lisa en het dubieuze doktersadvies

Zelden was ik zo teleurgesteld als toen de huisarts me de uitslagen van mijn bloedonderzoek vertelde. “Je waarden zijn perfect,” zei hij en keek erbij alsof hij nog nooit in zijn leven iemand had ontmoet die zo gezond was. Hij vertelde me dat mijn continue vermoeidheid en bijna chronische verkoudheid kwamen door te veel stress en te weinig slaap. Meer rust en meer sport, was zijn advies.

Niet dat ik had gewild dat ik een ernstige ziekte had, maar stiekem hoopte ik  op een onschuldig maar aantoonbaar tekort aan vitamine B, of een ander probleem dat verholpen kon worden door pilletjes van de HEMA en misschien wat honingthee. ‘Meer slapen’ en ‘meer sporten’ en ‘minder stress’ zijn abstracte begrippen die al sinds de basisschool feitelijk onmogelijk zijn.

Het is nu bijna twee maanden geleden dat ik gezond ben verklaard. Het leven volgens doktersadvies gaat nog niet helemaal vlekkeloos. Én slapen én sporten én ook nog eens mijn huiswerk afkrijgen? Onmogelijk. Desalniettemin doe ik hard mijn best. Eigenlijk krijg ik  van dit streven alleen maar nog meer last van slapeloze nachten door niet gehaalde doelen (want: veel te laat naar bed omdat ik per se wilde hardlopen terwijl ik nog taalbomen moest tekenen), maar vreemd genoeg ben ik sinds het bezoek bij de huisarts niet meer ziek geweest.

Ach. Zo lang ik gezond niet verkouden ben vind ik het prima.

20 Comments

Filed under de ongemakken des levens, tijdmanagement

20 Responses to lisa en het dubieuze doktersadvies

 1. Dusss maarrr wanneer had je voor het laatst een paar dagen echt vrijvrij? Zonder dat iemand iets hoefde, zonder dat iemand iets moest. Anders is het wellicht een idee dat eens “in te plannen”. En dat klinkt bijna net zo ironisch als die ene tag die bij dit bericht hoort!

 2. Vitamine B ja. Dat is minder onschuldig dan het klinkt. Al heeft het (voor zover ik weet) vrij weinig met chronische verkoudheid te maken. Ben je niet allergisch voor het een of ander? Hooikoorts?

  • Nee, helaas. Daar ben ik ook op getest, maar ik ben nergens allergisch voor. En over dat vitamine B-tekort; ik zei maar wat, het had ook vitamine A kunnen zijn, of Z 😉

   • Dat dacht ik al, anders had je vast specifiek genoemd welke vitamine B 😛

    En dat je al op allergiën getest was had ik natuurlijk kunnen weten (als ik er aan denk moet een dokter er zéker aan denken :D)

    • Haha, nou ja, je weet het niet! Dokters kunnen ook fouten maken 😉
     Trouwens, ik kan al bijna een week niet reageren op je blog 🙁 Mijn reacties verschijnen gewoon niet. Ben trouwens wel bang dat je er ineens zes tegelijk hebt, allemaal van verschillende dagen maar met ongeveer dezelfde inhoud, lekker spontaan 😛

     • Ja ik weet het, ik zie je reacties soms wel soms niet, hetzelfde geldt voor mijn eigen reacties én nieuwe berichten. Echt niet grappig meer. Eigenlijk de druppel die de emmer doet overlopen, ik denk dat ik ga verhuizen. (Ofja, druppel? Zeg maar: ijskoude plens)

 3. sophie

  Hihi leuk lisa

 4. LOU

  Het beste medicijn is een goede planning, volgens mij.

 5. Anouk

  HAHA! prettig is dat, van die dokters. Zij met hun jarenlange studies zouden toch juist moeten weten dat studie en genoeg slaap krijgen en voldoende sporten niet samen gaat!

 6. Ik weet dat het een oud berichtje is, maar over die vitamines: dan had het B12 moeten zijn. 😀 Maar wees toch maar blij dat je dat niet hebt, soms moet dat opgelost worden met injecties, daar ben je vast niet zo van

  • Ah, een dokter in de zaal! 😉 Bedankt voor de informatie. Vitamine B12-tekort zou nog een soort van logisch zijn omdat ik geen vlees eet, maar volgens uitslag bleek ik dat gelukkig toch genoeg gecompenseerd te hebben.
   En die naald in mijn arm voor het bloedonderzoek was wel weer genoeg ja 😛

 7. Pingback: verslaafd zijn is niet goed, nooit | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.