou ja, simpel … ik vond het nog knap ingewikkeld. Er zijn behoorlijk veel stappen nodig om zo’n basic dingetje in elkaar te zetten. Bovendien zit zo’n naaimachine een stuk ingewikkelder in elkaar dan je zou denken. (Maar het ging me een stuk beter af dan voguen, dat wel.)

Ik ga in ieder geval nog wel een paar lessen volgen. Ik wil namelijk heel graag mijn eigen kleren kunnen maken. Denk wel dat ik ongeveer 70 uur bezig zal zijn met één jasje, maar dat houdt me weer van de straat, laten we maar zeggen.

Verder …

Een nieuwe vriendin

… heb ik voor de nationale vrijwilligersdag voor het eerst in mijn leven struiken gesnoeid, op het terrein waar Tims zus woont. Dat was een wonderbaarlijk verslavend klusje, ik kon gewoon niet stoppen met bijpunten. En ik heb de veegmachine bediend om alle met aarde bedekte paden schoon te maken. Dat was leuk, behalve toen ik hem verkeerd had ingesteld en allemaal mest in mijn eigen gezicht veegde.

… ging ik met Laura naar een housewarming van onze niet-bloggende blogvriendin Rosa. Dat was tevens een slaapfeest, want Rosa woont tegenwoordig in MIDDELBURG. Ja, probeer vanuit daar maar eens ‘s avonds nog thuis te komen. Maar het is wel een leuke stad. Niet dat we er veel van hadden gezien, want hoewel Laura en ik extra vroeg kwamen om het centrum te ontdekken, hadden we het zo koud dat we net zo lang in een café onderdoken tot we bij Rosa naar binnen mochten. En daar was had leuk (vooral omdat ik mijn jarenlange droom om Earth Girls Are Easy te kijken eindelijk verwezenlijkte).

… ging ik voor Internationale Vrouwendag naar een soort krakersfeest in Leiden, en van de week naar de Amsterdamse Nacht van de filosofie. Nu klink ik heel geëngageerd & geïnteresseerd, maar eigenlijk ging ik vooral naar dat feest in Leiden omdat een vriendin daar optrad met haar band, en naar de nacht van de filosofie omdat een vriend van mij daar verkleed stond als David Hume (maar het was allebei vet leuk).

… moest ik 974 keer bijna huilen om RuPaul’s Drag Race All Stars 3. Ik wil niet spoileren wat er allemaal gebeurde, dus nu ga ik maar gewoon allemaal kreten neerzetten die je alleen begrijpt als je het hebt gezien: Oh oh oh, arme Kennedy waarom heb je mijn hart gebroken? Ooh-la-la-la-la-la-la c’est bon, c’est bon! Aaaaaaaaaaaaarghhhhhh voor Shangela. (Arme Trixie)

… begon RPDR season 10! En ik vind het geweldig. Ik hou van Yuhua Hamasaka. Maar ik ben ook nog steeds voor Miz Cracker en The Vixen. En toch ook voor Monét X Change. Dit wordt gewoon de top 4, oké? (Al ben ik nog steeds boos dat Monique Heart de eerste aflevering niet had gewonnen want die had echt de beste outfit) (Aquaria bezorgt me trouwens een heuse crisis want HOE kun je al zo cool zijn op je 21ste??? Ik durfde op die leeftijd nog niet eens naar het postkantoor te bellen???)

… heb ik exact 0 afleveringen van Girls gezien. Gênant.

… ben ik begonnen aan seizoen 3 van Love! Love Love!

… gingen Tim en ik The end of the fucking world kijken, maar toen kwamen we er ineens achter dat we hier veel te oud voor waren.

… heb ik The Post-Birthday World van Lionel Shriver gelezen, zodat jullie het niet hoeven doen. Want jezus, wat een dik boek was dat, en zó goed was hij nou ook weer niet. (Het waren eigenlijk twee boeken: 1 over hoe het leven van de hoofdpersoon zou verlopen als ze vreemdging, en 1 over wat er zou gebeuren als ze niet vreemd zou gaan.) Het was best interessant, maar op een gegeven moment ben je er klaar mee. (Ben verder wel fan van Lionel Shriver, We need to talk about Kevin is een van mijn lievelingsboeken ooit en Big Brother is ook heel goed)

… lees ik nu Een klein leven van Hanya Yanagihara. (I know, ben echt de laatste ter wereld die aan dit boek begint, maar beter laat dan nooit.)

April

Ga ik weer Shea Coulée zien (omg) bij The Twisted Circus! En Violet Chachki nog een keertje, en nog wat andere drag queens van RPDR, en Amanda Lepore (!). Z. z. z. veel zin in. Diezelfde zaterdag ga ik bowlen met mijn schoonfamilie, wat wel echt een ramp gaat worden, want ik ben ongeveer net zo goed in bowlen als in voguen. Maar bowlen is minder gênant, want nadat je een bal in de goot hebt gegooid mag je namelijk gewoon weer gaan zitten.

En verder ga ik hopelijk een beetje genieten van het mooie weer want daar is het nu weleens tijd voor.

