enkele overpeinzingen naar aanleiding van het voor de tweede keer verliezen van mijn ov-chipkaart

1. Wat heb ik in godsnaam aan het financiële reddingsplan dat ik vorig weekend voor mijn bankrekening heb gemaakt als ik al mijn geld toch aan het OV moet uitgeven? In de komende week besteed ik meer geld aan openbaar vervoer dan ik het afgelopen half jaar aan kleding heb uitgegeven. Nu kan ik net zo goed niet stoppen met overmatig koffie drinken of achterlijk veel groente kopen bij de Albert Heijn. Failliet ga ik toch wel.

2. Mijn anonimiteit ben ik al lang geleden verloren. Wie mijn naam kent vindt mijn Twitter, mijn Facebook, mijn blog. Wie mijn OV-chipkaart vindt, vindt mij. Er staat zelfs een e-mailadres op deze blog, dus in contact komen met de enige echte Lisa van Campenhout was nog nooit zo makkelijk. En toch is er niemand die zelfs ook maar tweet “Goh, ik heb je kaart gevonden, ik leg hem nu onder een bloempot in Amsterdam-Zuidoost, zie zelf maar of je ‘m kan vinden, de mazzel”.

3. Wat mij brengt op het volgende punt: waarom staat er zo’n lelijke foto op die kaart? Dit is geen aanstellerij, iedereen schrikt zich altijd een hoedje als-ie die foto zit. Ik zie eruit als een zielig varkentje. Bij de douane in Thailand werd ik bijna niet doorgelaten, true story. Het is allemaal de schuld van de fotograaf: als er een enorm lekker wijf op de foto had gestaan hadden ze vast wel de moeite gedaan om een private message via Facebook te sturen.

3. GODVERDOMME IK MOET OVER ANDERHALVE WEEK NAAR EINDHOVEN BETER IS DIE KAART ER DANG

13 Comments

Filed under de ongemakken des levens

13 Responses to enkele overpeinzingen naar aanleiding van het voor de tweede keer verliezen van mijn ov-chipkaart

  1. Jaap vindt het grappig dat je in je woede een G aan “DAN” hebt toegevoegd. Je voornaam staat overigens niet op je OV-chipkaart trouwens, so that could be a reason. (Niet om je idealistische gedachtestroom te breken.)

    • Die Jaap heeft helemaal gelijk. Maar goed, ter mijn verdediging kunnen we aanroepen dat ik dit niet heb kunnen controleren omdat mijn OV-chipkaart dus kwijt is. Niet dat ik een verdediging nodig heb. Maar toch.

  2. Haha. Maar goed dat je er nog met zoveel humor over kunt schrijven.
    En ook haha@Jaap
    Ps. met je nummering is ook iets mis gegaan 😛

  3. Pingback: wat ik heb geleerd van 10 jaar bloggen | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.