een frans in frankrijk

Frankrijk is leuk, alleen jammer dat er Fransen wonen. Zeggen ze. Want inderdaad, als je langs de kant van de weg loopt met een tent op je rug, een rolkoffer achter je aan en nog wat tassen in je hand, zit je niet te wachten op een vrouw met een piepklein autootje die in een vreemd klinkend zuidelijk accent vraagt of je soms een lift naar de camping wilt.

En zeker, het is stomvervelend als je Franse buurman – waarom gaan ze toch ook altijd op vakantie in hun eigen land? Luie wezens! – je te pas en onpas zijn koffieapparaat te leen aanbiedt. En als hij, wanneer je op een winderige dag de omgeving buiten de camping verkent, de haringen van je tent nog wat steviger in de grond slaat. En je spulletjes die buiten de tent slingerden onder zijn windscherm bergt (dat je later ook nog eens mag houden).

En inderdaad, het is superirritant om aangezien te worden voor een Zweed, want we weten allemaal dat Zweden een verschrikkelijk land is met verschrikkelijke mensen. Of nog erger: als Fransen je meteen vragen of je soms Nederlands bent. Want je wilt ook niet bij die boerse, zeikerige Nederlanders horen. (Hoewel je toch wel blij bent dat niemand vraagt of je soms Duits bent.) Jammer dat ze je niet aanzien voor een echte Fransman/Française. Toch nog maar even werken aan die arrogante blik dan. Of misschien aan je Franse taalbeheersing, zodat je voortaan tenminste de menukaart kunt lezen en dus bijna iedere vorm van contact met die veel te vriendelijke ober kunt elimineren. Da’s beter voor de lieve vrede.

Frankrijk la franqui

En dan ook nog eens zo’n lelijk land bezitten, eikels

12 Comments

Filed under rare wereld

12 Responses to een frans in frankrijk

 1. Ironie… ook typisch Frans!

 2. De schande! Tijdens onze vakantie in Frankrijk had een vrouw in de rij voor de kassa gewoon het gore lef om ons erop te wijzen dat we op het punt stonden om een doos met daarin 3 ijsjes af te rekenen, terwijl we met z’n vieren waren. En in een andere winkel, toen we geen contant geld bij ons hadden, kregen we de fles water die we wilden hebben gewoon gratis mee, in plaats van dat we eruit werden getrapt. Hoe durven ze. Maar even zonder dollen: zulke lieve mensen heb ik in Parijs nog niet gezien 🙂

  • Jezus, dat kan echt niet! Haha. Het gekke is dat mensen in Parijs ook altijd heel aardig vindt doen… vooral de obers! Die zijn altijd gezellig.

 3. Nou ja zeg, het lef dat ze hebben!

 4. Sjongejongejongejonge. En dat Frans is nog een genot voor het oor ook zeker. Wat een etters.

 5. Verschrikkelijke mensen zijn het.

 6. Peter

  Het is gewoon een rot land met ellendige inwoners. Daarom probeer ik ook niet langer dan 6 weken per jaar en/of maximaal 4 keer per jaar daar te zijn… 😉

 7. Tja, die Fransozen toch… :p

 8. En dan dat Zuid-Franse weer, dat is nog het aller ergste! Bah

 9. Dus je had liever een Nederlander als buurman gehad op de camping. Dat vind ik over het algemeen niet bijdragen aan mijn vakantiegevoel. Overigens, Zweden zijn helemaal zo erg nog niet hoor….

Leave a Reply

Your email address will not be published.