de beste anti-katertips you’ll ever meet

Weet je waar ik van baal? Dat mij nooit gevraagd wordt of ik nou een paar écht goede tips heb tegen een kater. Want ja, die heb ik zeker. Ik loop maar rond met al die kennis, wachtend tot het moment dat ik het eindelijk met iemand kan delen. Helaas weet ik niet zeker of mijn tips echt werken want het is natuurlijk allemaal puur theoretisch en berust totaal niet op ervaring. Dat ik zoveel verstand van dit onderwerp heb, is puur een gelukkige combinatie van een vrouwenbladenverslaving en gewoon heel veel algemene kennis.
Gelukkig leven we in de 21ste eeuw en geloof ik in maakbaar geluk. Dus, in plaats van dat ik keurig en beleefd wacht tot iemand mij het woord geeft, pleur ik mijn tips lekker het internet op. Lees & leer.

Dingen Die Heel Goed Helpen Tegen Een Kater
1) Groene thee met honing. Omdat groene thee (in tegenstelling tot zwarte thee) ervoor zorgt dat de vochtbalans in je lichaam herstelt. En honing voor de aanvulling van natuurlijke suikers, want die schijn je ook te verliezen als je te veel zuipt. Daarbij is het een goddelijke combinatie, weet ik uit niet-brakke ervaring. En het werkt NOG beter als je honing met walnoten erin hebt. Dat bestaat, ja.

2) Diepvriesfuit. Of het nou lekker is en van de Albert Heijn komt of  het de naar kaaszoutjes smakende variant van de C1000 is: dat doet er niet toe. Je moet fruit eten. En ijskoud fruit verfrist al helemaal. Alleen niet te snel na je hete thee drinken, anders krijg je ook nog eens pijn in je tanden en dan heb je echt helemaal overal pijn.

3) Zet je raam open. Dit is een beetje een flauwe tip maar het werkt wel. Het raam openzetten werkt namelijk tegen alles en vooral tegen dat gevoel alsof je ieder moment kan doodgaan.

Zo, dit waren mijn anti-katertips. Karig? Welnee. Less is more en minder werk. En geef me even door of het heeft geholpen, oké?

 

Nooit meer een blogpost missen? Volg Vijf Koffie Graag op Facebook!

20 Comments

Filed under tips en tricks

20 Responses to de beste anti-katertips you’ll ever meet

 1. Dank u! Zeer handig altijd =] haha

 2. Ik zal ze eens gaan uitproberen 😉

 3. Ik heb nog nooit een echte kater gehad, ben wel vaak brak. En dan heb ik vaak zin in macdonalds. JAKKES!
  Wat bij mij echt helpt tegen brakheid is gewoon gaan sporten ofzo. Zo heerlijk.

 4. Drinken totdat je aangeschoten bent en daarna niet meer. Maar ja, dan moet je wel je eigen grenzen weten 😛

 5. hahaha geweldig! Ik drink nooit, maar mijn vrienden wel, en die kunnen er nogal wat van. Ik ga deze tips lekker onthouden voor hen ;p hahahaha

 6. Als mensen je wel tips tegen katers zouden vragen, zou je toch balen van de reputatie die je dan blijkbaar hebt, denk ik zo…. 😉

 7. Hahaha, je inleiding is echt geweldig, even lekker met de maatschappij op de schop 😛

  Ik weet alleen niet of ik driepvriesfuit zou drinken, op de één of andere manier lijkt me dat raar (en heb ik het gevoel dat je een paar typfoutjes hebt gemaakt :P)
  Over een kleine 7 maanden kan ik wel uitproberen of het ook werkt tegen een Rowwen Hèze-kater (zo eentje met gekneusde ribben)? Andere katers heb ik namelijk nooit.

  • Haha, nu je het zegt. Ik denk dat je de enige bent die het is opgevallen :’)
   En hmm, weet niet. Misschien na afloop een beetje citroensap op je ribben smeren? 😉

 8. Gelukkig hoef ik je tips nooit uit te testen 🙂

 9. SNACKEN! Mijn grote katertip. Wég misselijkheid!

 10. Beste remedie tegen een kater is nog meer bier!

 11. Niet drinken. Dat is mijn tip 😉

 12. Ik heb nooit een kater, maar zal zeker deze tips gebruiken mocht ik er wel ooit eentje hebben.

 13. Ik moest wel lachen bij ‘Zet een raam open’…. xD

 14. des

  ik mis de beste tip:
  een zwaar ontbijt!

 15. Om de zoveel pinten een glas water drinken, zo voorkom je een poes. (of was het nu kater?)

 16. carolien

  Ik drink altijd héél veel water, en een stevige dosis vitamine c, paracetamolletje en idd, frisse lucht!!!

 17. Sjors

  Een sauna nemen dit geeft balans aan je lichaam.
  Alle gif stoffen worden uit gezweten,

Leave a Reply

Your email address will not be published.