het to do-meisje

Soms (bijna iedere dag) verlang ik terug naar de tijd dat ik me hartstochtelijk kon vervelen, dat ik nergens zin in had en niet wist wat ik met mijn tijd aanmoest. Momenteel wil ik alles tegelijk, maar voor alles is niet genoeg tijd. Sterker nog: ik heb niet eens tijd voor één ding.

Niet omdat ik nog zo veel te doen heb voor morgen, dat is mijn probleem niet – het is het werk van gisteren dat aan mijn broek hangt. Mailtjes die ik nog moest sturen, opdrachten die ik moest inleveren, recensies die ik moest schrijven en vragen die ik moest stellen… het belemmert mij in mijn onbekommerd vervelen.

Als ik vrij ben maak ik soms een lijstje met achterstallige klusjes en werk ze een voor een af. Aan het eind van de dag is dit lijstje nooit helemaal doorgekrast. Frustrerend. Daarom werk ik liever vooruit als ik tijd over heb – klaar zijn voor volgende week geeft net iets meer voldoening dan voor vorige week.

Gelukkig ben ik niet de enige die hier last van heeft. Ik ken niemand die op schema loopt, iedereen zit met een berg zooi. Nu kunnen de meeste mensen zich beter voor hun to do-dwang afsluiten dan ik, but still: achtervolgt worden is voor niemand leuk.

Daarom stel ik voor dat we, als een soort wintertijd maar dan eenmalig, de kalender één weekje terug zetten. Dat het vandaag weer 26 maart is, zeg maar. In deze week werken we zes dagen keihard aan onze mailbox, de lekkende dakgoot en aan de overassertieve buurvrouw die we een jaar geleden al hadden moeten zeggen ons met rust te laten. En de zevende dag? Dan rusten wij niet, maar werken we alvast aan het werk van morgen. Zodat we daarna de tijd hebben om ons lekker te vervelen.

5 Comments

Filed under de ongemakken des levens, tijdmanagement

5 Responses to het to do-meisje

  1. Ik kan me helemaal vinden in je verhaal! 🙂

  2. Ah wat ben ik voor! Een week terug in de tijd en ik kan ervoor zorgen dat alle samenvattingen gemaakt zijn en alles in mijn kleine hoofdje is gestampt voor de tentamens. Wanneer ontdekken de wetenschappers eens hoe we terug kunnen gaan in de tijd?

  3. Back to the future galore!
    Overigens ben ik een meester in het uitstellen en weet van mezelf dat ik het beste presteer onder druk. Bij mij gaan al die to do dingen dus binnen twee uur op het aller-allerlaatste moment. Dat levert weleens grappige dialogen bij de C1000 om de hoek op: vijf voor acht: “Ja maar, jullie zijn toch tot acht uur open? Mag ik alsje-alsje-alsjeblieft nog even naar binnen om sigaretten en eten te halen?” Nadat ik al de hele dag besloot dat ik te lui ben om die twee minuten te lopen. To do lijstjes en rustdagen zijn bollocks. Ik vind inmiddels dat je dingen pas moet doen als je er zin in hebt of wanneer het echt moet. 😉

  4. Herkenbaar…
    En geniale laatste alinea!

Leave a Reply

Your email address will not be published.