positiviteit is niet klaar met mij

Volgens mij probeert het universum me wat duidelijk te maken. Schreef ik in mijn vorige blogpost nog dat ik was gekapt met dat lastige #100happydays-gedoe, gaat Iris me taggen voor 5 reasons why I smile. Nu moet ik alsnog online blij gaan doen.

Nou ja, niets moet, alles mag, het is toch zeker mijn bloedeigen blog – natuurlijk kan ik ook niet meedoen, maar wie ben ik om een teken van het universum te negeren? Bovendien, een beetje geforceerde blijheid kan ik nu wel gebruiken. Ik zou eigenlijk met een vriendin naar een schildercursus gaan, maar dat gaat niet door. In principe vind ik het niet zo erg: ik heb tentamenweek en stiekem kan ik die extra uurtjes meer dan goed gebruiken om wetenschappelijke artikelen over (laat dat duidelijk zijn: over, niet van) literaire snobs te lezen, maar het probleem is dat ik vanochtend al make-up had opgedaan. Nu heb ik mijn poriën dus voor niets laten lijden. Een doodzonde.

Maar goed, verder lacht het leven me toe hoor, en wel hierom:

1) Ik mag vandaag lekker binnen blijven. Ik was graag gaan schilderen, maar ik vermaak me ook prima als ik een dag doorbreng op zo’n zestien vierkante meter.

2) Tim en ik zijn vandaag officieel een jaar samen! We gaan het niet vieren, want we hadden allebei al wat anders te doen (oké, ik nu niet meer, maar goed). Bovendien is een datum niet zo heel interessant aangezien we daarvoor toch al een hele tijd met elkaar hingen. (Dat vind ik altijd zo raar als mensen gaan trouwen – dan zijn ze ineens “twee jaar getrouwd” terwijl ze al vier/negen/drieëntwintig jaar samen zijn! Net alsof je ineens terug bij af bent!) Toch vind ik het een leuk idee dat we nu gewoon een heel jaar kunnen terugtellen. En natuurlijk is het ook superleuk om te beseffen dat iemand het al vier jaargetijden met jou uithoudt. En jij het met diegene.

3) Ik ben eindelijk begonnen aan The Cuckoo’s Calling van J.K. Rowling (oh nee, Robert Galbraith). En het is goed jongens. GOED.

4) Ik zal wel in herhaling vallen, maar: IK BEN ZO BLIJ DAT MIJN TELEFOON TERUG IS OMG IK KAN NU WEER GEWOON TWITTEREN EN GEWOON WEBSITES LADEN IPV DAT HET SCHERM GEWOON WIT BLIJFT EN IK HEB WEER GEWOON EEN SELFIECAMERA EN OMG!

5) De laatste tijd ben ik weer bezig met het schrijven van fictie. Ik was vergeten hoe leuk ik dat vond, verhalen verzinnen en die helemaal optekenen zoals ik dat wil. In het dagelijks leven schrijf ik ontiegelijk veel – niet alleen voor mijn blog maar ook voor mijn werk, Absint en mijn studie – maar dat is allemaal vrij feitelijk en ik vind het superchill om eens alles uit mijn duim te zuigen. Dat geeft zoveel mogelijkheden! Binnenkort publiceert Killer Magazine trouwens een verhaal van mijn hand (met de spannende titel Beautyblogger) en wellicht verschijnt er binnen afzienbare tijd nog wel eens ergens wat. Of niet. Ik blijf in ieder geval lekker doortypen.

Bij de spelregels van 5 reasons why I smile staat dat ik ook nog vijf andere mensen moet taggen. Bij dezen geef ik zonnestraaltjes (oh wacht, dat was een andere positivo-tag) Lennie, Donnie, Laura, R.S. en Femke de nadrukkelijke opdracht om vijf dingen op te schrijven waar ze zo gelukzalig van gaan glimlachen dat ze kramp in hun kaken krijgen.

16 Comments

Filed under leven

16 Responses to positiviteit is niet klaar met mij

 1. “Nu heb ik mijn poriën dus voor niets laten lijden.”

  Haha, dit zou dus echt een gedachte van mij kunnen zijn! :’)
  En wat gaaf, nummer 5 & jouw fictie gepubliceerd! Wel even een linkje plaatsen tegen die tijd hè?

 2. NEE. Ik lach uit principe niet.

 3. Hahahaha alleen al hoe je het neerzet 😉

 4. Oké oké ik zal het doen.

 5. sam

  haha leuk geschreven : ) De blijheid van je telefoon terug hebben kan ik me helemaal voorstellen! toch gefeliciteerd met jullie jaar samen 🙂

 6. Kan geen kwaad toch, even reflecteren op de fijne dingen!

 7. Lol, ik krijg hele wilde ideeen bij een verhaal met de titel ‘Beautyblogger’ dat in een magazine dat Killer heet wordt gepubliceerd. Ik zie nu iets voor me als een beautyblogger die stikt in haar kwast of voor de rest van haar leven blind is omdat de oogschaduw haar ogen definitief dicht geplakt heeft :’) Ik heb vast een te levendige fantasie he? 😉

  En gefeliciteerd met jullie one year anniversary 🙂 Ik mag het over drie weken vieren.

 8. Pingback: esmeralda, een verdwaalde stalker en een beetje privacy aub | vijf koffie graag

 9. Wat krijg ik als ik deze tag doe?

 10. Fictie schrijven is leuk! Ik heb de laatste tijd ook weer ‘s wat (korte) fictie online gegooid uit een map waarin ik gewoon verzinsels die al dan niet af zijn in bewaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.