inspirerende sluikreclame hoop ik dan

Voor dit soort momenten moet je dus altijd haastig vooruit getypte blogs klaar hebben staan, om je lezers de illusie te geven dat je nog vol met je hoofd in de blogwereld zit. Maar eh, daar faal ik nu dus in. Het is geen gebrek aan inspiratie, wel een gebrek aan tijd om het uit te werken. Wat ik ook heb: een werkstuk over Connie Palmen dat afgeschreven wil worden, een feest dat geregeld gaat worden en een opkomende verkoudheid. En en en, een awesome quote van Caitlin Moran:

“As the years went on – and my friends kept persistently not writing novels, or West End musicals, about me – I gradually realised that I’m just not the muse type. Girls like me don’t inspire people.
I’m just not muse material, I finally thought to myself, sadly, on my 18th birthday – looking at a world wholly non-inspired by me. ‘I’m not a princess, I’m not a muse. If I’m going to change the world, it’s not going to be by endorsing a landmine charity in a tiara, or inspiring the next
Revolver. Just “being” me isn’t enough. I’m going to have to do something, instead.'”

Zo. En nu ga ik ook wat doen: koffie zetten. En dan verder met Connie P. Want ik denk ook niet dat ik iemand zo ga inspireren dat diegene dan een huis voor me koopt en dan mijn torenhoge studieschuld afbetaalt omdat ik het updaten van mijn blog verkoos boven het werken voor mijn studie.

In de tussentijd zouden jullie How to be a woman van Caitlin Moran kunnen lezen. Maar misschien moet ik iets meer doen om jullie interesse te prikkelen dan een beetje in het rond bazelen over hoe druk ik het wel niet heb en dan een stukje uit het boek overtypen. Mochten jullie haar uitspraak op zich al inspirerend genoeg vinden: haar kick-ass feministisch handboek is zowel in het Engels als het Nederlands te bestellen.

13 Comments

Filed under metablog, tijdmanagement

13 Responses to inspirerende sluikreclame hoop ik dan

 1. Net als met Heleen van Royen heb ik totaal niets met Conny Palmen.

 2. Die quote is echt goed, haha! Succes met Connie Palmen (is het erg dat ik niet weet wie dat is?)

 3. Wel een hele mooie quote! 🙂 m

 4. Tof citaat 🙂 Hopelijk heb je snel weer tijd om je blogideeën uit te werken!

 5. Ik heb geloof ik ‘de wetten’ van Connie Palmen gelezen en ik vond het geloof ik maar een vermoeiend boek.

  Maar succes ermee!

 6. DES

  als jij (en de Linda magazine) zeggen dat het goed is, ga ik em bestellen.

 7. Haha, dacht ze dat op haar 18e?! Ik vind die quote iets meer deprimerend dan inspirerend…

  • Mm, misschien als je de context kent – ze hoopte namelijk altijd dat haar kunstenaars iets over/door haar zouden schrijven, dat enkel haar ‘zijn’ hen zou inspireren tot grote kunst. Dit is naast een ijdele, ook een vrij nutteloze gedachte. (Hoewel het volgens haar niet alleen om haar eigen ego ging – ook omdat het goed (inspirerend) was voor alle vrouwen om iets te horen over een leuke persoonlijkheid ipv alleen over groupies met droevige ogen). Maar het leven gaat niet om ‘zijn’, maar om iets doen. Niet wachten totdat iemand door jou, of het idee van wat jij bent, iets verhevens schept, maar zelf het heft in hand nemen 🙂

 8. En ondanks dat gebrek aan inspiratie heb je toch weer een leuke blog neergezet 😉 Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.