dingen die ik geleerd heb van de sims 2

Sims is een gevaarlijk spelletje. Zeven jaar geleden speelde ik het continu: ik maakte geen huiswerk, verschoonde het konijnenhok alleen als mijn moeder me dwong en voerde verder ook niet zo veel uit. Deze manie is godzijdank vanzelf over gegaan, maar eens in de zoveel maanden ontdek ik het spel opnieuw. Dan wil ik me op zolder opsluiten en uren achter elkaar virtuele levens leiden.
Als dat gebeurt speel ik het een paar dagen, weken misschien, tot ik het weer een rotspel vind en besluit om nooit meer zo mijn tijd te verspillen.
Gelukkig is Sims, ook al haat ik het af en toe hartgrondig, niet helemaal zonde van mijn kostbare levensmomenten geweest. De volgende dingen had ik nooit geweten als ik dit spel niet had gespeeld:

– Zorg dat je ten alle tijden een goede band met je huisgenoten hebt. Indien Magere Hein je wilt meenemen naar een andere wereld kun je alleen gered worden wanneer er iemand op hetzelfde kavel is die een beetje van je houdt. Hebben jij en mama maar een relatiescore van 30%, is het einde verhaal.

– Ben je een alleenstaande man met kinderwens? Je kunt natuurlijk een kind adopteren, maar veel handiger i.v.m. zwangerschapsverlof: laat je gewoon ontvoeren door aliens. Je komt gegarandeerd zwanger terug.
Hierbij meteen een waarschuwing: ben je man en heb je geen kinderwens, zorg dat je niet ‘s nachts door een telescoop staart. Voor je het weet ben je zwanger.

– Universitair docenten kun je na college gewoon bellen en dan ga je een beetje kletsen en als ze ophangen bel je gewoon opnieuw tot jullie vrienden zijn en dan krijg je een hoger cijfer. That’s all. Dit is sowieso een slimme manier om vrienden te maken: zelfs al hebben jullie nog zo’n hekel aan elkaar, GEWOON BLIJVEN BELLEN EN KLETSEN. Ook als ze net opgehangen hebben. Succes gegarandeerd!

– Er zijn maar drie vakantiebestemmingen die er werkelijk toe doen: het bos, het strand en Japan.

– Brand in de keuken of verdwenen zwembadtrappetjes gevaarlijk? Vergeet het. Wat je echt moet vermijden is het wonen op een kerkhof (i.v.m. geesten die je letterlijk dood laten schrikken) en het naar de wolken staren (i.v.m. regelmatig neerstortende UFO’s).

– Hoe meer vrienden je hebt, hoe meer taken je andere personen kunt laten doen. Bijvoorbeeld je paper schrijven, of de wc schoonmaken, of een andere sim pesten. Deze personen hoef je niet eens te kennen, als je zelf maar weet dat je vrienden achter je staan. Handig!

– Over vrienden gesproken: hecht daar verder niet zo veel waarde aan. Zij onthouden niets van wat er zich in jouw leven afspeelt. Geslaagd voor de universiteit, getrouwd of zelfs gestorven? Zelfs al zijn ze overal bij, er blijft niets van opgeslagen in hun geheugen. Je vader die wellicht niet eens in hetzelfde huis woont en die nooit wat meemaakt, of je halfzus die je niet eens mag, die herinneren zich daarentegen iedere stap die je zet. Zelfs al hebben jullie elkaar nog nooit ontmoet.

Nog toevoegingen, iemand?

28 Comments

Filed under rare wereld

28 Responses to dingen die ik geleerd heb van de sims 2

 1. Jezusje

  geniaal en waar
  xxxx

 2. Ik ben ooit overgestapt op de Sims 3, maar ik heb me nooit echt over het ontbreken van de ufo’s heen kunnen zetten. Ze hebben wel vampiers, maar hallo, als ik met vampiers te maken wil hebben ga ik wel Twilight lezen.

 3. Oh de Sims, het is toch eigenlijk wel een fijn spelletje!

 4. Haha geniaal! Ik hield zo hard van The Sims. Als ik dat spel hier nog had, zou ik geen leven meer hebben.

 5. Hahaha, ik dacht dat mijn rollercoaster tycoon-verslaving erg was. :’)

  • Die verslaving had ik ook wel… maar ik leerde daar nooit zo veel van! 😉

   • Hoezo, rct is ook heel leerzaam, zo zie je bijvoorbeeld dat je remmen moet bouwen om een achtbaan niet te laten ontploffen, poppetjes niet meer misselijk zijn als je ze tien seconden in een huisje zet met een ehbo-tekentje erop en je vandalen ongestraft onder de grond kunt laten verdwijnen. En je leert ook nog het geluid van een eendje als je erop klikt.