 

14 Comments

Filed under maandoverzicht

14 Responses to maart: wie ben ik in hemelsnaam

 1. Rosa

  1. Jullie mogen altijd bij mij naar binnen, houd op met die alternative facts.
  2. Hoe heet die andere groepsles? Klinkt bijna nog leuker dan BodyPump.

  • Hahaha JA MAAR DAT WISTEN WIJ NIET WIJ DACHTEN DAT JE ZELF NOG IN DE STAD WAS. Die andere groepsles is trouwens niet van Les Mills, volgens mij is die alleen in onze sportschool, ik app je daar wel even over!

 2. Omg, je hebt echt superveel gedaan met dat voguen en naailes zo trots :O

 3. Ok, wat heb je dit superleuk geschreven. Heerlijk! En ik kan bij voguen alleen maar aan Madonna denken. Als dat alles is, kan ik het ook wel. Soort van. Maar blijkbaar niet? Ik ga even Googlen!

  • Haha aah dank je! Ja klopt, ik kende het vroeger ook alleen van Madonna! In de clip ziet het er inderdaad vrij makkelijk uit, maar dat valt dus vies tegen … (deed zelf trouwens wel een andere stijl)

 4. Haha jee ik had nog nooit van voguen gehoord maar ik ben ook echt een kluns met dansen dus dat komt sowieso niet goed. Het enige waar ik semi goed in was, was een aerobicslesje dat ik maar 1 keer heb gevolgd (kon dan gelukkig ook niet bewijzen dat ik in de tweede les alles alweer vergeten was). Ging af en toe wel de verkeerde kant op, maar over all zat het wel goed denk ik.
  En naailes! Leuk! Ik zou graag zelf bloesjes kunnen maken. Heb zelfs zelf een naaimachine maar ik kan alleen pennenzakjes maken en daar heb ik er ondertussen al genoeg van :p en stof is duur. Maar dus op zich wel een leuke hobby denk ik!

  • Hahaha, als je een pennenzakje kunt maken, kun je waarschijnlijk nog véél meer! Je hebt iig een basis.
   En ben blij dat ik niet de enige kluns ben 😉

 5. Jummie! Ziet er heerlijk uit! 🙂

 6. Wat heb jij een toffe schrijfstijl! Ik wil ook al een eeuwigheid naailessen volgen, vooral omdat het nu toch echt weleens tijd wordt om die opstikpatches op een vest te stikken. Ik hamster ze letterlijk al jaren. En ik heb ‘Een klein leven’ ook nog niet gelezen. Aan de andere kant ben ik gisteren pas aan How I Met Your Mother begonnen, dus het kan altijd erger. :’)

  • Aaah dankjewel! Oh ja, dat moet je dan wel echt doen, is zo zonde als dat in je kast blijft liggen. Als je het doet, vraag je je waarschijnlijk af waarom je nooit eerder bent begonnen 😉 En ik heb How I Met Your Mother dus nog nooit gezien … is het een aanrader?

 7. Nog nooit van Voguen gehoord. Verder is Middelburg best een leuk stadje!

 8. Ellen

  Jeetje Lisa, ik heb even gekeken wat dat Voguen inhoudt, maar dat is SUPER moeilijk om goed te de doen. Volgens mij zouden we allemaal voor gek staan als we dit gingen proberen, die ATTITUDE hebben wij helemaal niet! Ik kan echt niemand in mijn omgeving bedenken die dit wel zou kunnen, dus trek het je niet aan. Ik stond al voor gek bij Zumba, kan je nagaan…..
  En nog even over dat rijbewijs halen: kijk inderdaad naar je moeder, en dan weet je dat een leven ZONDER zelf auto te rijden ook een leven is. Ik ken daarnaast een behoorlijk aantal familieleden die ik niet nader zal noemen, die dan weliswaar hun rijbewijs hebben maar verder ook nooit rijden! Wat dat betreft heb je misschien wel het anti-rijden-gen en ben je erfelijk belast en kun je er DUS niks aan doen. Het is trouwens toch ook verdedigbaar om te zeggen: ik ga het pas doen als het nodig is, voor je werk of zo. Als je het eigenlijk niet wil, doe het dan gewoon lekker niet. Je bent toch geen doorsnee vrouw, dus waarom zou je je nu aanpassen? Je bent gewoon een nog net niet ontdekte, veganistische schrijfster, met spierballen, in zelf gemaakte kleren, zonder rijbewijs! En daar kun je trots op zijn!

  • Hahaha ja misschien heb je gelijk over het voguen. Maar een mens kan zichzelf verrassen! Het lijkt me zo leuk om te kunnen.
   Haha wie zijn dan die familieleden met een rijbewijs die niet rijden?? Zijn dat ook mijn familieleden?? Want ik kan eigenlijk niemand verzinnen behalve mijn moeder. Maar bedankt voor je bemoedigende woorden (al vallen die spierballen nog wel mee, en met die naailessen ben ik ook nog niet heel ver………..) Maar ik WIL het wel echt, ondanks alles, niet omdat het ‘hoort’ maar omdat ik dan gewoon lekker een keer in m’n eentje naar 010 kan zonder dat ik weer in een bus moet omdat ze het spoort aan het verbouwen zijn tussen Gouda en Rotterdam (serieus, dat zijn ze ALTIJD aan het doen).

Leave a Reply

Your email address will not be published.