een goede raad

“Wat is jouw beste raad?” vroeg Laura laatst op haar blog. Zelf schreef ze dat je dingen moet doen die je eng vindt. Hier had ze een heel mooi lopend verhaal bij, over hoe ze als klein meisje heel verlegen was maar hier uiteindelijk overheen is gekomen door gewoon te dóen.

Zelf weet ik het niet zo goed. Ik heb zoveel goede raad in me, joh. Zorg dat je op tijd naar bed gaat. Verbreek banden met mensen die slecht voor je zijn. Draag nieuwe lippenstift eerst een dagje binnen voordat je hem naar een feest draagt. Als mensen in grote toeristische steden iets in je handen willen drukken, NOOIT aanpakken. Zorg dat je altijd weet hoe laat de laatste trein gaat. Reizen Op vakantie gaan is veel leuker dan nieuwe kleren.

Maar ja: goede raad is niet in iedere situatie even goed. Als je altijd op tijd naar bed gaat, mis je wellicht iets dat het slaapgebrek meer dan waard is. Sommige mensen die ik eigenlijk niet meer had moeten zien besloten van mij af te willen en handelden hiernaar, wat uiteindelijk wel lekker makkelijk voor mij was..

Oké wacht. Nu ik zo zit te brainstormen, stroomt er toch ineens een top twee van goede adviezen die ongetwijfeld altijd goed zijn binnen:

2. Blijf immer je best doen om te achterhalen wat je nu echt wilt/vindt in plaats van te blijven hangen in ideeën die makkelijk zijn om te hebben maar waar je het eigenlijk niet (meer) mee eens bent. Dit klinkt heel voor de hand liggend, maar ik zie zoveel mensen bij wie het ervan afstraalt dat ze tegen zichzelf liegen. Dat lijkt me zo vermoeiend, doe dat nou niet. Als je het moeilijk vindt om je ware gedachten te achterhalen omdat het zo vol is in je hoofd, begin je maar een dagboek.

1. Lees The casual vacancy van J.K. Rowling. Heerlijk boek.

Leave a Comment

Filed under tips en tricks

Leave a Reply

Your email address will not be published.