bijna echt is helemaal echt

Bijna echt - Lisa van Campenhout

Kijk hier: een boek! Met mijn naam erop! En de titel die ik in mijn vorige blogpost heb genoemd! Dan moet het toch wel echt zijn, nietwaar?

As we speak ben ik nog druk bezig met het verwerken van de feedback van mijn redacteur. Het is goed te doen (hoef er gelukkig geen hele verhaallijnen of personages uit te slopen) maar alsnog wel veel werk om alles goed en kloppend te houden. Dus ik ben voorlopig nog niet klaar, maar: je kunt Bijna echt wel alvast pre-orderen!

Maar hoe doe ik dat dan, Lisa?

Dat kan op verschillende manieren. Je kunt naar de boekwinkel bij jou op de hoek lopen en vragen of je hem alvast kunt reserveren (zij zoeken hem dan voor je op in het systeem). Het kan ook online. Bijvoorbeeld bij …

… Bol.com: https://www.bol.com/nl/p/bijna-echt/9200000131488423/?referrer=socialshare_pdp_www…

… Scheltema: https://www.scheltema.nl/boek/?authortitle=lisa-van-campenhout/bijna-echt–9789463491990

… of Donner: https://www.donner.nl/bijna-echt/lisa-van-campenhout/9789463491990

Als je hiervoor geen tijd/geld/zin hebt: no hard feelings! Maarrr, als het even kan zou ik het wel heel leuk vinden. Boeken vooraf bestellen is namelijk goed voor de boekverkoop, omdat het verkopers laat zien dat er interesse is in een boek. En daardoor gaan ze weer meer inkopen. En daardoor krijgt die enorme stapel een mooiere plek in de boekwinkel/op de website en kunnen nog meer mensen het kopen en dan wordt het zoveel verkocht dat er deze zomer tóch nog weer een nieuwe aflevering van De Wereld Draai Door worden gemaakt, speciaal om Bijna echt als boek van de week te kronen (stel ik me zo voor).

Bijna echt staat trouwens ook al op Goodreads en Hebban! Zo cool! Als je hierop actief bent en mijn boek wil lezen (of je nou gepreorderd hebt of niet), zou je hem dan op ‘wil ik lezen’ zetten? Dat helpt andere potentiële lezers om het boek sneller te vinden. Hier is de Bijna echt-pagina van Goodreads, en hier vind je hem op Hebban.

Over lezen gesproken

Iets anders leuks: op Literair Vragenvuur staat een interview met mij online! Het gaat over mijn favoriete boeken, waarom Renate Dorrestein van mij een feminist heeft gemaakt en waarom ik boos ben op de schrijver van Into the wild, maar ook over mijn blog én over Bijna echt. Je leest het interview hier.

En dan nog even iets heel anders …

Ik zou het bijna vergeten nu ik continu mijn eigen bol.com-pagina zit te refreshen (niet dat er ooit iets verandert, maar het is gewoon leuk om hem steeds opnieuw te zien laden), maar ik heb anderhalve week terug ook nog rijexamen gedaan.

EN JA IK HEB MIJN RIJBEWIJS GEHAALD!

Het is gewoon gelukt! In één keer! Ik had het hier nog helemaal niet verteld omdat ik eigenlijk een langere blogpost erover wil schrijven, aangezien het halen van mijn rijbewijs toch veel voeten in de aarde heeft gehad: om precies te zijn 162 rijlessen en echt een geldbedrag dat ik niet durf te noemen omdat het gewoonweg choquerend is. Maar ik vind het toch belangrijk om te delen, al was het maar om mensen die ook niet zo vlot zijn gerust te stellen. Als ik googelde op ‘meer dan 100 rijlessen’ kwam ik alleen maar op van die Fok.nl-achtige fora vol berichten als ik heb nu bijna 30 lessen gehad en mn rijleraar laat me nog steeds niet afrijden :S als het aan hem ligt doe ik straks meer dan 100 rijlessen >:( >:( >:( en dat was vrij deprimerend als iemand die iedere paar maanden opnieuw de 30 aantikte.

Gisteren heb voor het eerst in een Greenwheels gereden: een ritje van ons huis in de Indische Buurt naar het huis van Tims ouders in de Kinkerbuurt (heen over de ring want ik vind de snelweg minder eng, terug door de stad heen). Ik was echt doods- en doodsbang. wel flauw was, want inmiddels heb ik zoveel uur in de lesauto gezeten dat ik ongeveer evenveel rijervaring heb als Tim, en die heeft al 13 jaar zijn rijbewijs.

