een lesje nederigheid

Vandaag heb ik voor het eerst sinds zes dagen weer kunnen douchen. De problemen begonnen zaterdagochtend, toen ik merkte dat het water niet echt warm wilde worden. Daar maakte ik me toen niet weinig zorgen over; het gebeurt wel vaker en is meestal na een halve dag weer over.

Nadat ik bibberend uit de douche kwam, ging ik verder met mijn dag, zonder erbij stil te staan dat deze douche wel eens de laatste in een lange tijd zou kunnen worden. Toen ‘s avonds bleek dat het water inmiddels kouder was dan de melk in mijn koelkast, werd ik wel wat nerveus. Het was nog een heleboel uur weekend en in het weekend wordt nooit zoveel gemaakt (nu we het daarover hebben, ik heb twee keer kortsluiting gehad op VRIJDAGAVOND. Dat is dan mooi je eigen probleem. Dat heeft wel zijn voordelen, de meterkast heeft inmiddels geen geheimen meer voor me).

Zondagochtend en geen warm water te bekennen. En ik ging dus níet onder een ijskoude douche staan. Dat zal best gezond zijn enzo, maar niet als de verwarming óók niet werkt. Vijf minuten kou zou ik misschien nog wel aankunnen, maar daarna zou het alsnog  een dag kosten om weer warm te worden, dus nee. In plaats daarvan heb ik de waterkoker maar aangezet. Het is verbazend hoeveel je kunt doen met 1,5 liter gekookt plus wat koud water, als je tenminste niet probeert om je haar te wassen.

Het werd maandag en de beheerders vertelden ons dat ze ‘ermee bezig’ waren, maar geen resultaat. De Facebookgroep van onze residence stond vol met berichten als “Nog steeds geen warm water…” en in de lift werden boze briefjes en tekeningen van wanhopige gezichten gehangen, waar anderen dan weer goedkeurende opmerkingen bijschreven. Ik vond het wel iets hebben, al praatten we verder nog steeds niet met elkaar.

Na drie dagen met vet haar rondgelopen te hebben, kon ik het niet meer aan en ben op mijn knieën in de badkamer gaan zitten om mijn haar te wassen met 1,5L+. Hoewel mijn haar de volgende dag wel gefrituurd leek, was het niet meer vies.

Gisteren kwam er eindelijk weer warm water uit de kraan. Toen ik naar de administratie fietste om mijn huur te betalen, vroeg de medewerkster:
“En, doet alles het weer?”
“Volgens mij niet helemaal,” zei ik, “Het water wel, maar de verwarming werkte al niet zo goed voor dat gedoe met het water.”
“De verwarming doet het wel, alles is gecontroleerd,” besliste de vrouw.
“Okee,” antwoordde ik nederig.

23 Comments

Filed under de ongemakken des levens

23 Responses to een lesje nederigheid

 1. Dat heb ik gelukkig nog nooit meegemaakt, ik hou van warm douchen! Gelukkig heb je weer warm water. Hopen dat de verwarming het ook snel weer doet! Niet zo handig in de bijna-winter, brr.. Wel een goed excuus om lekkere dikke truien te gaan shoppen 😉

  • Mmja, de verwarming doet het dus nog steeds niet. 🙁 Nu is het niet zo heel koud, omdat die het op de gang en in mijn halletje en overal om me heen (de muren zijn heel dun) het wel doen, maar het is niet okee nee!

 2. Haha, ik douche sowieso al bijna koud, maar dit gaat zelfs mij te ver, een beetje warm water is wel zo prettig 😛

 3. Oh dat lijkt me wel echt erg, zo lang niet douchen! Gelukkig deed de waterkoker het nog ja 🙂

 4. Haha, zoiets hadden wij twee weken geleden ook… toen zat er iets in de afvoer ofzo, dus konden we vier dagen niets weggooien qua water; dus toen maar alles door de wc gespoeld met afwaswater, en maar boven een teiltje haren wassen inderdaad 😉 Wat was ik blij met de eerste douche daarna!

 5. Oh Lisa toch, heb je nog nooit van droogshampoo gehoord? Je moet de beautyblogs wel goed lezen he!

  • Hahaha, dat uitgerekend Laura dat zegt! Overigens kan dit ook gewoon in Nederland gebeuren (of beter gezegd, in mijn studentenhuis :P) Dan vond ik het wel te doen om alleen mijn haar te wassen…(en dan wel met water, niet met droogshampoo) maar fijn is inderdaad anders.

   • Ja sowieso is er niemand die zoveel over beautyblogs praat als Laura. Op zo’n dedain toontje om te verbergen dat ze het eigenlijk vet interessant vind, net zoals dat ik vroeger altijd over One Direction praatte alsof ik het stom vond terwijl ik het eigenlijk iedere dag luisterde (inmiddels ben ik de schaamte voorbij) (nee grapje hoor, ik luister niet iedere dag naar One Direction, en ik denk ook niet dat Laure eigenlijk van beautyblogs houdt). Maar goed, droogshampoo ja, dat zegt mijn zusje ook de hele tijd, maar die durf ik niet zo goed hier te kopen. Ik kan best Frans maar als het om chemische producten gaat, gaat er iets mis, ik heb laatst ook een raar wasgeurmiddel gekocht om je was lekker te laten ruiken terwijl ik gewoon wasmiddel wilde 🙁

    • Nou inderdaaad! Tegen mij begon ze over dat ik niet goed m’n meeëterstickers gebruikte, najaaaa zeg. Overigens heb ik wel droogshampoo en dat is echt geen alternatief voor haren wassen. Het voelt alleen maar smeriger, het ziet er alleen iets minder vet uit. En het stinkt meestal. Dus.

     • Haha als iemand weet hoe je meeëterstickers moet gebruiken weet je wel hoe laat het is! En oké, dat je jammer, want dan zijn 2/3 van de doelen bij voorbaat mislukt.

 6. Je haar zag eruit alsof het gefrituurd was, maar het was niet meer vet. Okeeee, wat moet ik me daar bij voorstellen? :p

 7. Het is ook zo normaal voor ons om de kraan open te draaien en dat er dan warm water uitkomt. Soms vergeet je dat.

 8. Jezus, wat zuur zeg! Ik weet nog dat we bij mijn ouders vroeger ook geen warm water hadden voor een paar dagen. Toen moesten we het ook doen met tonnen die we vulden met gekookt water en een beetje koud water. Terug naar de oertijd, ofzoiets. Wel fijn dat alles het nu weer doet (of nou ja, warm water in ieder geval). Wel slecht dat het zo lang duurde!

 9. Pff ik had die vrouw geloof ik over de balie getrokken. Hoewel.. Soms word je zo moedeloos van alles dat zelfs dat teveel energie is.

 10. Hihi, dit is herkenbaar. Zo hadden wij ook een keer geen water, ben ik naar een café om de hoek gegaan om te plassen. Gelukkig kon ik de volgende dag wel douchen, mijn meelij is groot!

 11. Inderdaad, zo af en toe een koude douche schijnt goed voor je huid te zijn. Maar als de verwarming het dan niet doet, dat is niet ideaal.

 12. Aaahh dat lijkt me echt verschrikkelijk!

 13. Ik had in Belfast het omgekeerde. De knop van de verwarming was kapot, dus ik kon hem niet uitdraaien. Het raam was ook kapot, die bleef niet meer openhangen dus elke keer als ik wat lucht wilde moest ik mezelf uit het raam hangen. Dit zijn van die dingen die gewoon moeten werken 🙁

 14. Sas

  Oh dat lijkt me balen zeg, zo lang niet kunnen douchen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.