een hele fijne maandag gewenst


Herinneren jullie je de nadagen van Hyves nog? Toen het eigenlijk al niet meer leuk was, omdat werkelijk íedere oudtante of buurvrouw je als vriend toevoegde en zo toegang verkreeg tot de intiemere delen van je leven, zoals je stoere spiegelfoto’s en de krabbels van je crush? En dat de profielen van deze buurvrouwen en oudtantes op hun beurt weer volgekrabbeld waren met wanstaltige, al dan niet bewegende en glitterende plaatjes met teksten als ‘fyne dag liefs mij’? Op een gegeven moment stond Hyves er zo vol mee dat het Een Ding werd, en zelfs zo’n groot Ding dat de als tegenreactie opgerichte anti-pagina óók weer Een Ding was.

Nu iedereen, inclusief de buurvrouwen, is overgestapt op Facebook, zie je dit fenomeen niet meer zo veel. Ik heb geen idee waarom niet – je gaat me niet vertellen dat het ‘uit’ is om elkaar glitterplaatjes te sturen?
Gelukkig heb ik de laatste tijd toch weer een paar mensen ge-add die deze traditie wel in ere houden. Ja, gelukkig zei ik – want stiekem word ik daar hartstikke blij van. Hóe fijn is het om ‘s ochtends in bed of aan het ontbijt een beetje suffig door je timeline te scrollen en dan een sereen natuurplaatje aan te treffen met daarop de tekst: ‘een prettige dag gewenst lieve vrienden, maak er iets moois van’?

Misschien ben ik te makkelijk te motiveren, misschien ben ik zielig sentimenteel of misschien heb ik gewoon een enorme wansmaak; punt is dat ik dan ook echt zin krijg om iets moois van mijn dag te maken. Hoe lelijk het plaatje dan ook gephotoshopt is.

Ik hoop dat jullie iets van mijn levenslust kunnen leren.
Een inspirerende week gewenst!

Alle plaatjes uit deze post komen van www.krabbelplaatjes.nl

 

24 Comments

Filed under internet

24 Responses to een hele fijne maandag gewenst

 1. Ik start de maandag liever met zo’n gezellig blogje lezen dan bestookt worden met krabbelplaatjes…

 2. Ik vind het zo knap dat ze zoiets verschrikkelijk pixelachtigs kunnen maken van zo’n plaatje. Met kleuren die bij elkaar passen en verschrikkelijke foto’s enzo.

 3. Afschuwelijk, die plaatjes. Dat was ook één van de redenen waarom ik niet wist hoe snel ik over moest stappen of Facebook, hopelijk blijft me dit fenomeen daar bespaard 😉

 4. Hahaha, vreselijk! Ik kom ze op Facebook nog ook tegen, helaas

 5. Leuk stukje! Jij ook een goede week :)!

 6. verschrikkelijk, die glitterplaatjes. Ze zouden verboden moeten worden, en ik ben heeeeeeel blij dat dat op facebook niet kan.. Laten we dat zo houden 😉 hahah

 7. Ik voel mij een stuk beter, bedankt daarvoor.

 8. Ik zag laatst een parodie erop, met zo’n zonsondergang en een tekst in comic sans over hoe debiel die plaatjes altijd waren. Vond ik wel mooi.

 9. Ja néé he, denk je ervan af te zijn…. 🙁

 10. Oh ja, nee ik vind dat echt verschrikkelijk. Ik heb 1 iemand op facebook die ook altijd zulke plaatjes erop zet. UGH!

 11. Wat een nostalgie! Ik wens jou ook een heel fijne week toe met de glitter en glamour die je je maar kunt inbeelden.

 12. Wat dacht je van die webloggende dames die hun hele layout volplempen met bewegende, glitterende, pixelige plaatjes met vloekende kleuren? Slechte smaak ten top 😛
  Maar dankjewel voor deze aanmoedigende boodschap 🙂

 13. Nog een fijne afsluiting van de week gewenst!

 14. Heerlijk dat dat nu nooit meer gebruikt wordt. Ook niet op Facebook. Althans, niet onder de mensen die ik ken!

 15. Ik vind ze vreselijk irritant, net als die spel verzoeken op facebook nu..

  Liefs!!

 16. Dit is de eerste keer dat ik blog bezocht en ik schrok toch even van de plaatjes tijdens het scrollen hoor! Dacht even dat het serieus was en ik had je al bijna weggelikt 😉 Ik kan me die plaatjes uit het Hyves tijdperk nog wel herinneren inderdaad, ik ben daarom ook heel blij dat ik mijn Hyves account jaren geleden heb gedelete. Niet dat FB zo geweldig is, maar je moet toch wat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.