10 dingen die je beter kunt doen dan om 5 uur ‘s ochtends je eigen deur intrappen en je onderburen de stuipen op het lijf jagen

Oké, ik geef het toe: na het uitgaan thuiskomen en dan ontdekken dat je je sleutels niet bij je hebt, is balen. Dat je huisgenoten vervolgens niet opendoen als je aanbelt, is óók balen. Ik kan me eigenlijk wel voorstellen dat je dan geneigd bent om je eigen deur maar gewoon in te trappen. Ik bedoel, je bent dronken en je wilt wat. Toch is dat niet zo’n goed idee, want a) het lukt je waarschijnlijk toch niet, want je bent dronken, b) als het lukt, zit je vervolgens met een kapotte deur, en c) het is vijf uur ‘s ochtends: dat is al praktisch dag! Damn, je kunt toch nog wel heel even wachten tot je huisgenoten weer aanspreekbaar zijn?

Speciaal voor jou, lief leuk persoon dat zichzelf om vijf uur ‘s ochtends heeft buitengesloten en nu zijn onderburen de stuipen op het lijf jaagt door als een gek tegen gezamenlijke voordeur te trappen, heb ik wat tips. Er zijn namelijk dingen die veel leuker, slimmer en productiever zijn om te doen dan vandalisme plegen bij je eigen woning:

 1. Ga een nachtelijk wandelingetje maken. Hoe vaak neem je nou de tijd om door een slapende stad te lopen? Ik weet zeker dat je je omgeving nu met hele andere ogen zult bekijken. (Doe dit wel alleen als je in de stad bent en niet op de hei of zo, en blijf weg van enge bosjes en zo. Nogmaals: je bent dronken, dus kwetsbaar.)
 2. Zoek naar een kat en probeer ongegeneerd zijn aandacht te trekken.
 3. Denk na over een belangrijk probleem op je werk of studie. Wie weet zorgt het maanlicht voor de magische inspiratie die je nodig hebt om eens een knoop door te hakken. (Ook leuk: zing een liedje over de maan)
 4. Bel aan bij vrienden en ga daar op de bank tukken. Oké, misschien wonen je vrienden niet per se om de hoek, maar het is niet alsof je iets beters te doen hebt dan naar ze toe fietsen. Misschien zullen ze pissig zijn omdat je ze op zo’n onchristelijk tijdstip wakker maakt, maar ze zullen je vergeven. Daar zijn het vrienden voor.
 5. Ga naar een nachtcafé. Je hoeft niet nog meer te zuipen, je kunt ook gewoon gaan voor een koffietje of een glaasje spa. Wie weet is er wel iemand die met je wil kaarten, of nog beter: naar je zielige verhalen wilt luisteren. (Die heb je ongetwijfeld, je probeert niets voor niets je eigen deur in te trappen zonder dat dit strikt noodzakelijk is)
 6. Begin nou eens eindelijk aan je debuutroman in de kladblok-app op je telefoon.
 7. Doe je fysiotherapieoefeningen, dan heb je die ook weer achter de rug. Iedereen slaapt toch, dus niemand die je uitlacht om je mislukte squats.
 8. Ga zwerfafval opruimen. ‘Geen tijd’ is nu geen excuus !!!
 9. Ga voor de deur liggen wachten en beeld je in dat je het meisje met de zwavelstokjes bent. Superromantisch.
 10. Maak een kunstwerk met steentjes en takjes (het liefst iets waar de mensen die straks hun dag beginnen blij van zullen worden – een peace-teken, of zo).

Ik hoop dat je iets aan de tips hebt! Heb jij nog ideeën voor wat je kunt doen als je je ‘s nachts buitengesloten hebt? Deel ze in de comments!

xoxoxo

11 Comments

Filed under de ongemakken des levens

11 Responses to 10 dingen die je beter kunt doen dan om 5 uur ‘s ochtends je eigen deur intrappen en je onderburen de stuipen op het lijf jagen

 1. Bruno Pelletier in Notre Dame de Paris is altijd een dikke +1!

 2. Haal een ontbijtje op het station of bij de avondwinkel. Ga dan heel lang aanbellen bij je buren (of op bezoek bij vrienden) en biedt ze het ontbijtje aan als excuus voor het wakker maken op het vroege tijdstip. Al is het waarschijnlijk al snel een uurtje later voor het ontbijtje gevonden is en dus ook al minder erg om dan wakker gemaakt te worden. Bijna alles beter dan een ingetrapte deur!

 3. Haha, heb je ze allemaal zelf weleens uitgeprobeerd? Handige tips 😉

 4. Hahahaha, zo mooi dit. Oh man, het zal je maar gebeuren dat je je sleutels niet hebt :(. Zo balen! Maar gelukkig kun je je met deze lijst toch echt uuuuren vermaken. (En verder maar hopen dat je huisgenoten een beetje op tijd wakker worden.)

  • Ja, of het zal je maar gebeuren dat je net lekker ligt te slapen en ineens wakker wordt doordat iemand de deur probeert in te trappen :’)

 5. Hahahaha, gelukkig ben ik hier nog nooit tegen aan gelopen. Hoewel… als het wel was gebeurd had ik inmiddels misschien een debuutroman uitgebracht.

 6. Pingback: een mooie leeftijd | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.