ich liebe diesen blochs

De Liebster Blog Award wordt gegeven aan blogs met minder dan 200 volgers die in het zonnetje gezet worden.

Wanneer je deze award ontvangt:
– Dank je de gever en plaats je een link op je blog
– Geef je de award door aan 5 andere blogs die minder dan 200 volgers hebben
– Hoop je dat de award met liefde doorgegeven wordt

Ja ja. Het is gebeurd. Zaterdag kwam ik erachter dat ik een award heb ‘gekregen’ van Marah – waarvoor zeer veel dank! Aangezien ik normaal gesproken nooooit word getagd (ja dat is een hint) geef ik deze uiteraard door, en daarom misschien wel met nog meer liefde dan gebruikelijk. En met een beetje pijn omdat ik meer blogs in dit lijstje had willen zetten. Van alles wat ik lees is er sowieso maar eentje die af kon vallen omdat-ie teveel volgers had. (Ik zeg niet wie maar haar naam begint met een L en ik ben het niet).

Nou, hup, hier komen ze:

Ik bewonder Mille Pagine enorm. Haar blog staat in het teken van een betere wereld: wat is er allemaal mis en wat kunnen we hier aan doen? Weinig bloggers laten je zo nadenken over jouw invloed op deze aardbol en nog minder bloggers weten zich zo goed te documenteren, of dragen zulke praktische tips aan.

“Ik schrijf maar gewoon wat, het is niet serieus, ik kan het niet,” heeft mijn collega Fatma wel duizend keer gezegd. Dit is geen valse bescheidenheid, maar wel misplaatste bescheidenheid. Want ze schrijft hartstikke goed. Nadenkend, eerlijk en af en toe flink sarcastisch. Het enige nadeel: mevrouw heeft op dit moment een maand niet geblogd. Maar als jullie haar allemaal gaan followen op bloglovin pakt ze haar oude ritme vast weer snel op!

Het leukste aan Silhouetten in de schemering vind ik de afwisseling tussen Esra’s poëtische teksten en haar meer ironische, grappige verhalen. De verbindende factoren: een vaak keihard einde, een heel scherp oog en immer goed gecomponeerde zinnen. Lezen, allemaal, en snel een beetje!

Eerlijk is eerlijk: ik vind korte verhalen vaak een beetje eh, stom. Maar een kort verhaal was één van de eerste dingen die ik las op de blog van Merel en ik was gelijk verkocht. Want Merel is echt goed. Naast deze verhalen schrijft ze vooral over haar baby. En wederom moet ik iets onaardigs zeggen: over het algemeen moet je uit de buurt blijven van blogs van kersverse moeders. Maar niet bij die van Merel. Zó goed is ze nou.

Volgens mij is de blog van Des voor blogbegrippen gigantisch groot, maar ik ga ‘m toch gewoon noemen. Want ik vind haar briljant. Des is grappig en origineel en ze beheerst het vertellen van verhalen tot in de puntjes. Al is het maar om zinnen als: “Jammer dan voor je, zei ik, dit is een freaking duur Moleskine boekje en die gaan we gebruiken ook.”

P.S. Ik speel een beetje vals maar ik wil Druiventros ook per se noemen. Dus, klik maar! En hebben jullie die van Marah nou al gelezen – haar blog is ook een aanrader!

18 Comments

Filed under internet

18 Responses to ich liebe diesen blochs

 1. Ik ga je aanraders even bekijken! 🙂

 2. Ik ken ze bijna allemaal, bij de andere ga ik even kijken! Maar blog is in het Duits ook gewoon blog hoor 😉

 3. Eva

  Oh leuk, sommige kende ik nog niet, ik ga ze bekijken!

 4. Leuk, ik ga zeker even een kijkje nemen!

 5. Oew, leuk, die blogs ga ik bekijken, al ken ik er al een aantal 🙂

 6. Aaaahw lief lief! Des is inderdaad fantastique!

 7. Ik ben het met je eens over Mille Pagine. Ik lees haar blog altijd met veel plezier 🙂
  En voor de rest ga ik eens browsen!

 8. Ow thanks! Is alleen één ding minder leuk aan, wie moet ik nou taggen en wie niet? 🙁

  • Haha, dat moet je zelf weten? 😛 Als ze maar niet te veel volgers hebben, maar dat is niet zo moeilijk. Of gewoon niemand, als je niet wil 😉

 9. Oooh wat lief! Ik zit hier een beetje te blozen en blij te kijken 😀

 10. Gheh nice! Zal ook eens gaan kijken!

 11. Des

  ja hier nog eentje die zit te blozen!
  wat een megacompliment, dankje.

  (ik vind jouw blog ook heel leuk, en nee, dat zeg ik niet omdat jij mij ook leuk vindt, want volgens mij had ik een tijdje geleden tig reacties bij je achterlaten)
  verder vind ik duiventros ook heel leuk.

 12. Dankjewel! En je hebt gelijk, die moeder blogs vond ik vroeger niet om aan te zien… en toen werd ik er zelf een en het is erg, maar dan gaat er een knop om in je hoofd. Dan wil je er zelf over schrijven. En inderdaad hoop ik het dan op zo’n manier te doen dat er voor anderen nog wat aan is. Gelukkig dat jij niet bent afgehaakt! 😉

 13. Leeeuk 🙂 Alleen die van Fatma ken ik niet, daar ga ik even op kijken.

 14. Ik ben ook wel benieuwt, want ik ken de meeste niet. Wist ook niks af van de Liebster Blog Award maar wel leuk om te weten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.