 6. Haha geweldig. Goed om te weten dit 😛 Ik krijg bijna zin om het weer te spelen, maar dat mag nieeeeeeeeet (genoeg dingen te doen voor school enzo).

 7. Hahaha ‘ GEWOON BLIJVEN BELLEN EN KLETSEN. Ook als ze net opgehangen hebben. Succes gegarandeerd!’ ja, dat is frappant he? 😛

  Je bedoelt trouwens een obsessie denk ik, en geen manie? Want wat je omschrijft is het tegenovergestelde van een manische episode :p

 8. Oh, ik mis de Sims soms wel een beetje. Ik heb alleen geen computer, en het schijnt heel slecht te zijn voor een laptop om daar sims op te willen spelen. Oh, en ik heb het verkocht.

  Nog een levensles: Het leger is voor domme mensen. Als je een onvoldoende staat op school wordt je vanzelf opgehaald namelijk. (Maar dat is volgens mij uit de Sims 1.)

  • Hahaha ja, die is goed! Mijn favoriete dochter Liselore is ook een keer weggehaald bij de sims 1 🙁 Huilen was dat!

  • Ik speel de Sims 3 op mijn ‘studentenlaptop’ (aldus de folder)! Kan dus prima! Sims 3 doet het hier zelfs niet eens op de pc omdat de videokaart te oud is (?) terwijl mijn laptop wel helemaal up-to-date is en alles.
   En je kan ‘t ook gewoon downloaden ipv kopen (ssssht, mag niet!) maar ik sta niet in voor de gevolgen van zo’n mislukte download!

   Levensles uit de Sims 1: van zoenen krijg je kinderen. Je wordt niet zwanger, nee, er komt een baby PLUS wiegje uit de lucht vallen. Hoppa!

   • Oh ja haha, dat is waar ook! Maar soms ook al van flirten, als je elkaar al heel lang kent.
    Ik installeer Sims voor mijn eigen veiligheid maar niet op m’n laptop. 😛

 9. Ik was altijd veel te druk met bouwen dan het letten op Sims. En dan vergat ik de pauzeknop wel eens in te drukken, dus liepen ze gewoon weg, of kwamen om van honger, vielen in het water (zonder trapje idd) etc…

 10. Hihi, heerlijk spel! Al heb ik alleen maar op sims één gespeeld. Wat heb ik nog geleerd? Nooit vuurwerk afschieten in de buurt van bosjes, nooit naar het toilet gaan vijf minuten voor je wordt opgehaald door je werk, want sommige ventjes zitten gegarandeerd 40 minuten op de pot waardoor ze hun auto missen (ook al blijft die een uur wachten)…

 11. Samen met Roller Coaster Tycoon vervloek ik deze zeer verslavende en social-life moordende spelletjes.

 12. Haha wat leuk! Ik heb de Sims 2 ook zo lang gespeeld. En het is zo herkenbaar: als je eenmaal weer begint te spelen, dan kun je er hele dagen mee doorgaan. Ik zit nu weer in de afkickfase (duurt inmiddels al een jaar).

 13. Hahahaahaha heel mooi dit! Ik had The Sims noobenversie (nee grapje, gewoon The Sims 1), en daar zaten niet zoveel snufjes op. Maar ik heb al genoeg baby’s laten worden opgehaald door de kinderbescherming, en er zijn al genoeg moeders opgehaald door Magere Hein.

 14. Grote kans dat ik over een paar uurtjes aan de sims zit!

 15. Oef, ik was een die hard The Sims fan, ook tot grote wanhoop van m’n ouders 😛 The Sims 3 heb ik nooit gespeeld, daar ga ik wijselijk nooit aan beginnen 😉

 16. Ah dus dat doe ik verkeerd. Telefonisch stalken maar eens activeren hier. xD :p

 17. Wat een levenslessen! Gelukkig heb je ze hier opgeschreven, anders had ik ze nooit geweten. Ik was/ben namelijk Rollercoaster Tycoon verslaafde (geweest) 😛

 18. Geweldig! Ik was altijd zo gek op de sims!!

 19. Ohh i lufff the sims. Tegenwoordig doe ik Sims 3 maar die haalt het niet bij deel 2 hoor!

 20. Maren

  Lisa ik wil je alleen even laten weten dat ik je blog nog steeds trouw lees, haha. Mijn held! Owja, Sims Rules!

 21. die tweede ga ik even onthouden hoor. Wel zo handig

Leave a Reply

Your email address will not be published.