sinds oudjaar 2001 ben ik maar weinig veranderd

De eerste keer dat ik goede voornemens maakte, was ik 10 jaar en ik schreef ze met gekleurde gelpennen in mijn barbiedagboek. Voornemen nummer uno luidde: ’25 goede voornemens verzinnen’. Daarna volgden voornemens als ‘beter voor konijn zorgen’, ‘beter haar kammen’ en ‘minder huilen’. Inmiddels ben ik meer dan twee keer zo oud, maar mijn zelfverbeteringsillusies heb ik nog lang niet verloren. Omdat mijn gekleurde gelpennen leeg zijn, hierbij mijn goede voornemens voor 2013:

1. Vaker haarmaskers gebruiken, zodat kappers niet meer zo zeuren over dat ik dat moet gaan doen.
2. Een boek per week lezen. (Om me een beetje meer neerlandicus te voelen)
3. Heel veel juicen. Voor de normale mens: kilo’s en kilo’s groente en fruit in een apparaat gooien, zodat je het piepkleine beetje sap dat eruit komt, kunt drinken. Dit voornemen is Heel Belangrijk, al was het maar omdat mijn nieuwe sapcentrifuge mijn halve kamer in beslag neemt.
4. Minder vaak over One Direction praten.
5. Een hele fijne laatste maand in Parijs hebben.
6. Eens een keer 10 kilometer hardlopen. Dat kan ik best, maar ik heb er nooit zin in, omdat dat zoveel tijd kost. Maar goed, ik wil kunnen zeggen dat ik ‘wel eens 10 kilometer loop’, en aangezien ik niet kan liegen moet ik dat dan maar eens gaan doen.
7. Leren liegen.
8. Blogposts vooruit typen die ik in geval van nood en tijdstress online kan gooien (wat een grap, nu komen we dus aan bij bizarre voornemens)
9. Afleren om aan het tweede chocolaatje te denken voordat ik de eerste op heb.
10. Mijn broccoli niet meer laten beschimmelen, en als het toch beschimmelt, gaat er één euro in een speciale broccolispaarvarken, en van dat geld ga ik aan het eind van de maand extra broccoli kopen (bovenop de broccoli die ik sowieso iedere week al koop), waardoor ik nog meer broccoli heb die kan beschimmelen, wat rampzalig zou zijn; dus ik moet het gewoon opeten.
11. Minder huilen.

34 Comments

Filed under voornemens

34 Responses to sinds oudjaar 2001 ben ik maar weinig veranderd

 1. 12. Beschimmeld alleen met een d schrijven als het een voltooid deelwoord is.

  Ik vind nummertje 9 erg geniaal. Misschien kán het zelfs wel, en moest ik dat ook maar eens proberen 😀

  • Ooh sjips ik heb weer eens niet goed nagedacht. Beschimmeld is altijd een voltooid deelwoord, je zin klopt gewoon niet 😛

   • Beschimmeld is niet altijd een voltooid deelwoord. Als iets op het moment zelf beschimmelt, is het met een t.

    • ..en dus geen voltooid deelwoord

     • Jamaar dan schimmelt het toch gewoon? Omg, je moet hier niet te lang over nadenken want dan klinkt alles raar.

     • Nee volgens mij is het wel beschimmelen, omdat er schimmel op komt. Toch? Het gaat schimmelen, dat kan ook… eh… het kan allebei denk ik? Als je zegt: het schimmelt, bedoel je dat het ding zelf schimmelt, en anders dat er schimmel opkomt. Wat uiteindelijk exact hetzelfde is. Behalve in de poëzie ! ! !

     • Euh ik dacht juist: als het schimmelt, komt er schimmel op, en het enige wat kan beschimmelen is de schimmel zelf, namelijk door te zorgen dat iets anders schimmelt. Net als de maan. Die schijnt, maar alleen omdat hij door de zon wordt beschenen. Volg je het nog? 😛

      Ik begin nu sowieso ook overal aan te twijfelen.

    • Haha ik volg je wel, maar ik weet niet of je gelijk hebt 😛 Het klinkt wel heel plausibel maar… aah!

  • Ah jeetje! En dat terwijl ik altijd dacht dat ik maar twee talenten had: snel lezen en werkwoordspelling. 🙁

   Voornemen 12: een nieuw talent ontdekken.

 2. Ahh… ik heb gelijk heimwee naar mijn gekleurde gelpennen. En zin in chocola. Hmpf.

 3. Nu weet ik niet of je nou juist wel heel erg van broccoli houdt (maar geen tijd hebt om het te eten of zin hebt om er iets mee te doen) of het juist heel erg vies vindt (maar toch vindt dat je groente moet eten, maar waarom dan broccoli en niet iets anders?).

  • Ik begrijp dat het verwarrend is 😛 Ik vind broccoli wel lekker, maar het is gewoon zo’n groot ding voor één persoon en het beschimmelt met de snelheid van het licht!

   • Misschien helpt voornemen 13, vaker boodschappen doen en die dan meteen opeten? 😉

    Hoe is het trouwens afgelopen met dat konijn?

    Succes met nummer 5!

    • Goed idee! Of in ieder geval: een beter koelkastmanagement. Meer bakjes, beter bijhouden wanneer iets op is… en als het niet gaat lukken idd meer boodschappen doen, maar beeh, ik haat boodschappen doen. Gelukkig is de broccoli meestal het enige dit ik weg moet gooien 🙂

     Mijn konijn en ik werden dikke vrienden (hij lag altijd op mijn voeten als ik ging computeren, met z’n oren in mijn wijde pijpen, aaah), maar toen hij zes of zeven was kreeg hij torticollis doordat er een hond die de tuin inrende en hebben we hem in moeten laten slapen 🙁

     En bedankt!

 4. Mensen veranderen sowieso niet zoveel, volgens mij.

 5. Leren liegen? Mmm, dat lijkt een beetje vreemd, maar bij nader inzien is het wellicht soms best een handig voornemen 😉 Of niet natuurlijk, dan wordt het alleen maar erger…

 6. Haha leren liegen! Goeie. Minder vaak over One Direction praten lijkt me ook een goede.. ik weet niet waarom ben ik heb echt een grondige aversie tegen springerige jongetjes met make-up op.

 7. hahaha omdat mijn gekleurde pennen leeg zijn, je schrijft zo leuk! En leren liegen? Nummer negen vind ik ook leuk haha

 8. niet over one direction praten in geen goed voornemen!
  haha lisa ik hou van je blogs !!

 9. Nummer zes en zeven. Topcombi. Broccoli is vies.

 10. Nou, ik ben benieuwd of het allemaal gaat lukken!

 11. Succes! Ik mis gekleurde gelpennen….

 12. Je praat half niet zo vaak over One Direction als ik dat doe.
  Doe de broccoli in de koelkast! Dan kan het superlang mee! Nou ja, superlang, langer dan wanneer je het niet doet 😉

  • Zullen we anders samen over One Direction praten? 😀 Wie vind jij de leukste? Wat is jouw lievelingslied? (Oh nee, dit was niet de bedoeling :()
   Enne… natuurlijk leg ik mijn broccoli al in de koelkast, maar het wil nog niet veel helpen.

 13. hahahahaha jouw eerste voornemen, die heb ik ook altijd als ik bij de kapper ben geweest :p zo herkenbaar!

 14. Ik vind 4 wel een goeie, in mijn geval dan over coldplay. Kom er niet over uit gepraat..

  Liefs!

 15. Pingback: bloggende hardlopers, hardlopende bloggers | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.