Maar het ging goed! Oké, ik heb de auto 27 keer af laten slaan, maar dat is ook niet zo raar als je bent gewend om in een diesel te rijden en nu ineens in een bezine-auto gaat (gas geven tijdens het parkeren voelt HEEL onnatuurlijk). En ik vergat vaak te schakelen, omdat ik normaal altijd schakelde op gehoor: de auto van mijn rijleraar was altijd vrij vocaal over zijn/haar behoeftes, en die Greenwheelsauto’s zijn hartstikke nieuw en erg stil. (En klein, trouwens. Het was net alsof ik in een speelgoedauto reed.)

Maar we hebben het overleefd, en alle fietsers van Amsterdam ook.

Wat een hoogtepunten in zo’n korte periode. Het is bijna niet te doen!

21 Comments

Filed under lisa schrijft een boek

21 Responses to bijna echt is helemaal echt

 1. Gefeliciteerd met je rijbewijs! Wat zal dat een opluchting zijn. Ook voor de fietsers van Amsterdam die je eerste rit hebben overleefd 😉 Ik heb de kosten van mijn rijbewijs nooit durven berekenen en ben 3x gezakt. Achteraf vergeet je het vanzelf. Hoewel… Ruim 10 jaar na dato kan ik nog steeds passioneel meepraten over het onderwerp rijles? In other news: ik heb je boek gepre-orderd.

  • Dankjewel voor je preorder 😀 Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt! Haha het viel me altijd op hoe enthousiast iedereen over rijbewijzen praatte, ook als ze ze al jaaaren een rijbewijs hadden. Kennelijk blijft het je gewoon altijd bij.

 2. OMG, hoe episch is dat! Superspannend dat je boek (JE BOEK!) binnenkort gewoon gedrukt in je handen ligt.

  En ook heel erg gefeliciteerd met je rijbewijs! Ik moest ook echt enorm wennen aan benzine-auto’s toen. Ik weet het ook maar aan de bijna 100 uur die ik toen al in een dieselauto had doorgebracht.

 3. Zo supergoed allebei!

 4. Oh bah, automatisch aanvullen zet m’n volledig naam in dat veld, gruwel.
  Maar goed toch gefeliciteerd met alles!

 5. Super gefeliciteerd! Ik heb eventjes gespiekt op de pagina van Goodreads van je boek voor de omschrijving en alles, want ik ben een lezer. Ik denk wel dat ik hem ga bestellen, ik weet alleen nog niet of het pre-order zal zijn. Heeft overigens niks met jou of het boek te maken trouwens 😉

 6. LP

  Nogmaals van harte gefeliciteerd met je rijbewijs! \o/ Ik heb je boek gepreordered, ben heel benieuwd!

 7. Gedaan en gedaan (19 JUNI PAS?! ;)) Ik moest wel zowel het wachtwoord van mijn bol.com account als van mijn goodreads account opnieuw instellen, maar dat mag de pret niet drukken.

  En gefeliciteerd met je rijbewijs!! YAHOOOO

 8. Aaah gefeliciteerd met je rijbewijs!!! En met je boek ook, wat cool! Ga nu je interview op literair vragenvuur lezen. Geniet van de dingen-gaan-goed rush!

 9. Gefeliciteerd met het behalen van je rijbewijs! Ik ben zo blij voor je dat het je gelukt is.
  Super gaaf om je boek zo online te zien staan. Ik ga hem van het weekend even pre-orderen! De buitenkant is in ieder geval al erg mooi.

 10. Wat een mooie kaft! Ik ben nieuwsgierig! Over je rijlessen, je kan ook 30 lessen nemen en 3 keer zakken toch? Ik ben gestopt met tellen bij 100 en ben ook nog van leraar verandert. Gefelici met boek en papiertje!

  • Dankjewel! 😀 Leuk om te horen dat je er nieuwsgierig van wordt. En ja, dat is waar, ik ben blij dat mij al die afrijdstress bespaart is gebleven.

 11. Pingback: Maart – Avonlou

 12. Pingback: jan in de lachspiegel, of: even over rupaul's drag race - vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.